Secretul lui David Popovici. Ce ași deține ”racheta României” când vine vorba de pregătirea fizică

23 iunie, 2022
David Popovici3 jpg

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc. Pe 22 iunie 2022, sportivul de doar 17 ani devine al doilea înotător din toate timpurile care câștigă aurul la 100 și 200 metri liber la același campionat mondial.

David Popovici jpg

Iar românul promite că acesta este doar începutul. Nu a durat mult până a fost numit ”racheta României”.

medalii david jpg

Mulți se întreabă de unde a apărut acest fenomen și cum reușește să fie atât de concentrat și de hotărât. Dragoș Luțcan, preparatorul său fizic, a spus cum a reușit adolescentul să facă performanță. Specialistul subliniază că seriozitatea în pregătire a lui David este ingredientul principal al rețetei de succes. „Cred că e una dintre cele mai importante calități ale lui David și probabil că ați văzut și din declarațiile lui că stă destul de bine la capitolul acesta și a reușit împreună cu calitățile fizice pe care le are, pregătirea pe care a susținut-o, să demonstreze”, a declarat Dragos Luțcan, pentru Antena 3. De asemenea, Luțcan a menționat că are o capacitate fantastică de a se concentra.

stanga
dreapta
David Popovici4 jpg
David Popovici5 jpg
David Popovici2 jpg
David P jpg
David Popovici1 jpg

Performanţele sale îl recomandă ca o nouă stea a înotului mondial. Iar românii l-au primit cu mare bucurie în inimă pe acest fenomen.

La 20 iunie 2022, a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, la debutul său la un Campionat Mondial de seniori, devenind primul şi singurul campion mondial la nataţie, la masculin, din istoria României.

În 22 iunie 2022, la aceeași competiție, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, cu timpul de 47 sec 58/100.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă.

Preparatorul său fizic a descris finala: „Emoțiile au fost foarte mari, cursa a fost destul de grea, mai ales ultima. Era destul de obosit și s-a simțit lucrul acesta. Dar s-a recuperat bine”, a adăugat Dragos Luțcan.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

douglas@okmagazine ro jpg
Irina și Răzvan Fodor jpg
angelina jolie profimedia 0701924751 jpg
David Popovici3 jpg
brad pitt profimedia 0607918624 jpg
Credius okmagazine ro jpg
1 mihai morar refugiati ucraina orasul faptelor bune romani pentru ucraineni 6 jpg jpeg
Mariah Carey premiera jpg
Cristina Dochianu prezentatoare TV (1) jpg
Lili Sandu la Maruta jpg
tyga profimedia 0455931270 jpg
M Ghe PNG
Elon Musk (3) jpg
Kim Kardashian blondă (3) jpg
brico jpg
vrei sa te apuci PNG
 jennifer lopez ben affleck 3 jpg jpeg
Berecleanu la nunta Oianu1 jpg