Săptămâna Bucătăriei Italiene în lume, marcată cu evenimente gastronomice în România

16 noiembrie, 2022

Ambasada Italiei şi ICE-Agenţia Bucureşti organizează o nouă ediţie în România a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume.

saptamana bucatariei italiene jpg

Evenimentul anual, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, a luat fiinţă din iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale şi scoate în evidenţă gastronomia şi sectorul agroalimentar italian ca părţi distinctive ale “Made in Italy” în străinătate.

Manifestarea se desfăşoară în colaborare cu Accademia Italiana della Cucina, Ambasciatori del Gusto, Bilancia, Camera de Comerţ Italiană pentru România, Carrefour, Institutul Culinar internaţional Escoffier şi Parmafood.

Tematica ediţiei 2022 este “Convivialitate, sustenabilitate şi inovaţie: ingredientele bucătăriei italiene pentru sănătatea oamenilor şi protecţia planetei”. Obiectivul este acela de a povesti publicului românesc că bucătăria italiană, întruchipând cele trei valori amintite în titlu, oferă o dietă sănătoasă care respectă ecosistemele. Sectorul agroalimentar italian se bazează pe calitatea produselor, pe poziţia centrală a teritoriului și a consumatorilor, pe relațiile și aptitudinile tradiționale care fac din know-how-ul Italiei un punct de referință la nivel mondial.

bucataria italiana  jpg

Inițiativele planificate în cadrul Săptămânii Bucătăriei din România sunt: masterclass susținut de Maestrul bucătar Giacomo Devoto, destinat tinerilor studenți și foștilor studenți ai Institutului Culinar internațional Escoffier, cu eliberarea unui certificat de participare (17 noiembrie); prezentarea de către maestrul patiser Mauro Morandin a tehnicii de preparare și gătit a cozonacului (panettone) și a altor secrete ale tradiției patiseriei italiene (17 noiembrie); concurs de pregătire a pizzei între restaurantele românești în colaborare cu Camera de Comerț Italiană pentru România și cooking show susținut de Casa Rinaldi cu produse tipic italiene la magazinul Carrefour din Centrul Comercial Băneasa (18-19 noiembrie); la Cluj-Napoca, în weekend, un festival pe terasele Hotelului Belvedere dedicat promovării produselor italiene, cu participarea unor importatori, producători și reprezentanţi ai alimentaţiei publice prezenţi în zonă care vor oferi degustări publicului participant (18-19-20 noiembrie). 



Recente pe Ok! Magazine

Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg
Ghid de intretinere pentru prelungirea vietii masinii de spalat jpg
Cum să alegi aparatul de vidat potrivit pentru nevoile tale jpg
Cum să îți planifici călătoria perfectă cu ajutorul unui serviciu de închirieri mașini jpg
okaymagazine ro friteuza cu aer cald  jpg
Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (1) jpg
zodii jpg
Viorel Mărginean, Peisaj de iarnă jpg
pexels jakubzerdzicki 19361199 jpg
Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg