Toni Grecu: „Cel mai rău lucru din lume ar fi să nu mai râdem!"

16 mai, 2022
Toni Grecu la Nocturne, TVR 1 jpg

Invitat al Marinei Constantinescu la „Nocturne”, celebrul umorist vorbeşte despre satira politică, glumele de dinainte de 1989 şi umorul politic de azi într-o ediţie difuzată azi, la TVR, de la ora 23.00.

De copil l-au fascinat emisiunile de divertisment ale TVR, realizate de „uriaşii" Bocăneţ şi Levintza. Toni Grecu este unul dintre fondatorii grupului Divertis şi a cunoscut gloria în divertismentul autohton. A debutat pe scenă în 1980, iar din anii 1990, alături de colegii săi, a început activitatea de televiziune, prima sa apariţie pe micul ecran fiind înregistrată la TVR. Au urmat mii de spectacole și sute de emisiuni TV cu mari recorduri de audiență, la mai multe posturi de televiziune.

După anii '90 a început şi „revoluţia în umor”. Glume de neconceput a fi difuzate până în 1989 erau atunci aduse în faţa publicului; se vorbea clar despre Iliescu, Roman, Văcăroiu etc. „Cenzura a fost motorul care a determinat umorul subversiv să apară şi să funcţioneze după anii '80”, spune invitatul Marinei Constantinescu. 

stanga
dreapta
Nocturne cu Toni Grecu jpg
Toni Grecu2 la Nocturne, TVR 1 jpg
Nocturne cu Toni Grecu1 jpg

Dar, „doar politicienii din prima liga se califică pentru satira politică”, ne atrage atenţia umoristul. „Azi nu mai există comedia politică. Nici politicienii de azi nu te mai inspiră, nu te mai provoacă. Sunt terni!”, subliniază invitatul cu aceeaşi nonşalanţă care l-a făcut atât de iubit. Şi, se pare, umorul politic are tot atâta viaţă pe cât are politica – „politicianul trebuie să fie un paratrăsnet pentru toate tensiunile care se acumulează în societate”, mai afirmă invitatul „Nocturnelor”.

„În spaţiul media producător de divertisment nu mai există emulaţie. Se merge foarte mult pe import”, susţine invitatul Marinei Constantinescu. Poate şi de aceea, în ultimii ani, Toni Grecu s-a implicat în proiecte de comedie pentru mediul online, care adună milioane de vizualizări.

„Cel mai rău lucru din lume ar fi să nu mai râdem!”, concluzionează invitatul Marinei Constantinescu. Cu umor, despre umor, luni, de la ora 23.00, într-o nouă ediţie „Nocturne”, la TVR 1.

FOTO: TVRRecente pe Ok! Magazine

FotoJet (29) jpg
okmagazine pexels cottonbro 7191393 jpg
jocuri noroc reddit jpg
FotoJet (26) jpg
Laura Cosoi în formulă completă jpg
Lambo Bennifer jpg
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (3) jpg
copii de vedete jpg
musk și vivian PNG
douglas@okmagazine ro jpg
1 sandra bullock jpg jpeg
Irina și Răzvan Fodor jpg
angelina jolie profimedia 0701924751 jpg
David Popovici3 jpg
brad pitt profimedia 0607918624 jpg
Credius okmagazine ro jpg
1 mihai morar refugiati ucraina orasul faptelor bune romani pentru ucraineni 6 jpg jpeg
Mariah Carey premiera jpg