Sfaturi pentru o demachiere corectă! Iată ce trebuie să faci pentru a avea un ten curățat în profunzime!

Dacă machiajul este important la prima oră, înainte să ieșim pe ușă, demachierea dă stingerea la finalul zilei.

Trăim într-o continuă viteză și ne ex­punem zilnic unor factori care duc la transformarea tenului nostru. Somnul insuficient, machiajul excesiv aplicat fără a hidrata tenul, poluarea și, de multe ori, lipsa unei demachieri adecvate pot face, ca, în funcție de tipul tenului tău, problemele să apară sau să se accentueze. Odată cu venirea sezonului rece, machiajul devine mult mai dens pentru a rezista. Folosim produse mai cremoase, pudră cu capa­citate mai mare de acoperire, spre deosebire de vară, când aplicăm geluri, seruri și fonduri de ten light. Pudra bronzantă este înlocuită de blush-uri în nuanțe mai închise sau chiar de produse pe bază de cremă. Toate acestea fac ca tenul să respire mai greu, iar porii, blocați adesea peste zi, au nevoie de eliberare peste noapte. Dacă până nu demult „regele“ era laptele demachiant, indi­ferent de ten, studiile din domeniul cosmeticii au dus la lansarea unei întregi game din categoria demachiante: uleiuri, apă micelară, gel, spumă sau balsam.

Nu neglija faptul că machiajul trebuie aplicat pe tenul curat, așadar curățarea lui se face și dimineața. Specialiștii spun că cele mai bune for­mule pentru prima parte a zilei sunt cele cu bază cremoasă și gelurile, care îndepărtează crema de noapte și pregătesc tenul pentru baza de machiaj sau pentru crema de zi. Seara, deoarece stratul de machiaj este gros, iar curățarea trebuie făcu­tă în profunzime, sunt recomandate spumele de curățare, balsamul și loțiunile pe bază de ulei.

Loțiunea micelară este recomandată în ori­ce perioadă a zilei, fie că porți sau nu machiaj. Aceasta, datorită micelelor, asigură o curățare completă a feței. Este hidratantă și foarte deli­cată cu orice tip de ten, iar această „apă“ magică nu are nevoie decât de un pad demachiant care să eficientizeze procesul de îndepărtare a ma­chiajului.

Nu te gândi că e ciudat să folosești un ulei ca să te demachiezi, chiar dacă ai ten cu tendințe de îngrășare. Uleiul demachiant este o opțiune excelentă pentru îndepărtarea formulelor re­zistente de machiaj, chiar și a celui waterproof. Există două variante de aplicare: fie pui câte­va picături de ulei demachiant pe pomeți, nas, frunte și bărbie, masezi ușori și îndepărtezi cu apă, fie aplici pe dischete demachiante și masezi ușor până la curățarea completă. Dacă nu îți pla­ce senzația de gras lăsată pe piele, poți folosi și loțiune micelară ulterior.

„Fratele mai mic“ al uleiului demachiant este balsamul demachiant, care poate fi folosit în același mod, dar care are o consistență mai fină și un efect mai fresh.

Spuma demachiantă este eficientă, mai ales dacă alegi demachierea sub duș sau cu apă din abundență. Spuma îndepărtează foarte bine machiajul și hidratează, deoarece conține 70% apă. Este ideală pentru orice tip de ten.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA