Tendința "Oversize" pentru bărbați, de la cămăși la jachete supradimensionate

23 septembrie, 2022
emag1 jpg

Hainele bărbătești adoptă formate XXL, făcându-i pe bărbați să uite de mărimi și să adopte un stil mai proaspăt și mai casual la întoarcerea din vacanță. Acum vedem haine bărbați de dimensiuni mari, de la cămăși la geci și, peste vară, chiar și bermude supradimensionate.

Deși vitrinele și magazinele au spus adio colecțiilor și reducerilor de vară cu săptămâni în urmă, adevărul este că mai sunt câteva săptămâni de vreme caldă pentru a continua să folosim tendințele sezonului când vine vorba de haine bărbați. În cazul bărbaților, una dintre cheile care au marcat 2022 sunt modelele oversize, o estetică care ne-a făcut (pentru câteva luni) să uităm de mărimile noastre.

S-au dus zilele de slim fit, acele haine care se ajustau la milimetru la silueta unui bărbat. Epoca marcată de pantalonii mulați și de cămășile strâmte, cu dantele, este cu siguranță de domeniul trecutului. Libertatea a ajuns în garderoba bărbaților, iar hainele adoptă modele supradimensionate pe toate cele patru laturi. Acest lucru înseamnă o revizuire completă a modului în care ne îmbrăcăm.

Orice piesă vestimentară este tentată de formatele XXL, dar, dacă vrem să facem primii pași în trendul oversize, trebuie să începem cu elementele de bază. Trebuie să începem cu cămășile, articole vestimentare unde excesul de material a fost cel mai bine reflectat.

Probabil că v-ați învățat lecția până acum: cămășile care se poartă în acest an trebuie să fie cât mai largi. Momentul oversize invadează acest tip de îmbrăcăminte și este foarte pozitiv și practic, deoarece dimensiunile au încetat să mai aibă un motiv de existență. Nu contează ce ați purtat până acum, astăzi ar trebui să optați pentru o mărime (sau chiar două) în plus.

Mărimea modelului poate fi observată în diferite aspecte ale cămășii. În primul rând, și cel mai vizibil, prin creșterea numărului de țesături. Pe întreaga lungime și lățime a hainei, noul format va fi vizibil, deoarece nu numai că sunt mai lungi, dar ar trebui să pară și mai lejere. Această modificare a dimensiunilor înseamnă că umerii și brațele sunt de asemenea uitate. În zilele noastre, ar trebui să aibă puțină importanță faptul că mâneca începe de la antebraț.

În ceea ce privește mânecile, dacă am spus că nu contează de unde încep, ceea ce trebuie să luați în considerare este unde se termină. Odată cu tendința oversize, spunem adio și la mâneca scurtă tipică. Moda impune mâneci mai lejere și mai lungi, care trebuie să ajungă până la coate.

Gulerele trec, de asemenea, prin propria lor transformare supradimensionată. Deși este adevărat că (din fericire) nu ne întoarcem la gulerele uriașe de la sfârșitul anilor '90, cămășile de acum seamănă cu așa-numitele gulere cubaneze.

Acest tip de gulere sunt cele duble, cum ar fi cele cu mini revere, și care, inevitabil, expun mai multă piele decât de obicei.

Iată cum se poartă cămășile supradimensionate.

Deși am avut parte de una dintre cele mai călduroase veri din câte ne aducem aminte, moda haine bărbați ne servește de data aceasta drept aliat pentru a supraviețui termometrului cu acest tip de cămăși mai ușoare, mai confortabile și mai răcoroase decât de obicei. Din acest motiv, cel mai bine este să alegeți țesături naturale care transpiră perfect, cum ar fi inul sau bumbacul. Acesta din urmă, dacă este organic, valorează dublu.

În ceea ce privește culorile, dacă ne luăm după ceea ce dictează marile podiumuri, culoarea preferată este albul. Astfel, firme precum Dior, Giorgio Armani sau Erdem apără acest tip de cămăși care au meritul de a deveni un fond de garderobă perfect. Dacă vrei să dai un plus de veselie ținutei tale, imprimeurile la modă ne duc cu gândul la dungi.

Această schimbare radicală în garderoba ta de haine bărbați va aduce o evoluție în modul în care te îmbraci.

 Dacă încă nu vă simțiți confortabil cu modelele supradimensionate, există câteva trucuri pentru a începe să faceți primii pași. Prima dintre ele este să asortezi acest tip de cămașă cu o vestă. Poate fi o cămașă de bază cu mânecă scurtă, albă sau în orice alt ton neutru, care să iasă la iveală de sub cămașa foarte descheiată. Nu uitați că gulerele în V sunt întotdeauna mai măgulitoare decât cele rotunde. Cu toate acestea, un maiou este cu siguranță partenerul perfect.

Al doilea truc pentru a purta cămăși supradimensionate este de a le purta băgate în pantaloni, astfel încât talia să vă subțieze silueta obișnuită. Dacă vă este teamă că această tendință ar putea adăuga kilograme sau vă reduce înălțimea, amintiți-vă că dungile verticale servesc la alungirea corpului și vă fac să păreți mai subțire.

Dar dacă nu vă este frică de tendință, o puteți duce la apogeu. În acest sens, cămășile supradimensionate ajung să se regăsească în una dintre cele mai mari tendințe ale sezonului, care este tunica masculină. Dacă vreți să vă inspirați, aruncați o privire la propunerile lui Dries van Noten.



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg