Top 3 elemente care îți vor asigura confortul în locuința ta pe durata sezonului cald

24 mai, 2024

Odată cu venirea sezonului cald, este cazul să te gândești și la cum să-ți asiguri confortul în interiorul casei.

pexels steve 845248 (1) jpg

Căldura de afară poate fi deseori copleșitoare, iar alteori poate fi chiar plăcută. Pentru a te putea bucura de vremea de afară din ambele puncte de vedere, am alcătuit o listă cu trei elemente vitale care să-ți asigure confortul dorit în locuința ta.

Iată 3 modalități prin care poți gestiona vremea caldă în confortul casei tale:

1.  Terasa sau balconul

O terasă sau un balcon bine amenajat poate deveni un adevărat colț de rai în timpul verii. Aceste spații exterioare sunt perfecte pentru a te bucura de o gură de aer proaspăt, fără a te expune direct razelor puternice ale soarelui. Asigură-te că ai o umbrelă sau un acoperiș care să te ferească de lumina soarelui. În plus, poți adăuga o măsuță și niște scaune sau canapele pentru a te putea relaxa în spațiul amenajat, însă ai grijă ca acestea să fie rezistente la soare și la ploaie. Completează locul cu niște plante pentru a întregi atmosfera și pentru a răcori aerul. Alege plante verzi care rezistă bine la soare, cum ar fi lavanda, rozmarinul sau arbuștii decorativi.

2.  Aerul condiționat

Un sistem de aer condiționat eficient este aproape indispensabil în zilele toride de vară. Alegerea și întreținerea corectă a acestuia poate face diferența între o locuință sufocantă și un mediu plăcut și răcoros. Menținerea unei temperaturi constante și confortabile este principalul scop al acestuia, iar setarea ideală ar fi între 22-25 de grade Celsius. Pe lângă răcire, un aparat de aer condiționat de la hornbach.ro are rolul de a îmbunătăți  calitatea aerului, eliminând praful și alergenii. Nu în ultimul rând, un astfel de aparat ajută și la reducerea umidității din aer, prevenind astfel apariția mucegaiului și oferind o senzație plăcută de răcoare.

3.  Păstrarea unui aer curat în interiorul casei

Pe lângă răcorirea locuinței, păstrarea unui aer curat este esențială pentru confortul și sănătatea ta pe durata verii. Aerul curat contribuie la un mediu mai sănătos și poate preveni apariția alergiilor și a problemelor respiratorii. Poți contribui la curățarea aerului în primul rând cu ajutorul unui purificator de aer. Aceste dispozitive sunt eficiente în îndepărtarea particulelor de praf, polen, bacterii și virusuri din aer.  De asemenea, alege să amplasezi în living sau pe hol câteva plante de interior deoarece ele absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen, contribuind la un mediu mai proaspăt. Feriga, aloe vera și ficusul sunt doar câteva exemple de plante care pot ajuta la purificarea aerului din interior. În plus, pentru a te bucura de un aer proaspăt, încearcă să elimini fumatul în interior.

În concluzie, dacă îți dorești să te bucuri de maximul de confort pe durata verii, ține cont de toate sfaturile menționate mai sus. Amenajează-ți o terasă sau un balcon pentru a te simți mai aproape de natură, alege un aparat de aer condiționat care ți se potrivește și păstrează un mediu fresh și curat în interiorul casei tale.

Foto: Steve Johnson/ Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Holy Molly x Zodier jpg
Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
zgarieturile fine nu vor mai fi o bataie de cap solu ii rapide i eficiente de detailing auto jpg
banner Publisol jpg
NEVERSEA Ziua Donatoruluo png
FotoJet Elisabeta și Jeanette jpg
Razvan Simion și Daniel Pavel nunți colaj jpg
Pepe și Yasmine nunta, Instagram (6) (1) jpg
Zrzut ekranu 2024 06 03 100706 png
Cum poti deveni un creator de continut de succes Top 3 sfaturi utile jpg
Vrei sà devi un jucÃtor mai bun Iatà de ce ai nevoie jpg
neversea foto facebook
mihaela bilic facebook jpg
Justin Bieber si Kim Kardashian, pe lista neagra a Ferrari   FOTO Instagram jpg
Femeie în top negru PNG
okmagazine ro (3) jpg
”A fost o fată ca niciodată”, operetă experimentală în premieră națională
Bruce Dickinson BD 2024 new photo clean jpg