Secretul lui David Popovici. Ce ași deține ”racheta României” când vine vorba de pregătirea fizică

23 iunie, 2022
David Popovici3 jpg

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc. Pe 22 iunie 2022, sportivul de doar 17 ani devine al doilea înotător din toate timpurile care câștigă aurul la 100 și 200 metri liber la același campionat mondial.

David Popovici jpg

Iar românul promite că acesta este doar începutul. Nu a durat mult până a fost numit ”racheta României”.

medalii david jpg

Mulți se întreabă de unde a apărut acest fenomen și cum reușește să fie atât de concentrat și de hotărât. Dragoș Luțcan, preparatorul său fizic, a spus cum a reușit adolescentul să facă performanță. Specialistul subliniază că seriozitatea în pregătire a lui David este ingredientul principal al rețetei de succes. „Cred că e una dintre cele mai importante calități ale lui David și probabil că ați văzut și din declarațiile lui că stă destul de bine la capitolul acesta și a reușit împreună cu calitățile fizice pe care le are, pregătirea pe care a susținut-o, să demonstreze”, a declarat Dragos Luțcan, pentru Antena 3. De asemenea, Luțcan a menționat că are o capacitate fantastică de a se concentra.

Performanţele sale îl recomandă ca o nouă stea a înotului mondial. Iar românii l-au primit cu mare bucurie în inimă pe acest fenomen.

La 20 iunie 2022, a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, la debutul său la un Campionat Mondial de seniori, devenind primul şi singurul campion mondial la nataţie, la masculin, din istoria României.

În 22 iunie 2022, la aceeași competiție, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, cu timpul de 47 sec 58/100.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă.

Preparatorul său fizic a descris finala: „Emoțiile au fost foarte mari, cursa a fost destul de grea, mai ales ultima. Era destul de obosit și s-a simțit lucrul acesta. Dar s-a recuperat bine”, a adăugat Dragos Luțcan.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg