Rona Hartner, obicei zilnic după ce a învins cancerul: ”Este un miracol ce mi s-a întâmplat”

6 octombrie, 2022
Rona Hartner jpg

Îndrăgita actriță în vârstă de 49 de ani știe foarte bine să-și numere binecuvântările.

Rona Hartner nu a trecut printr-o viață ușoară, însă tot ce i s-a întâmplat a acceptat cu credința în suflet. Actrița e de părere că Dumnezeu o are în grija sa și consideră tot ce i s-a întâmplat un miracol.

Artista a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu trei ani și e de părere că Dumnezeu a fost aliatul său în tot acest timp, nicio secundă nu a disperat și a avut încredere că tot răul va fi spre bine. Fire veselă şi dezinvoltă, Rona Hartner spune că a fost nevoită să se reinventeze, întrucât nu mai avea nici voce, nici dicție, atuuri esențiale în meseria sa.

De aceea, primul gând în fiecare dimineață când se trezește este recunoștința în fața lui Dumnezeu. Practică cu fervoare recunoștința, iar asta este unul dintre cele mai tămăduitoare medicamente ale sufletului.

Rona Hartner1 jpg

"Cred că se vede că sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Merg la control din 6 în 6 luni. Acum mi-au ieșit analizele impecabile. Mai am de făcut în ianuarie. Din fericire, sunt foarte bine și mă simt foarte bine. Și am început să pot să-mi intru în tonusul meu normal. Pentru mine este un miracol ce mi s-a întâmplat, adică îmi dau seama că… marile sechele după chimioterapie trebuia să dureze 7 ani și la mine au dispărut într-un an. Cred că Dumnezeu mă iubește enorm, că mă răsfață.

Nu m-am lăsat să pic în niciun fel de groapă sufletească, pentru că, în fiecare zi, trebuie să ne ordonăm cei 15.000 de neuroni în noi care se nasc, înspre credință, că, dacă nu începem prin a fi credincioși, și necredința se infiltrează. Trebuie, în fiecare dimineață, când ne trezim, să zicem “Doamne, cred în Tine”. Măcar atât. Și să le spunem neuronilor noi “Tu vii într-un corp care crede. Tu trebuie să te aliniezi la ceea ce cred eu”. Și să spui corpului tău “Rămâi în aceeași zonă. Crezi și trebuie să creștem în credință în fiecare zi”. O relație cu Dumnezeu e importantă.

Atunci, lucrurile se întâmplă într-un alt fel, mult mai minunat și viața e o surpriză permanentă. Dumnezeu, în primul rând, ne pregătește surprize. Nu trebuie să ne fie frică niciodată de viitor pentru că surprizele lui Dumnezeu sunt obligatoriu agreabile", a spus Rona Hartner pentru ciao.ro.

Rona Hartner vrea să-și refacă viața după divorț și spune că și-a vindecat sufletul prin credință și știe deja ce calități trebuie să aibă viitorul ei partener.

"Sufletul durează mult până să-l vindeci, medicamentul meu este Iisus, el știe exact cum să mă vindece și, din nefericire, rana a rămas mult timp deschisă, așa că pe parcurs acum, se repară,  se repară pentru că noi nu trăim pentru ceea ce vedem pe lumea asta, că și creștini, trăim pentru ceea ce nu vedem, ceea ce  simțim că o să ne dea Dumnezeu, promisiunile pe care nu le vedem", a declatat ea, pentru sursa citată.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg