Sophia Loren, pentru prima dată în România, la TIFF!

25 mai, 2016
sophia loren jpeg

Festivalul Interna┼úional de Film Transilvania a ajuns la cea de-a 15-a edi┼úie. ┼×i nu e v├órsta adolescen┼úei, ci una a maturit─â┼úii, celebrat─â prin prezen┼úa unui invitat cu totul special: legenda cinematografiei mondiale, Sophia Loren

Sophia Loren va veni pentru prima dată în România.

Actri┼úa italian─â vine pentru prima dat─â ├«n Rom├ónia, ca invitat special al Festivalului Interna┼úional de Film Transilvania. Sex simbol al anilor ÔÇÖ50 - ÔÇś70, cu o popularitate interna┼úional─â neegalat─â de nicio alt─â actri┼ú─â italian─â, Sophia Loren va primi Premiul pentru ├«ntreaga carier─â la gala de ├«nchidere a celei de-a 15-a edi┼úii, pe 4 iunie, la Teatrul Na┼úional din Cluj-Napoca. Pe 3 iunie, de la 18.30, la Casa de Cultur─â a Studen┼úilor, actri┼úa va lua parte la o proiec┼úie special─â ├«n onoarea ei.

Cite┼čte ┼či: Sophia Loren, eterna div─â a Italiei: ÔÇ×Spuneau c─â am nasul prea lung ┼či gura prea mareÔÇť

Totodat─â, prestigiosul festival de la Cluj va marca aniversarea a 15 ani, ├«ntre 27 mai ┼či 5 iunie, printr-o serie cu totul special─â de evenimente. Vino la Cluj, a┼čadar, dac─â vrei s─â vezi un show live impresionant al forma┼úiei British Sea Power, despre care ÔÇ×The Sunday TimesÔÇŁ titra c─â este ÔÇ×cea mai bun─â trup─â din Marea BritanieÔÇŁ. Vino s─â-i vezi pe francezii de la Transe Express, care aduc trapezi┼čti suspenda┼úi la ├«nal┼úime, ├«n centrul Clujului.  Vino s─â ascul┼úi, ├«ntr-unul dintre cele mai noi spa┼úii culturale ale Clujului, Urania Palace, valuri de muzic─â bun─â ┼či nume sonore de pe scena rock ┼či electro contemporan─â, sub umbrela TIFF Music Nights. Am uitat ceva? Desigur, vino s─â r─âsfe┼úi cinefilul din tine cu cea mai fresh selec┼úie de filme pentru competi┼úia TIFF, nou─â dintre ele fiind pelicule de debut, iar ┼ú─ârile de origine variind de la Fran┼úa ┼či Marea Britanie la Cambodgia ┼čiÔÇŽ Vanuatu! ┼×i nu rata Zilele Filmului Rom├ónesc, cu ┼čase produc┼úii ├«n premier─â mondial─â. OK! ├«┼úi recomand─â Dou─â lozuri, ├«n regia lui Paul Negoescu, o comedie produs─â independent de actorii Dorian Bogu┼ú─â, Drago┼č Bucur ┼či Alexandru Papadopol, dup─â un scenariu inspirat de nuvela ÔÇ×Dou─â loturiÔÇŁ, de I.L. Caragiale. La mul┼úi ani, TIFF!