Sfârşitul „Dinastiei Tudorilor”

2 septembrie, 2010
interior 2 ttdrs 4 img 17 h jpeg

Istoria unei domnii turbulente şi dramatice se apropie de final. Începând de mâine, HBO România va difuza în premieră şi în exclusivitate câte două episoade din ultimul sezon al serialului, în fiecare vineri, de la ora 20:00.

Istoria unei domnii turbulente şi dramatice se apropie de final. Începând de mâine, HBO România va difuza în premieră şi în exclusivitate câte două episoade din ultimul sezon al serialului, în fiecare vineri, de la ora 20:00.

Vezi aici mai multe fotografii din serialul Dinastia Tudorilor

Rolul lui Henric al VIII-lea, unul dintre cei mai controversaţi monarhi ai Marii Britanii, l-a transformat pe protagonist, actorul Jonathan Rhys Meyers, într-un star de talie mondială. „Henric a făcut câteva lucruri foarte importante pentru Anglia. E drept că cel mai mare monarh avut vreodată de Anglia a fost Elisabeta. Dar Henric a pus în mişcare lucruri care au căpătat amploare peste ani. Şi a fost foarte inteligent. Greşelile lui au fost ego-ul nemăsurat, vanitatea şi orgoliul de-a deveni propria sa expresie a divinităţii. Puterea absolută corupe – iar el era foarte corupt. Aşadar, pe de o parte, îl înţeleg şi, într-o oarecare măsură, îl admir – dar nu prea mult. E un bun personaj TV”, comentează Rhys Meyers experienţa de a-i da viaţă lui Henric, după cinci secole.

image

Michael Hirst, creatorul serialului Dinastia Tudorilor, face un rezumat al ultimului sezon: „Suntem la finele vieţii lui Henric, dar lucrurile nu s-au domolit. În loc să se retragă în tăcere, Henric al VIII-lea iese din istorie în mod zgomotos. E mai în vârstă, dar are de-abia 40 şi ceva de ani. E bolnav – are un picior cangrenat – şi e chiar mai paranoic, dar se căsătoreşte cu o femeie teribil de tânără, care nu are educaţia potrivită pentru o regină. În acelaşi timp, pleacă şi la război. Şi se căsătoreşte din nou, pentru ultima dată, cu o femeie capabilă, dar pe care mulţi o consideră eretică şi pe care vor s-o execute. Deci avem multă acţiune până la sfârşit!”.

După anularea scurtei căsnicii cu Anne de Cleves, Henric al VIII-lea se implică într-o relaţie cu adolescenta Katherine Howard. În timp ce sosirea ei la Curte e pătată de dispreţul fiicei lui Henric, Lady Mary, şi încurcată de umbrele propriului ei trecut amoros, regele se confruntă cu o sângeroasă reformă religioasă, o relaţie deloc simplă cu Scoţia şi cu intriga ţesută la Curte de cei cu pretenţii la tron. După ce infidelitatea lui Katherine şi incapacitatea de a face un fiu o condamnă pe aceasta la un binecunoscut sfârşit, Regele se căsătoreşte cu Catherine Parr, iar Anglia intră într-un neinspirat război cu Franţa ce are efecte catastrofale, atât în ceea ce priveşte sănătatea lui Henric, cât şi forţa armatei acestuia.

image

În plus, confruntarea dintre catolici şi protestanţi scoate la iveală problemele religioase din întreaga Europă, nebunia lui Henric atinge noi culmi şi regatul e pe cale de a exploda din interior.

FOTO: HBO RomâniaRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg