Sacha Walckhoff, director de creație la Maison Christian Lacroix: "Sunt loial acestei case pentru că este fabuloasă!"

28 noiembrie, 2022

Când Maison Christian Lacroix își aduce cea mai nouă colecție de design de interior  în România, este prilej de socializare într-un decor elegant. „Féte Vos Jeux”, colecția dezvoltată de celebrul Maison Christian Lacroix și brandul portughez Vista Alegre și care propune noi modele de articole pentru masă și cadouri, a putut fi amirată în București, de vedete și influenceri, în magazinul Simona`s din Capitală.

Colecția „Féte Vos Jeux” este compusă din 5 piese: jocul de zaruri, jocul de memorie, jocul domino, set de cești și farfurii și set de farfurii pentru desert.  

Revista OK! A vorbit în exclusivitate cu Sacha Walckhoff, creative director al Maison Christian Lacroix, despre noua colecție a prestigiosului brand, dar și despre legătura lui cu fondatorul renumitei case de modă și începuturile lui în modă și design de interior.

Sacha Walckhoff at Vista Alegre by LAMOUSSE Lionel Balteiro JPG

Când a început aventura ta în lumea modei și cum ai făcut, apoi, trecerea la designul de interior?

Sacha Walckhoff De la o vârstă foarte fragedă mi-a plăcut să desenez, așa că nu este surprinzător că am luat o cale artistică. În 1981, m-am mutat din Elveția la Barcelona, ​​unde m-am înscris la Școala de Arte și Tehnici ale Modei, absolvind și devenind asistent de studio la Jean Rémy Daumas în ianuarie 1984. Am conceput linia de prêt-à-porter pentru bărbați trei ani mai târziu pentru Elie Jacobson, înainte de a-l întâlni pe Christian Lacroix în 1992. Prima mea sarcină de lucru pentru Christian a fost să creez colecția de tricotaje care urma să apară pe copertele British Vogue, ELLE France și W Magazine. Prin urmare, moda a fost întotdeauna o parte importantă a devenirii și a inspirației mele; totuși, prin designul de interior simt că mă pot exprima cu adevărat creativ. Când Christian a plecat în 2009, am fost extrem de recunoscător că am fost numit director de creație la Christian Lacroix. Eu și Nicolas Topiol, CEO al Lacroix, am știut amândoi că dorim să formăm o imagine nouă și diferită a mărcii și, având în vedere acest lucru, am format Lifestyle Collection. Am știut că brandul are capacitatea de a evolua și de a se transforma în ceva diferit, fără a-și pierde renumitul fler extravagant și sunt bucuros să confirm că asta este o realitate astăzi!

Asocierea ta cu brandul Christian Lacroix datează, astfel, încă din anul 1992. Ce te-a făcut să rămâi fidel acestei renumite case, atâta timp?

De la lansarea casei, în 1987, renumitul stil Christian Lacroix a fost întotdeauna izbitor, extravagant, colorat și uneori baroc. Lucrând alături de Christian timp de 18 ani, a fost incredibil să fiu martor la felul în care a văzut și s-a inspirat din orice și să înțeleg cum s-au dezvoltat ideile sale geniale de-a lungul anilor săi de activitate. Cuvintele sale precum „Joie de vivre”, „istoricism” și „policrom”, care definesc cu adevărat marca, sunt ceva pe care am încercat cu adevărat să-l duc în practică în filosofia mea de design de-a lungul celor 30 de ani de lucru cu Christian Lacroix. Sunt loial acestei case pentru că este atât de fabuloasă - de la oamenii pasionați cu care lucrez și până la designurile unice pe care le producem, este atemporală, dar diferită, cu speranța de a face viața tuturor mai interesant de trăit.

Ai fost prezent în România pentru lansarea locală a colecției Féte Vos Jeux a casei Lacroix. Ce ne poți spune despre piesele pe care le înglobează? Ce înseamnă această colecție tradusă Faceți jocurile?

21140369 set 4 cesti pentru espresso si farfurii fete vos jeux christian lacroix portelan 1 1276x1276 jpg webp

Christian Lacroix Maison colaborează cu brandul portughez de porțelan Vista Alegre din 2012. Pasiunea noastră comună pentru porțelan și design ne-a adus împreună pentru a produce câteva colecții minunate, cea mai recentă fiind intitulată Fête Vos Jeux. Colecția, compusă din materiale delicate și motive romantice, include un set unic de zaruri, domino și un joc de memorie, dublându-se într-o selecție de obiecte care sunt atât jucăușe, cât și elegant decorative și pot fi folosite ca vaze, suporturi pentru cuțite sau pentru șervețele. Există, de asemenea, cești de cafea octogonale și farfurii pentru desert, prezentate în patru modele fermecătoare și variate.

Foto: PR



Recente pe Ok! Magazine

cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg
OKMagazine (2) (8) jpg
IMG 7838 PNG
massif jpg
xpertbeauty lac de unghii profesional jpg
cursuri functionari curs social media marketing jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Despagubiri zbor foto3 jpg
Ce hobby uri să trec în CV  1 png
okmagazine ro jpg
James Bond locații jpg