Tendinţe de primăvară-vară (5): Liza Panait

Tocmai şi-a prezentat noua colecţie, „Tribute ’50 – Şi Marilyn a renăscut!”, în cadrul unui show plin de culoare la Palatul Bragadiru. Iată care sunt propunerile creatoarei de modă pentru acest sezon.

„Trendul inspirat din anii ’80 este poate “main” trendul sezonului ajuns acum la apogeu – deşi nu face parte din preferinţele mele. Tot în tendinţele acestui sezon se înscriu ţinutele inspirate din lenjeria intima (prezente în ultimele sezoane ), cele cu influenţe militare şi imperiale din sezonul trecut, stilul “wild west”, transparenţa îndrăzneaţă, stilul boem care nu se predă de multe sezoane (un adevărat “die hard” – şi bine face!), volanele şi volănaşele, stilul androgin (care tot apare, dar nu pot spune că îl agreez)… Cât despre culori, avem în prim-plan albastru electric, verde fistic, roz pal, roşul ca focul, verde kaki – militar, roz prăfuit”.

  

„Trendul principal pe care l-am propus este cel inspirat din anii ’50. De asemenea, am păstrat, ca o prelugire din colecţia “Anotimpurile” din toamna trecută, influenţele militare. Un alt trend, care nu lipseşte din colecţiile mele de fapt, este cel romantic, boem. Ca ţesături, am folosit catifeaua şi voalul de catifea, dantela, chiffonul de mătase, organza, tulul brodat în atelierul meu, tulul imprimat, pielea ecologică cu dantelă, ţesăturile paietate în diferite desene şi culori, jacquardul…”

   

„Ca piesă de rezistenţă propun o rochie romantică, în volane, din chiffon de mătase, albastru cu verde şi dantelă pictată manual.”

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA