Romaniţa Iovan, apariţie surpriză în show-ul omagial „Un secol de Pierre Cardin“

13 mai, 2021
1 romanitza pierre cardin jpg jpeg

Creatoarea de modă a urcat pe podium într-o ediţie specială a Soirées de la Mode by Alin Gălăţescu, în cadrul căreia au fost prezentate câteva colecţii capsulă realizate de designerii români în cinstea renumitului couturier francez.

Seria de evenimente fashion „Soirées de la Mode“ by Alin Gălăţescu continuă tradiţia rememorării marilor creatori din lumea modei chiar şi în pandemie, aducând pe catwalk un show spectaculos, realizat în grup restrâns, cu respectarea normelor impuse.

Această a 25-a ediţie aniversară i-a fost dedicată marelui Pierre Cardin, una dintre cele mai interesante figuri ale modei. Vorbim despre singurul creator de modă care a câştigat 3 Degetare de Aur (cea mai importantă distincţie din lumea modei), dar şi despre unul dintre cei mai longevivi designeri, acesta petrecându-şi 70 de ani la pupitrul de creaţie, iar vârsta de 96 de ani prinzându-l tot în atelier, lucrând cu echipa sa la o nouă colecţie. Puţini ştiu că tot el a inventat retail-ul şi politica de licenţe şi că a fost primul mare futurist într-o epocă de aur a genezei modei internaţionale.

„Am avut şansa să-l cunosc personal la marele lui show de la Palatul Bulles, de lângă Nisa“, ne mărturiseşte Alin Gălăţescu. „Ştia România, iubea România, avusese aici chiar două fabrici şi era foarte apropiat de noi. Dar, dincolo de orice, era un monument de creativitate, un vizionar, un experimentalist, un creator în sensul profund al termenului“, mai spune acesta la finalul acestui show atipic, al doilea prezentat în pandemie.

Designerii care şi-au dat concursul în această ediţie aniversară, organizată la Athenée Palace Hilton, cu sprijinul echipei de make-up a Mirelei Vescan şi a celei de hairstyling a lui Laurent Tourette, au fost: Aleha Toncea, Alexandra Calafeteanu, Claudia Rawlings (Londra), Iris Şerban, Iza Van Dee, Lia Aram by Anemona Stanchi, Maria Amelian, Mitiliane Couture by Andreea Simona, Raluca Soare şi Studio Cabal by Diana Dianu.

Lor li s-a alăturat Romaniţa Iovan, o veterană a podiumurilor de modă, dar şi designer consacrat, care iată, ne-a făcut surpriza s-o revedem prezentând patru creaţii inspirate din estetica lui Pierre Cardin.

O altă prezenţă inedită a fost cea a lui Codruţ Kegheş alias Botezatu de la Cârcotaşi, care a fost singurul spectator al acestui show de modă.

Alin Gălăţescu şi Romaniţa Iovan jpeg
Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu), singurul spectator al show ului de modă "Un secol de Pierre Cardin" jpeg

În cadrul evenimentului, Alin Gălăţescu a înmânat şi Premiul AVANPREMIERE/Elysee, pentru "Cea mai apropiată de Temă Colecţie", designerului Alexandra Calafeteanu.

Creaţiile semnate de Alexandra Calafeteanu  jpeg

FOTO: Mircea Netea, Ştefan OvidiuRecente pe Ok! Magazine

green outfit Irina Rimes (foto Facebook) jpg
tiffani profimedia 0174249571 jpg
1 marilyn bun png png
albu9 jpg
oana roman jpg
em81 jpg
costum jpg
ce frumoasa s a facut fiica lui codin maticiuc imagini din vacanta petrecuta in dubai 8 size24 jpg
excursii optionale Zanzibar (1) jpg
Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg
Michelle Obama jpg
nic7 webp
Courtney Love (3) jpg
mada5 jpg
Nic PNG
augusta8 jpg