Sâmbătă, 26 august, ești invitat în București la Noaptea Dansului

26 august, 2023

Dacă ai rămas peste weekend în Capitală și-ți place să te miști pe ritmul muzicii, poți participa la cel mai mare eveniment de dans urban, cu demonstrații stradale, flash-mob-uri, lecții gratuite și un dance afterparty.

 Noaptea Dansului in Bucuresti, pe 26 august, Calea Victoriei (1) jpg

Cel mai mare eveniment de dans din Capitală va aduce laolaltă peste 30 de școli, studiouri și inițiative de dans, peste 15 stiluri de dans, peste 2000 de dansatori și 30.000 de bucureșteni să danseze împreună pe Calea Victoriei – în cadrul proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană” organizat de Primăria Capitalei, pe 26 august 2023. Explorarea magiei dansului se mută din stradă în școlile de dans partenere, în care vor avea loc lecții demonstrative gratuite pentru vizitatori, iar apoi noaptea se încheie cu un afterparty, cu două playlist-uri diferite (Latin Fiesta & All Time Dance Hits), la Sala Polivalentă. 

Pe 26 august, timp de trei ore, cu începere de la ora 19:00, tot Bucureștiul dansează! Calea Victoriei va deveni cea mai mare zonă de promenadă în care vor avea loc demonstrații de dans stradale și flash-mob-uri la tot pasul, susținute de dansatori profesioniști, în șase mari zone (Cercul Militar, Monumentul Revoluției, Hotel Radisson, Grădina Monteoru, Palace Casino și Muzeul Enescu), în cadrul proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană” realizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

„Dansatorii de la şcolile de dans înscrise în proiect vor susține demonstrații de dans preț de 5-10 minute, apoi vizitatorii vor putea să danseze liber, să li se alăture, să treacă în această promenadă de la un stil de dans la altul”, spune Daniela Samoil-Istrate, jurnalist, vedetă de televiziune, inițiator și coordonator al proiectului Noaptea Dansului.

„Sunt invitați toți iubitorii dansului, curioșii și toți cei care vor să simtă beneficiile și magia dansului, având șansa să experimenteze zeci de stiluri de dans împreună cu dansatorii și reprezentații școlilor de dans înscrise în proiect. Nu vor exista scene, căci ne dorim spargerea barierei dintre artist și spectator, spațiul fiind lăsat liber a fi explorat și dansat. Noaptea Dansului oferă oportunitatea unică de a descoperi frumusețea dansului, de a-i simți energia și beneficiile pentru minte și corp, conectând amatori și profesioniști deopotrivă, stabilind între ei o relație deschisă, bazată pe aceleași coordonate: bucuria și plăcerea de a dansa”, adaugă Dragoș Samoil, inițiator și coordonator al proiectului Noaptea Dansului.

Noaptea propriu-zisă a școlilor de dans va începe de la ora 19:00, acestea oferind timp de trei ore, lecții demonstrative de dans gratuite tuturor vizitatorilor. Aceștia vor putea încerca variate stiluri de dans: tango argentinian, salsa, bachata, kizomba, zouk, dansuri standard, k-pop, dans contemporan, street dance, vals, oriental dance,  greek dance, jazz, burlesque, hip-hop, dansuri populare, ethnic/balkanik dance, indian/bollywood dance, step, west coast swing/ lindy hop/rockabilly, balet etc. Toate școlile înscrise în proiect și toate informațiile vor putea fi găsite pe site-ul noapteadansului.ro.

Noaptea Dansului in Bucuresti, pe 26 august, Calea Victoriei jpg

Evenimentul va culmina cu Mare Petrecere a Dansului (Dancers of Bucharest) ce va avea loc de la ora 22:00 la Sala Polivalentă, în foaier. Organizatorii au pregătit o petrecere inedită cu două playlisturi diferite: „Latin Fiesta”, orientată spre muzica de dans latino (salsa, bachata, kizomba, tango) și „All times Dance Hits” – ce va avea cele mai populare hituri de dans din zona pop, rock, disco, funk, hip-hop, electro, hituri românești nostagice de dans, best of decades (1990-2000, 2000-2010 și 2010 – 2022) etc.

„Dansul înseamnă, în primul rând, libertatea de a fi tu însuți, înseamnă prezență, înseamnă conexiune cu ceilalți dansatori. Este bucurie în mișcare. Este cea mai facilă cale de comunicare între oameni, prin energia sa fantastică, prin lejeritatea, bucuria, magia și universalitatea sa. Este calea cea mai simplă de a cunoaște prieteni noi. De asemenea, ne propunem să lărgim și să unim și mai mult comunitatea dansatorilor, prin atragerea de noi cursanți în școlile și studiourile partenere și mai ales vrem să creăm o experiență de neuitat”, mai spune Dragoș Samoil.

Dana Samoil Istrate si Dragos Samoil tango jpg

Biletele la afterparty se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman,  Libmag și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

Noaptea Dansului este un proiect Creator Media Team, coordonat de Dragoș Samoil și Daniela Samoil-Istrate, în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și ICR (Institutul Cultural Român). Componenta de artă stradală urbană – dans în stradă – se desfășoară în cadrul proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” realizat de Primăria Capitalei.

Tu ce faci sâmbătă seară?Recente pe Ok! Magazine

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg
Corona Island image (2) jpg
Cardigane Dama okmagazine png
p g i dm romania inaugureaza anul acesta doua sali de clasa unicat in jude ele calara i i timi jpg
poza okmagazine ro jpg
okmagazine ro   Cum să alegi o husă de telefon care să ofere echilibru între aspect și siguranță jpg
Cum să ai grijă mereu de zâmbetul tău jpg
Ai o cameră în plus pe care nu o folosești  Iată în ce o poți transforma! jpg
Lucruri de care ai nevoie pentru casa daca ai o familie numeroasa jpg
Patricia fotomodel  jpg
UNTOLD Inquam Photos / Alexandru Busca
Ana Baniciu s a casatorit cu Edy Kovacs   Instagram (3) jpg
Ești pasionat de grădinărit Iată ce unelte nu ar trebui să ți lipsească din gospodărie jpg