România pe skate, cu Mihnea Groseanu

21 decembrie, 2016
alba iulia jpeg

Este România un skatepark fără limite? La această întrebare am încercat să răspundem călătorind în 11 oraşe, pe skate, alături de Mihnea Groseanu, în căutare de locuri spectaculoase unde se poate face skateboarding.

image

Şi…avem şi răspunsul – DA, am găsit de la cele mai neobişnuite locuri în care îţi poţi pune creativitatea la încercare, până la skatepark-uri, unde tehnica îşi spune cuvântul.

Am călătorit prin Piteşti, Craiova, Alba Iulia, Sibiu, Turda, Braşov, Contanţa, Balş, Miercurea Ciuc, Mamaia şi Cluj Napoca, în fiecare dintre oraşe fiind în căutare de locuri nebănuite.

Trepte, bank-uri, borduri, bănci, balustrade sau margini de fântâni arteziene au devenit loc de joacă pentru Mihnea.

image

“Locurile inedite, descoperite pe loc, sunt foarte importante într-un sport de stradă, precum skateboardingul. România este ofertantă din acest punct de vedere, însă trebuie să o iei la picior şi sa descoperi spoturi interesante. Craiova este oraşul în care m-am simţit cel mai bine. Aici am găsit o serie de elemente, numai bune pentru trick-uri. Locurile largi, cu scări, sunt perfecte pentru noi. Cel mai inedit loc a fost Salina Turda, iar cel care mi-a pus tehnica la încercare a fost un avion abandonat de lângă Balş. Nu m-am gândit niciodată ca aş putea da un trick pe un avion…”, a spus Mihnea.

A descoperit skateboardingul pe când avea numai 7 ani, la Bacău, unde se afla în vacanţă la bunici. Atras de schemele pe care le făceau nişte baieţi pe placa de lemn cu patru roţi, a mers să încerce şi el. În aceeaşi zi a învăţat să dea şi primul Ollie. Apoi şi-a cumpărat primul skate şi Parcul Eroilor a devenit a doua lui casă. Aşa a cunoscut comunitatea de skateboarding din România şi alături de skateri mai vechi în branşă a învăţat trick-urile de bază.

image

“Sportul ăsta este unul de echipa chiar dacă, în esenţă, fiecare skater se dă pe cont propriu. Însă numai dintr-o comunitate de oameni care împart aceeaşi pasiune pentru skate îţi poţi lua energia şi motivaţia să te dai ore întregi în fiecare zi şi să evoluezi”, a mai adăugat sportivul.

Mihnea descrie skateboarding-ul ca fiind un sport care îţi oferă multe împliniri, libertate de exprimare, iar creativitatea este punctul cheie.

“Skateboarding-ul, mai spune Mihnea, nu este despre a da neîncetat talpă, ci mai degrabă despre a rămâne ancorat într-un context în care toţi vorbesc despre skateboarding, povestesc despre skateboarding, pe scurt, respiră skateboarding. Când eşti într-un astfel de mediu, trick-urile vin de la sine, te încarci cu o anumită stare pozitivă de pe urma întâlnirilor cu prietenii şi a discuţiilor pe care le ai şi pur şi simplu ştii când este momentul să incerci ceva nou”.

Acesta este skateboardingul, acesta este România de pe skate-ul lui Mihnea Groseanu.Recente pe Ok! Magazine

con30 jpg
mihai22 jpg
monica25 jpg
ben1 jpg
ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
simona20 jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
erol1 jpg
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg