Sharon Tate Polanski: una dintre cele mai cumplite crime din istoria Hollywoodului!

6 septembrie, 2016
Film Wedding jpeg

Cine a fost soţia lui Polanski, frumoasa actriţă descrisă în anii '60 ca una dintre cele mai promiţătoare tinere talente? În locul marilor roluri aşteptate, ea a rămas în istoria Hollywoodului drept victima unei dintre cele mai cumplite crime din istoria Hollywoodului

Roman Polanski şi Sharon Tate

Era însărcinată în opt luni cu fiul regizorului Roman Polanski atunci când a fost înjunghiată de 16 ori. Avea doar 26 de ani. „Chiar şi după atâţia ani, îmi e greu să privesc un apus de soare spectaculos ori să vizitez o casă veche foarte frumoasă ori pur şi simplu să am o experienţă vizuală extraordinară fără să mă gândesc cât de mult i-ar fi plăcut şi ei să vadă acel lucru”, scria regizorul Roman Polanski (83) în cartea „Sharon Tate Recollection”, publicată în 2014 pentru a marca 45 de ani de la dispariţia frumoasei actriţe.

Desigur, nu toţi sunt impresionaţi de suferinţa controversatului cineast care, la opt ani de la violenta pierdere a celei de-a doua soţii stârnea cel mai lung scandal de abuz sexual de la Hollywood. În 1977 a fost arestat la casa lui Jack Nicholson sub acuzaţia de viol a minorei  Samantha Gailey, pe atunci în vârstă de 13 ani. Anul următor avea să fugă în Franţa şi să rămână o viaţă întreagă un fugar, până la arestarea lui în Elveţia în 2009. Cazul acesta, care pentru mulţi a pătat definitiv cariera sa de regizor, este şi motivul pentru care polonezul n-a fost niciodată compătimit fiindcă a fost nevoit să treacă prin suferinţa de a-şi pierde soţia însărcinată. „De-acum îi voi rămâne fidel până la moarte”, a mai decretat Polanski, stârnind, desigur, un val de glume... Căci fidelitatea la peste 80 de ani nu e neapărat o alegere, nu? Şi la opt ani de la pierderea lui Sharon – şi cu doar un an înainte de incidentul din casa lui Jack Nicholson – Roman a continuat să-şi trăiască viaţa cu o Nastassja Kinski de doar 15 ani...

Totuşi, regizorul susţine că Sharon a rămas marea iubire a vieţii lui – texanca ajungând în lumea filmului mai întâi datorită frumuseţii ei. Un asăect exterior cu care a şi câştigat câteva consursuri de frumuseţe, ulterior obţinând un post de figurantă în filmul „Adventures of a Young Man”, cu Paul Newman şi Richard Beymer. Atunci a remarcat-o Beymer, îndrăgostindu-se de ea şi încurajând-o să urmeze o carieră în film. Aşa se face că în 1962, Tate s-a mutat în Los Angeles, intrând în legătură cu agentul lui Beymer, Harold Gefsky. El a fost şi cel care i-a obţinut un contract pe şapte ani cu Filmways Inc. Dar câţiva ani, Sharon n-a ieşit din rolurile mici, primate pentru a câştiga experienţă.

Era atât de timidă şi îi lipsea încrederea în ea, încât a pierdut castinguri pentru roluri importante, precum cel alături de Steve McQueen, în “The Cincinnati Kid”, şi Liesl, din “Sunetul Muzicii”. Abia în 1965 Martin Ransohoff, managerul Filmways, avea să aibă curajul să-i încredinţeze primul rol principal – cel din “Eye of the Evil”, alături de David Niven şi Deborah Kerr. După filmări, Sharon a rămas la Londra, unde se făcuse filmul – şi aşa l-a şi cunoscut pe Roman Polanski, într-un club de noapte. Lăsase în urmă două relaţii importante – cea cu actorul francez Philippe Forquet, cu care se certa prea des; şi cea cu Jay Sebring, un fost marinar devenit unul dintre cei mai apreciaţi hair stilişti de la Hollywood, de care s-a despărţit când acesta a cerut-o de nevastă – pe motiv că ea voia să se concentreze pe carieră!

Sharon Tate, una dintre cele mai frumoase actriţe americane, dispărute prematur...

Cu Polanski, însă, povestea a fost cu totul altfel… El era regizor, iar la cea vreme lucra la pelicula “The Fearless Vampire Killers” – şi cât de potrivită i s-a părut dintr-o dată Sharon pentru rolul principal! Cu atât mai mult cu cât Ransohoff era coproducător. Totuşi, Polanski a fost sincer referitor la experineţa filmării cu viitoarea lui soţie: o experienţă îngrozitoare, pe scurt. Fiindcă Roman nu avea deloc răbdare cu emoţiile ei, plângându-se că pentru o scenă a trebuit să tragă 70 de duble! Chiar şi-aşa, însă, regizorul n-a putut rezista farmecului ei, iar la sfârşitul filmărilor, Sharon se muta în apartamentul lui din Londra. “Nu era doar răpitor de frumoasă. Nu era naivă, proastă ori o starletă obişnuită. Ceea ce m-a impresionat la ea, dincolo de extraordinara ei frumuseţe, a fost strălucirea ei… Radia aşa cum doar firile blânde şi bune o pot face….”, spunea Roman.

După filmul “Don't Make Waves”, cu Tony Curtis, Sharon devenea, încetul cu încetul, un sex simbol, în 1967, revista Playboy scriind: “Acesta este anul lui Sharon Tate”. Un articol cu şase nuduri ale ei făcute de Polanski în timpul filmărilor la “The Fearless Vampire Killers”. A urmat “Valley of the Dolls”, care a mai pus o piatră de temelie la succesul lui Sharon, iar pe 20 ianuarie 1968, ea şi Polanski şi-au pus pirostriile. Cu o condiţie clară din partea lui: să-l lase în continuare să se bucure de viaţă. Adică… să-i fie infidel. “Eu şi Roman avem o înţelegere: el mă minte, iar eu mă prefac că-l cred!”, spunea ea. “Se născuse să fie soţie”, comenta regizorul. “Dincolo de faptul că gătea dumnezeieşte, îi plăcea ca ea să mă tundă, un talent deprins de la fostul ei iubit, Jay Sebring… “ Cariera ei a continuat, totuşi, să evolueze, între timp rămânând însărcinată, motiv pentru care şi-au mutat reşedinţa în apropiere de Los Angeles.

Pe 8 august 1969, totul avea să se sfârşească, însă, brutal. Sharon mai avea două săptămâni până să nască, iar Roman era plecat la Londra. În seara acelei zile, a ieşit să ia cina în oraş cu fostul iubit Jay Sebring, care-i rămăsese foarte bun prieten, şi cu alţi doi amici, Wojciech Frykowski şi Abigail Folger. Pe la 22.30 se întoarceau spre casa ei, când au fost cu toţii ucişi de membrii ai clanului lui Charles Manson, o sectă care a scris unele dintre cele mai negre pagini din istoria criminalităţii din America. Trupurile lor au fost descoperite a doua zi de dimineaţă de menajera lui Polanski.

“Să trăiască cu mine a fost dovada imensei ei răbdări, fiindcă să fii în preajma mea trebuie să fie un coşmar”, punctează Polanski, care spune că şi azi o regretă profund pe frumoasa Sharon, dispărută cu fiul lor în pântece, pe care-l aştepta cu atâta drag…

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

croissants 4077817 1920 jpg
Sursa de imagine Valentin Valkov Shutterstock com jpg
Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
avanpremiera romina (13) jpeg
Jennifer Garner, Getty (4) jpg
Georgina Rodriguez la Joy Awards in Riad, Arabia Saudita   Instagram (2) jpg
cub carmen brumă png
Sursa de imagine Dmitri Gromov Shutterstock com jpg
Ai răcit și vrei să    PNG
Jennifer Lopez la premiera filmului Shotgun Wedding, Profimedia (4) jpg
Colaj Diana Kim Kardashian jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}