Te spălai pe cap cu apă simplă? Iată care e cel mai nou truc din Japonia pentru un păr lung și sănătos

Un păr sănătos și bogat e ceea ce-și dorește orice femeie. Din păcate, agitația cotidiană ne face să-i acordăm podoabei capilare mult mai puțină atenție decât are nevoie și, prin urmare, părul nostru e, de multe ori, fad, fragil și inestetic.

Demi Moore și Penelope Cruz

Ei bine, niște producători de cosmetice din Japonia sar în ajutorul nostru cu un ingredient minune, la care nu ne-am fi gândit niciodată. Asta pentru că aproape nimeni nu pune accentul pe apă în procesul de îngrijire a părului. Da, ei susțin că apa pe care o folosim atunci când ne spălăm este la fel de importantă precum șamponul, balsamul, masca sau oricare alt tratament pe care îl folosim pentru un păr lung și sănătos.

De aceea, această companie produce o așa numită ”apă de păr”, care conține proteine, foarte multe vitamine, minerale și antioxidanți și care – surpriză! – este obținută din spălarea orezului. Această apă, numită ”Yu-Su-Ru”, este folosită încă din 2008 în Japonia și a dat rezultate uluitoare.

Așadar, dacă vă pregătiți să face orez, nu vă grăbiți să aruncați apa folosită. Ea e ideală atunci când vă spălați pe cap, aplicându-se timp de două minute pe părul șamponat în prealabil. Potrivit cercetătorilor japonezi, apa aceasta îți va face părul să fie mai strălucitor și mult mai puternic.  Unii spun că apa rezultată în urma orezului fermentat e chiar mai bună.

Produsul comercializat

Desigur, acest produs este deja comercializat, găsindu-se pe site-uri precum Etsy, sub denumirea de ”Rice Water Hair Milk”, la prețul de 23 de dolari. Desigur, poți foarte bine să-l ”prepari” chiar tu în casă, mult mai ieftin și mai rapid. Iată un tutorial!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA