Tipuri de lenjerii de pat și cum să le alegeți

6 iunie, 2023

Ajungeți acasă, obosiți după o zi lungă la birou. Luați masa alături de familie și vă povestiți ziua unul celuilalt. După o cană de ceai la lumina serii, la un serial preferat, tot ce vă mai doriți este să vă odihniți.

okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg

Și cum altfel să vă odihniți dacă nu în patul dumneavoastră cald și confortabil? Suntem siguri că vă doriți să aveți parte de un somn cât mai liniștit, astfel că, în rândurile ce urmează, vă vom ajuta să alegeți cea mai potrivită lenjerie de pat încât să vă puteți bucura de odihnă și vise plăcute.

              Gama de lenjerii pat este una largă, datorită apariției multor combinații de fibre și materiale din care acestea se fabrică. Totuși, există câteva tipuri de materiale specifice care nu numai că sunt printre cele mai indicate pentru un confort sporit, dar sunt și cele către care majoritatea familiilor gravitează. Printre acestea se numără bumbacul 100%, bumbacul satinat, bumbacul poplin, bumbacul ranforce, bumbacul damasc și lenjeria plușată – fleece. Probabil ați observat materialul care s-a repetat în enumerarea noastră. Acest lucru se datorează faptului că bumbacul este un material sustenabil, respirabil și ușor de îngrijit. Se poate picta și broda ușor, motiv care atrage cumpărătorii cu modele și culori fabuloase. De asemenea, există și în seturi simple, monocrome, pentru un aspect vizual cât mai relaxant, dar și cu diverse personaje din desene animate, pentru camera copilului. În urma unei căutări amănunțite în mediul online, veți reuși cu siguranță să găsiți lenjeria de pat perfectă. Înainte de toate, vrem totuși să vă spunem câteva cuvinte despre fiecare tip de lenjerie în parte, așa că, să începem!

·        Bumbacul 100%

Lenjeria pat din bumbac 100% este poate cea mai indicată lenjerie dintre toate cele existente acum pe piață. Susținem acest lucru datorită versatilității materialului și ușurinței cu care acesta se îngrijește. Vă recomandăm totuși să urmați și instrucțiunile de spălare și uscare găsite pe etichetă, însă dacă vă doriți o lenjerie confortabilă și respirabilă, aceasta este alegerea potrivită. Veți putea avea parte de un somn răcoros, în serile toride de vară, cât și de un somn plăcut și comod,

în serile geroase de iarnă. Acest material este unul adaptabil și vă va oferi un somn odihnitor.

·        Bumbacul satinat

Dacă vă doriți să vă impresionați musafirii când zăresc din trecere dormitorul dumneavoastră, bumbacul satinat este o alegere inspirată. Având la bază combinația dintre bumbac și satin, după cum îi spune și numele, lenjeria de pat din bumbac satinat are o strălucire naturală ce va atrage toate privirile. Cu o textură fină și un luciu asemănător mătasei ce vă va face să vă simțiți ca în povești, bumbacul satinat vă va oferi o experiență de odihnă ca la hotel, din propria casă.

·        Bumbacul poplin

Lenjeriile pat din bumbac poplin vor fi textile de durată în casa dumneavoastră. Acest material este rezultatul combinației dintre bumbac și lână sau alte sintetice, oferind astfel o mai mare rezistență pe o durată mai lungă de timp. Deși ușor piperate ca preț, aceste lenjerii vor face ca achiziția să merite, datorită modelelor variate și senzației lor de catifelare. Vă vor ține de cald și vă vor face să vă simțiți de parcă vă odihniți într-un nor pufos.

·        Bumbacul ranforce

Deși, cu o denumire ceva mai curioasă, lenjeria de pat ranforce vine la pachet cu o rezistență și catifelare de invidiat. „Ranforce” este un proces la care bumbacul este supus pentru a deveni mai durabil, prin aplicarea asupra sa a unor tratamente pentru textile. Datorită rezistenței și grosimii materialului rezultat, lenjeria din bumbac ranforce este indicată anotimpurilor friguroase.

·        Bumbacul damasc

Bumbacul damasc se remarcă printr-o strălucire naturală asemănătoare celui satinat amintit mai sus. Se mai laudă și cu o rezistență de durată a materialului. Lenjeria pat din damasc are o textură fină, fiind fabricată din bumbac pur. Este moale, cu modele minimaliste și culori monocrome, perfectă pentru paturile din camerele de hotel sau pensiuni, dar prieten de nădejde și pentru confortul de acasă.

·        Lenjeria plușată – fleece

Lenjeriile de pat plușate sunt confecționate dintr-un material pe nume fleece. Acest material se remarcă prin textura fină și creponată, ca de pluș. De aici vine și denumirea de „plușat”. Nu numai că vă veți bucura prichindeii

cu o lenjerie care îi va face să se simtă că dorm în brațele unui ursuleț,

dar vă va face și pe dumnevoastră, ca adulți, să vă simțiți ca în basme. Textil ce menține căldura sub pătură și vă ajută să vă relaxați, fleece este o alegere perfectă dacă vă doriți o lenjerie comodă și ușor de îngrijit.

Am ajuns la final. Înainte să achiziționați o lenjerie de pat potrivită, răsfoiți și mediul online pentru a vedea cât mai multe variante. Seturile în care veți găsi lenjeria va veni la pachet fie cu fețe de pernă, cearșafuri

însă tot ce contează la final este ca dumneavoastră să vă simțiți cât mai bine în timpul somnului.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg