Secretele de frumusețe ale Cleopatrei. Cum se răsfăța Regina Egiptului!

A fost una dintre cele mai frumoase femei din Antichitate, regina egipteană cunoscută pentru puterea sa extraordinară de a seduce bărbații. Cu toate că înscrierile o înfățișează ca pe o femeie capabilă de orice ca să-și atingă scopul, era, de asemenea, și de o frumusețe și de o senzualitate aparte.

Elizabeth Taylor în rolul Cleopatrei.

Cunoscută pentru traiul său opulent, Cleopatra avea grijă de ea în cele mai extravagante moduri cu putință. Frumusețea ei a intrigat mulți bărbați și femei timp de secole. Deși regină desfrânată a Egiptului, a fost întotdeauna apreciată pentru felul în care arăta. Care erau secretele ei de frumusețe și felul în care îi atrăgea pe cei mai puternici bărbați din Antichitate? Era într-adevăr șireată, inteligentă, seducătoare, nu avea trăsăturile unei femei fatale, dar știa să se folosească de secretele de frumusețe ale acelor timpuri. Avea un trup perfect, un păr incredibil de mătăsos și o piele parfumată care îi vrăjea pe bărbați. Iată care erau secretele sale venite direct din natură, pe lângă faptul că dormea cu o mască de aur pe față!

Baia în lapte și miere

Unul dintre cele mai cunoscute secrete de frumusețe ale Cleopatrei este baia în „lapte și miere”. Și nu orice lapte. Regina Egiptului amesteca laptele de măgăriță cu miere de albine și cu ulei de migdale și nu renunța la acest tratament nici măcar atunci când călătorea. Secretul tinereții veșnice al Cleopatrei este deja unul dintre cele mai celebre tratamente de la clinicile de înfrumusețare de lux, care are ca scop  îmbunătățirea vizibilă a aspectului pielii, dar și relaxarea și răsfățul.

Scrubul de corp al reginei

Pentru ca baia în lapte și miere să aibă un efect mai profund, chiar înainte de a se scufunda în cadă, Cleopatra era masată pe tot corpul cu un scrub special din ingrediente naturale. Folosea sare de mare și uleiuri pentru o exfoliere ușoară e pielii, aceasta devenind instant mai moale și mai netedă.

Săpunul natural al Cleopatrei

Unul dintre secretele de frumusețe ale Cleopatrei – îi plăcea să folosească fulgi de ovăz pentru a-și curăța pielea. Multe săpunuri din zilele noastre pot fi dure și iritante pentru piele, mai ales pentru o persoană sensibilă. Făina de ovăz nu numai că poate curăța pielea, eliminând murdăria și exfoliind, dar asigură și hidratarea. 

Tratamentul de întinerire al Reginei Egiptului

Cleopatra își prepara ea însăși această emulsie care ajuta la întinerirea și hidratarea pielii, adăugând un plus de strălucire. Prepararea era minuțioasă – într-un caston de argint se amesteca apă termală cu suc proapăt de aloe Vera și miere de albine, după care se lăsa la macerat. Folosea acest tratament ca pe o compresie facială în fiecare zi.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA