Sisteme solare fotovoltaice – sunt sau nu o investiție pe termen lung?

29 aprilie, 2022
sistem jpg

Un panou solar furnizează o energie alternativă, transformată în sursă de electricitate, căldură, apă caldă, chiar și aer condiționat, cu un consum optimizat care nu afectează mediul înconjurător.

Panoul solar îți oferă posibilitatea utilizării unei energii puternice și libere provenită de la soare. Pe parcursul unei ore soarele trimite către pământ o cantitate de energie care acoperă necesarul pentru un an.

Energia solară a devenit una dintre cele mai promițătoare și ieftine alternative pentru viitorul energetic al României, cu nenumărate beneficii pentru buzunarul tău și ecosistem. 

Iată 6 motive pentru care merită să investești într-un sistem de panouri solare

Costuri reduse la factura de energie

Un raport al Agenției Naționale de Energie confirmă faptul că energia solară a devenit cea mai ieftină sursă de energie electrică. Nu e de mirare că tot mai multe persoane sunt interesate să facă tranziția la energia regenerabilă pentru casa sau afacerea lor. Panourile solare te vor ajuta să reduci semnificativ costurile la factură și să economisești bani chiar din prima zi de folosință. Desigur, te vei gândi poate că investiția este prea mare, dar statisticile arată că amortizarea cheltuielilor are loc în aproximativ 3-5 ani. Având în vedere durata mare de viață a unui panou solar, cuprinsă între 20 și 25 de ani, economiile tale de viitor vor arată destul de bine.

Panourile solare pot crește valoarea casei

Poate că la un moment dat te vei hotărî să încerci ceva nou și te vei muta undeva pe o plajă însorită împreună cu familia, dorindu-ți să vinzi casa cu tot cu sistemul solar montat. Interesul pentru energia și apa caldă din surse regenerabile este tot mai crescut, iar persoanele care doresc să facă o astfel de schimbare vor accepta prețul mai ridicat al caselor. 

Reducerea amprentei de carbon

Energia solară nu este doar gratuită și la dispoziția noastră oricând, dar este și prietenoasă cu mediul înconjurător. În cazul ei nu sunt eliberate gaze cu efect de seră precum electricitatea generată de petrol sau cărbuni.

Poți deveni independent cu un sistem off-grid

Sistemele off-grid sunt complet independente de rețea, având în alcătuirea lor componente cu ajutorul cărora pot genera singure energia necesară. În general, acestea sunt utilizate pentru casele aflate în zone izolate, dar dacă dorești să obții independență completă față de orice furnizor de energie, un sistem off-grid este alegerea potrivită. Mai mult decât atât, îți oferă o siguranță mult mai mare în cazul penelor de curent, datorită bancului de baterii care stochează surplusul de energie, pe care îl folosește apoi pentru a continua alimentarea optimă a consumabilelor.

Ești ferit de schimbările prețurilor la energie

Unul dintre multe beneficii ale panourilor solare este acela de a te feri de fluctuațiile prețurilor de pe piața energiei electrice. Chiar dacă ai un sistem solar on grid costul pentru curentul electric primit de la furnizor vă fi mai mic, în comparație cu cât ar plăti un consumator normal.

Poți beneficia de finanțare din partea statului pentru a deveni prosumator

Interesul crescut pentru energia solară se datorează și ajutorului pe care statele le oferă pentru achiziționarea unui sistem de panouri solare de la Dbsolar.ro. O inițiativă benefică care face parte din planul fiecărei țări de a îndeplini obiectivele stabilite prin Pactul Verde European.

În concluzie, instalațiile solare trebuie văzute că o investiție în viitor, câștigul de pe urma lor va fi treptat, pe etape, dar pe o durată foarte lungă de timp. Tot ceea ce vei  investi la început, vei recupera pe parcurs, și mult mai mult după. 

Sursa foto: Pexels.comRecente pe Ok! Magazine

Ciobănașu Cristina jpg
larisa28 jpg
Diana Șucu 2022 jpg
Cristea   Clonda (8) jpg
sport jpg
vestimentatie jpg
carmen1edit jpg
lora32 jpg
parfum822 jpg
elon musk met gala 2022
adam2 jpg
Brad Pitt, Venice, Getty jpg
stal82 jpg
enderedaprecieri beneficii job jpg
pantaloni femei jpg
lia42 jpg
emag1 jpg
relaxare jpg