Sportive românce de top! Distincție inegalabilă pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar

5 decembrie, 2022
Simona Radiș și Ancuța Bodnar (1) jpg

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, componentele echipajului românesc de dublu vâsle feminin (W2x), au fost desemnate „Echipajul Feminin al Anului” la World Rowing Awards 2022. Premiul a fost acordat de către World Rowing, Federația Internațională a Canotajului.

Este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a World Rowing Awards când un astfel de trofeu este câștigat de canotori din România.Campioane olimpice la Tokyo 2020, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au devenit și duble campioane europene în 2022, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât și la 8+1 feminin (W8+), dar și campioane mondiale în 2022 la dublu vâsle feminin (W2x).

Premiul ”World Rowing Women’s Crew of the Year” este acordat anual unui echipaj feminin pentru realizările remarcabile în canotaj.În procesul de desemnare a câștigătorilor, prima etapă este cea de nominalizare ce vine din partea fanilor acestui sport, care apoi sunt revizuite de către Juriul Premiilor pentru Sportivi și Antrenori. Acesta stabilește o listă scurtă de nominalizați și va recomanda un câștigător, care este, în final, decis de Comitetul Executiv.

Ancuța Bodnar a devenit anul acesta campioană mondială în ziua în care a împlinit 24 de ani, în timp ce Simona Radiș a câștigat două medalii de aur în mai puțin de o oră, în probele de dublu vâsle feminin (W2x) și 8+1 feminin (W8+), ceea ce reprezintă o performanță istorică nu doar pentru România ci și pentru canotajul mondial.

„Suntem onorate și recunoscătoare pentru acest premiu care încununează toate eforturile și realizările noastre din acest an. Un an în care am muncit foarte mult, am avut parte de provocări, de momente poate mai dificile. Cu toate acestea, am reușit să ne păstrăm concentrarea și să ne atingem obiectivele pentru a reprezenta cu mândrie România la competițiile internaționale. Faptul că acest premiu este acum în mâinile noastre se datorează oamenilor minunați care ne sunt alături în fiecare zi și fără de care nu am fi reușit aceste performanțe.

Mulțumim, mai întâi, doamnei Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, un model și sursă de inspirație, cea care ne este întotdeauna alături cu sfaturi, o vorbă bună atunci când avem nevoie, mustrări atunci când este cazul, motivație, și care luptă permanent pentru ca nouă să nu ne lipsească nimic pentru a face performanță.

Mulțumim domnilor antrenori, colectivului tehnic al Federației, echipei medicale condusă de domnul doctor Vasile Oșean, dar și partenerilor Federației care ni s-au alăturat în număr mare în cursa noastră spre înalta performanță. Mulțumim Ministerului Sportului și Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru susținere.

Privim acum încrezătoare spre viitor fiindcă avem în fața noastră un an extrem de important, anul calificărilor la Jocurile Olimpice. Titlurile obținute până acum ne motivează să creștem în continuare, să fim pe zi ce trece mai bune și să ne îndeplinim toate obiectivele”, declară Simona Radiș și Ancuța Bodnar.

Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, a primit cu mare bucurie vestea decernării prestigiosului premiu.

„Le felicit pe Simona și Ancuța pentru că sunt sportive extrem de ambițioase, talentate, muncitoare și determinate și că, în ultimii ani, au demonstrat că sunt de neînvins! Sunt convinsă că vor păstra și pe viitor acest trend ascendent pentru că muncesc în fiecare zi și își doresc din suflet să se autodepășească constant. Mulțumesc Federației Internaționale a Canotajului pentru că recunoaște meritele canotorilor români. Sper ca, pe viitor, și alți sportivi din cadrul Lotului Olimpic de Canotaj al României să câștige astfel de premii pentru că sunt buni și merită ca munca și reușitele lor să fie recunoscute la nivel mondial. Cât despre Simona și Ancuța, lăsăm în continuare rezultatele lor excepționale să vorbească. Sunt extrem de mândră de ele!”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.  Recente pe Ok! Magazine

croissants 4077817 1920 jpg
Sursa de imagine Valentin Valkov Shutterstock com jpg
Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
avanpremiera romina (13) jpeg
Jennifer Garner, Getty (4) jpg
Georgina Rodriguez la Joy Awards in Riad, Arabia Saudita   Instagram (2) jpg
cub carmen brumă png
Sursa de imagine Dmitri Gromov Shutterstock com jpg
Ai răcit și vrei să    PNG
Jennifer Lopez la premiera filmului Shotgun Wedding, Profimedia (4) jpg
Colaj Diana Kim Kardashian jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}