Terapia cu aerosoli: utilizări, importanța nebulizatorului și multe altele

28 aprilie, 2022
adevarul soroush karimi Mx5kwvzeGC0 unsplash jpg

Potrivit specialiștilor, terapia cu aerosoli este ideală, deoarece permite ca medicamentele indicate să fie absorbite mai ușor de către pacient.

Terapia cu aerosoli apare ca un tratament medical, care nu este adoptat doar pentru a trata afecțiuni simple, ci și pentru a ajuta în cazul unor afecțiuni mai grave, prin utilizarea unui nebulizator.

Procedura constă în inhalarea anumitor medicamente, care, datorită tehnologiei, sunt reduse sau transformate în aerosoli. Potrivit specialiștilor, terapia cu aerosoli este ideală, deoarece permite ca medicamentele indicate să fie absorbite mai ușor de către pacient, pătrunzând foarte repede în tractul respirator.

În plus, în timpul procedurii, se produce o anumită acțiune locală, care permite asimilarea de către organism.

Care sunt caracteristicile?

Pentru a efectua terapia cu aerosoli, se utilizează un aparat numit nebulizator, care are capacitatea de a transforma lichidele în particule cu aceleași caracteristici ca un aerosol, adică se creează o ceață fină sau un nor cu medicamentele care urmează să fie administrate.

O altă modalitate de a efectua acest tratament este prin intermediul unei camere de inhalare. Acesta are aceeași funcție ca și nebulizatoarele, cu diferența că este utilizat în clinici și spitale.

În cazul camerelor, acestea pot fi amplasate în locul de reședință al pacientului sau în orice alt loc, permițând pacientului să le folosească atunci când este necesar și fără a fi nevoit să se mute în alt loc.

Trebuie remarcat faptul că camerele sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata boli precum bronșita, infecțiile tractului respirator, astmul, fibroza chistică sau procesele canceroase.

Cum se realizează terapia cu aerosoli?

Terapia cu aerosoli necesită utilizarea unei camere, prin intermediul căreia pacientul inhalează prin gură medicația desemnată de specialist. În plus, are un buton care, atunci când este apăsat, eliberează norul de medicamente.

Un aspect important al acestei practici este tipul de nebulizator care urmează să fie utilizat, deoarece acesta trebuie să fie adecvat substanței sau medicamentului.

Astfel, se produc particule de dimensiunea ideală, astfel încât, atunci când sunt inhalate, picăturile trec prin gură, trahee, bronhii și, în cele din urmă, prin alveole.

Măștile de față sunt perfecte pentru cei care suferă de oboseală mare sau de dificultăți de respirație. Acest lucru este valabil pentru persoanele în vârstă și pentru pacienții grav bolnavi.

Este, de asemenea, utilizat pentru tratamentele corespunzătoare tuturor tipurilor de afecțiuni care afectează gâtul și nasul. În cazul în care pacientul nu are niciuna dintre cele de mai sus, atunci este suficientă o pipetă sau o piesă de gură (în special pentru a evita rănirea ochilor sau a pielii).

De ce și cine poate utiliza terapia cu aerosoli?

Terapia cu aerosoli este un miracol în ceea ce privește tratamentele pentru bolile respiratorii.

                 Descopera gama completa de nebulizatoare    

De asemenea, arată cum știința reușește să transforme stările materiei în doar câteva minute, transformând un lichid în gaz. Cu toate acestea, această practică este ideală pentru pacienții cu diferite tipuri de bronșiectazii și fibroză chistică.

Pentru cei care trăiesc cu anumite microorganisme în bronhii sau care au virusul imunodeficienței umane, terapia cu aerosoli este soluția. Ocazional, este de mare folos la pacienții cu astm și boli pulmonare obstructive cronice.

Există multe avantaje cunoscute ale acestei practici, dar cel mai notabil este viteza cu care substanțele medicamentoase intră în contact cu zona afectată.

În plus, terapia cu aerosoli necesită aplicarea unor doze mai mici de medicamente, astfel încât există puține șanse de apariție a efectelor secundare.

Tipuri de medicamente utilizate în terapia cu aerosoli

Medicamentele utilizate în timpul terapiei cu aerosoli sunt lichide, pentru a obține transformarea lor în gaz sau aerosol.

Există o serie de medicamente indicate pentru acest proces, unul dintre ele fiind medicamentele antiinflamatorii. Acestea se aplică în mod convențional persoanelor în vârstă, pacienților grav sau celor care suferă de bronhospasm.

Pe de altă parte, sărurile saline sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în diferite concentrații. Se folosesc, de asemenea, substanțe mucolitice și anumite antibiotice.Recente pe Ok! Magazine

new amsterdam 1 png
ioana cirstea3 jpg
Monica Bellucci, 58 ani, Foto Instagram (2) jpg
oana ionita3 fb jpg
Carmina si Liviu webp
arsinel alexandru jpg
Alexandru Arsinel
trump4 profimedia jpg
emag7 jpg
Michelle Pfeiffer, Profimedia jpg
Iti doresti o cariera in care sa te dezvolti ca tehnician manichiurist Iata care sunt ustensilele si accesoriile de care ai nevoie jpg
Cum trebuie sa iti echipezi automobilul atunci cand pleci la drum jpg
Ați pregătit o escapadă de toamnă în constanța Iată câteva gesturi deosebite cu ajutorul cărora îți poți surprinde iubita! jpeg
De ce trebuie să ții cont atunci când faci sport pilates jpg
tatoiu3 facebook jpg
sufragerie jpg
cadou2 jpg
S1 PNG