TOP 3 activităţi de care să te bucuri vara în grădină

28 aprilie, 2023
okmagazine martin knize JjT 7MwREm4 unsplash jpg

Acasă este despre linişte, pace şi împlinire. Desigur, acest lucru poate însemna altceva pentru fiecare dintre noi.

Unele persoane adoră să îşi umple casa de oameni dragi şi să organizeze mese în familie, seri de jocuri sau seri de cocktail-uri, în timp ce alte persoane prefera să petreacă acasă timp cu ei înşişi. Indiferent de ceea ce îţi reîncarca bateriile, trebuie să ştii că nu trebuie mereu să cauţi în afara casei sau la ceilalţi activităţi care să îţi aducă relaxare, voie bună şi împlinire.

Timpul petrecut în aer liber este un extra motiv de bucurie, în special în sezonul cald. Natura înfloritoare, soarele blând şi ziua din ce în ce mai lungă sunt motive pentru care oamenii adoră să se bucure de primăvară şi vara. Bineînţeles, la orele la care temperaturile nu afectează confortul.

Dacă te bucuri de propria grădină, trebuie să ştii că acesta este un avantaj pe care nu trebuie să îl laşi să treacă pe lângă tine. Grădina poate fi oaza ta de linişte şi stare de bine, unde te bucuri de activităţi diverse. Ce ar fi dacă ai găsi lucruri mai frumoase de făcut în propria casă, în grădina ta, decât în afara ei?

Descoperă TOP 3 activităţi de care să te bucuri vara în grădina:

Meditaţie şi lectura

Relaxarea este foarte importantă pentru fiecare dintre noi. Atunci când nu reuşim să luăm cu adevărat o pauză de la haosul care ne înconjoară este posibil să resimţim mai tare ca oricând efectele stresului. Din păcate, stresul poate avea efecte destul de neplăcute, care se resimt atât fizic, cât şi psihic. Printre ele se număra sistemul imunitar slăbit, durerile de cap şi problemele la nivelul aparatului digestiv.

O metodă excelentă de a te bucura de relaxare în aer liber este să dedici timp pentru cel puţin o sesiune de meditaţie şi lectura în grădina săptămânal. Alege-ţi cărţile preferate, fie că sunt din categoria beletristică, dezvoltare personală sau istorie şi amenajează-ţi propriul colţ de lectură în grădină.

Poţi începe cu un fotoliu de exterior comod şi o măsuţă de mici dimensiuni. Un şezlong este de asemenea o idee bună. Decoraţiunile sunt şi ele importante şi te pot ajuta să creezi un spaţiu ce inspiră linişte. Poţi alege arbuşti ornamentali de diverse forme şi dimeniuni. Dacă preferi o atmosferă veselă poţi opta pentru arbuşti ornamentali coloraţi, cu ajutorul cărora să îţi delimitezi propriul colţişor de relaxare. Nu ai neapărată nevoie de prea mulţi copaci ornamentali pentru a delimita un spaţiu anume, uneori 4 sau 6 bucăţi sunt suficiente.

O zonă verde, cu gazon viu, 

şi unde natura prosperă, este ideală pentru a medita în linişte. Dacă nu ai mai meditat până acum, poţi folosi aplicaţii mobile care să te ghideze. Sfatul nostru este să începi cu sesiuni de 10 minute, înainte sau după lectura.

Sport

Sportul este absolut necesar pentru a avea grijă de sănătatea ta şi pentru a-ţi oferi o stare de bine. Nu trebuie să mergi neapărat la sala de fitness sau să alegi în parc pentru a face sport. Te poţi bucura de exerciţii fizice chiar la tine în grădină, fără prea multe accesorii.

Optează pentru o saltea de exerciţii, câteva benzi elastice, o pereche sau două de gantere şi un stepper pentru început. Desigur, în funcţie de ce îţi place să faci, poţi folosi orice accesorii doreşti sau ai nevoie. Sfatul nostru este să alegi serile răcoroase sau dimineţile pentru a face sport în grădină. Astfel, soarele nu va fi prea puternic.

Nu uita să nu te forţezi prea tare dacă eşti la început. Încălzirea şi stretching-ul de după antrenament sunt la fel de importante precum antrenamentul în sine, aşa că nu sari niciodată peste ele.

Filme şi muzica

De ce să petreci timp în casă la TV când poţi organiza seri cu filme şi muzica în propria grădină? Ai nevoie de un sistem cu videoproiector, o sursă de curent şi câteva perne, paturi sau fotolii puf comode. Bineînţeles, vei mai avea nevoie şi de un laptop sau telefon de pe care să poţi proiecta filmele şi concertele preferate. Opţional, pentru un sonor de nota 10, poţi adăuga boxe sistemului de proiectare.

Alege un loc verde pentru a organiza cinema-ul în aer liber.

Îngrijeşte iarba

adăugă câţiva arbuşti ornamentali şi chiar câteva decoraţiuni precum ghirlandele luminoase pentru o atmosferă perfectă.

Astfel, te poţi bucura de filmele şi concertele preferate într-o atmosferă feerică, alături de cei dragi sau chiar pe cont propriu.

Grădina poate deveni oaza ta de voie bună atunci când găseşti activităţile potrivite pentru a te bucura cu adevărat de timpul în aer liber. Există o mulţime de activităţi frumoase de care te poţi bucura vara în grădină. Inspiră-te din ideile de mai sus pentru a dedica mai mult timp lucrurilor ce te împlinesc, naturii şi conexiunii cu sinele tău.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg