Săptămâna Bucătăriei Italiene în lume, marcată cu evenimente gastronomice în România

16 noiembrie, 2022

Ambasada Italiei şi ICE-Agenţia Bucureşti organizează o nouă ediţie în România a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume.

saptamana bucatariei italiene jpg

Evenimentul anual, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, a luat fiinţă din iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale şi scoate în evidenţă gastronomia şi sectorul agroalimentar italian ca părţi distinctive ale “Made in Italy” în străinătate.

Manifestarea se desfăşoară în colaborare cu Accademia Italiana della Cucina, Ambasciatori del Gusto, Bilancia, Camera de Comerţ Italiană pentru România, Carrefour, Institutul Culinar internaţional Escoffier şi Parmafood.

Tematica ediţiei 2022 este “Convivialitate, sustenabilitate şi inovaţie: ingredientele bucătăriei italiene pentru sănătatea oamenilor şi protecţia planetei”. Obiectivul este acela de a povesti publicului românesc că bucătăria italiană, întruchipând cele trei valori amintite în titlu, oferă o dietă sănătoasă care respectă ecosistemele. Sectorul agroalimentar italian se bazează pe calitatea produselor, pe poziţia centrală a teritoriului și a consumatorilor, pe relațiile și aptitudinile tradiționale care fac din know-how-ul Italiei un punct de referință la nivel mondial.

bucataria italiana  jpg

Inițiativele planificate în cadrul Săptămânii Bucătăriei din România sunt: masterclass susținut de Maestrul bucătar Giacomo Devoto, destinat tinerilor studenți și foștilor studenți ai Institutului Culinar internațional Escoffier, cu eliberarea unui certificat de participare (17 noiembrie); prezentarea de către maestrul patiser Mauro Morandin a tehnicii de preparare și gătit a cozonacului (panettone) și a altor secrete ale tradiției patiseriei italiene (17 noiembrie); concurs de pregătire a pizzei între restaurantele românești în colaborare cu Camera de Comerț Italiană pentru România și cooking show susținut de Casa Rinaldi cu produse tipic italiene la magazinul Carrefour din Centrul Comercial Băneasa (18-19 noiembrie); la Cluj-Napoca, în weekend, un festival pe terasele Hotelului Belvedere dedicat promovării produselor italiene, cu participarea unor importatori, producători și reprezentanţi ai alimentaţiei publice prezenţi în zonă care vor oferi degustări publicului participant (18-19-20 noiembrie). 



Recente pe Ok! Magazine

e1dbac7d55bbb9cacff43bcc0d71d15f72 jpg
Cum gătești mai eficient acasă și cum îți construiești propriul stil culinar jpg
femeie rochie de revelion petrecere confetti 3419692 jpg
casa racoroasa jpg
Pulover Reserved jpg
4 detalii care tranforma o cina intr o seara memorabila jpg
placi din policarbonat viu colorate jpg
cute family standing near christmas tree jpg
FOTO Facebook West Side Christmas Market
OKMAGAZINE sandy millar nuS2GDpCDoI unsplash jpg
okmagazine ro pexels karola g 7269680 jpg
femeie in rochie poarta multe inele  kElEigko7PU jpg
Transformă ți părul într o linie perfectă tehnici profesionale pentru îndreptarea corectă cu placa jpg
De ce este important sa ai atat o campanie de SEO cat si una de direct marketing  jpg
okmagazine ro   Cum să alegi adidași eleganți care se potrivesc atât sport cât și streetwear jpg
Greșeli frecvente în curele de detoxifiere a ficatului jpg
1763551941 RJY1 jpg
1763743045 Y1kG png