TOP 3 aspecte tehnice importante de care să ții cont dacă vrei să te muți la casă

15 mai, 2023

Mutatul la casă este un pas important în orice familie. Dacă până acum ai locuit la apartament, mutatul la casă îți va aduce multă bucurie, dar și câteva responsabilități în plus.

TOP 3 aspecte tehnice importante de care sa tii cont daca vrei sa te muti la casa jpg

Dacă vrei să cumperi un imobil deja construit sau un teren pentru a construi o casă, trebuie să fii foarte atent la detaliile tehnice, deoarece ele pot dicta cât de mult e nevoie să investești în timp și bani odată cu mutarea. 

Iată 3 lucruri la care să fii atent  

  • Localizare 

Locația este un aspect esențial pentru majoritatea oamenilor, deoarece raportul timp-bani este unul important pentru oricine. Există mereu avantaje și dezavantaje în ceea ce privește alegerea unei locații. 

De exemplu, dacă alegi o locație mai puțin centrală sau la periferie, prețul de achiziție este mai mic în comparație cu o locație centrală. Acest preț mai mic aduce însă cu sine o pierdere din timpul tău pentru a ajunge în centru. Dacă ai un job remote sau lucrezi în apropierea zonei unde plănuiești să te muți, atunci alegerea este una excelentă. 

Pe de altă parte, alegerea unei locații centrale te poate ajuta să economisești timp, dar prețul va fi unul mai mare. Trebuie să iei în calcul însă că locațiile centrale vor fi mereu la mare căutare și este posibil ca locația aleasă să reprezinte o investiție. Peste ani, când prețul cu siguranță va crește, este probabil să ai și profit dacă te hotărăști să vinzi imobilul. 

  • Utilități

Posibilitatea de a te racorda la utilități este un alt aspect foarte important în alegerea unui teren pentru locuința ta. Este ideal să găsești o locație care nu este deja aglomerată și plină de case, însă trebuie să te gândești la utilități. În zonele unde nu este mult construit încă, este probabil să nu existe posibilitatea de a te racorda la utilități atât de ușor. 

Desigur, poți să faci eforturi de a găsi o soluții, însă de obicei costurile sunt destul de mari. Apa și curentul sunt cele mai presante, deoarece în ceea ce privește canalizarea, ai opțiunea de avea o fosă septică. Interesează-te de ce ai nevoie pentru ca o fosă septică să funcționeze corect. De exemplu, poți opta pentru una dintre aceste pompe pentru apă murdară cu tocător de pe atomico.ro, pentru o bună funcționare a sistemului. 

În ceea ce privește apa, poți opta să îți faci fântână, însă este obligatoriu să fii racordat și la rețeaua locală de apă. 

  • Autorizații 

Un alt aspect foarte important este legat de autorizațiile de construcție. Dacă optezi pentru cumpărarea unui teren, interesează-te mai întâi dacă poți obține o autorizație de construcție de la oficiul local. Pentru a nu te trezi cu surprize neplăcute, fii atent și la procentul de teren pe care poți construi. Există teren pe care se poate construi 90%, dar există și pe care poți construi pe o suprafață mai mică, procentual 20%. Dacă terenul este unul mare, nu există de obicei probleme. Dar dacă este unul mic, fii atent la acest aspect. 

Așadar, trebuie să ții cont de aspectele tehnice atunci când vrei să achiziționezi un teren pentru construirea casei. Fii atent la locația aleasă, posibilitatea de racordare la utilități și autorizația de construcție. Dacă aceste condiții sunt optime, atunci poți începe să te gândești mai departe la construcția casei. 

Sursa foto: unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
Angus T  Jones în Doi bărbați și jumătate, Getty (3) jpg
Shakira (12) jpg
adidasi pentru copii jpg
Lily Rose Depp, The Weeknd și Sam Levinson, Foto Getty (3) jpg
Ce fel de parteneri cauți pentru afacerea ta  Iată cum identifici cei mai buni furnizori și clienți jpeg
Jeff Bezos și Lauren Sanchez s au logodit, Foto Profimedia (1) jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg