Top 3 afaceri potrivite pentru tineri

23 martie, 2023
oameni de afaceri tineri jpg

Numărul persoanelor care pornesc pe drumul antreprenoriatului este unul încurajator. Chiar dacă această cale nu este una lipsită de provocări, tot mai mulți tineri își doresc să-și deschidă propriul business înainte de a împlini 30 de ani.

Lumea antreprenoriatului este fascinantă și nu este de mirare că atrage un număr tot mai mare de adepți. Tot mai mulți tineri care nici nu au împlinit 30 de ani visează să renunțe la jobul lor în marile corporații și să își deschidă propriul business. Acest lucru se datorează faptului că, la actualele locuri de muncă, nu regăsesc elementele necesare pentru dezvoltarea lor profesională. Deși tot mai mulți angajatori investesc deja, de câțiva ani, timp și bani în cea mai importantă resursă a lor, angajații, se pare că acest lucru nu este suficient. Mulți dintre tineri încă simt că nu se pot dezvolta profesional sau că nu este cariera pe care și-au dorit-o.

O caracteristică generală a noilor generații este faptul că nu duc lipsă de inițiativă. Astfel, atunci când simt că nu se află în locul potrivit sau că nu se apropie de punctul dorit în carieră, aceștia nu ezită să se reorienteze, fie prin mutarea la o altă companie, fie chiar prin deschiderea propriului business, în domeniul preferat.

Iată care sunt câteva dintre domeniile de activitate în care tinerii aleg să își deschidă propriile business-uri:

1.   Beauty

Pasiunea pentru frumusețe este în fiecare femeie. Acest fapt stă la baza deciziei de a efectua cel puțin un curs acreditat în segmentul ales. După căpătarea unui minim de experiență, deschiderea propriului business pare cel mai firesc pas. Pentru cumpărarea aparaturii și a ustensilelor necesare, dacă nu există suficiente fonduri proprii, poți sa faci un credit online pentru IMM de la TBI Bank. Astfel, poți avea propriul business în domeniul preferat încă de la o vârstă fragedă. Succesul acestuia stă în gradul tău de implicare, în seriozitatea cu care îți vei trata clienții și în rezultatele profesionale spectaculoase pentru care vei munci să le ai.

2.   GSM

Telefoanele mobile sunt acum un obiect personal indispensabil pentru majoritatea oamenilor. Indiferent cât de multe magazine fizice sau online există, mereu va fi loc pe piață pentru încă unul. Dacă pasiunea ta sunt telefoanele și alte dispozitive electronice, deschiderea unui service GSM pentru reparații este un business destul de ușor de avut. Investiția nu este una mare și nici nu necesită, pentru început, mult personal. În timp, îți poți extinde activitatea prin deschiderea și a unei consignații, unde oamenii își pot vinde telefonul vechi și cumpăra altul second-hand.

3.   Spălătoriile self service

Fie că ai un teren destul de mare în oraș sau îl închiriezi, deschiderea unei spălătorii self service este binevenită oriunde. Chiar dacă este un business pe care deja multe persoane l-au dezvoltat deja, calitatea produselor folosite face diferența. Deoarece aici nu există personal, doar produsele pe care le folosești îți pot aduce un număr tot mai mare de clienți pentru ca businessul să prospere.

Investiția este una semnificativă din punct de vedere al costurilor însă, ulterior, nu vor exista alte cheltuieli importante. Atât timp cât aparatura folosită este una de calitate, vor trece mulți ani până când va fi nevoie de o nouă investiție. Astfel, îți poți recupera banii fără mari bătăi de cap într-un timp relativ scurt, îndată ce le cucerești încrederea clienților.

Indiferent de domeniul de activitate pe care ți-l alegi, seriozitatea și implicarea ta vor face mereu diferența dintre tine și concurență. Cu o experiență deja acumulată în domeniu și cu un plan de management bine pus la punct, te poți bucura de o carieră de succes în antreprenoriat, chiar și la o vârstă fragedă.

Sursa foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg