Top 3 lucruri în care investește orice iubitor al muntelui

18 ianuarie, 2023
grup de oameni fericiti pe munte jpg

Cei ce iubesc timpul petrecut în natură, vor fi mereu tentați să profite de fiecare ocazie pentru o escapadă la munte. Nu de puține ori, dragostea pentru natură se transformă într-o pasiune ce își pune adânc amprenta pe viața personală. 

Timpul petrecut în mijlocul naturii, fie la iarbă verde, fie la poalele munţilor sau chiar în drum spre vârful acestora, este una din cele mai bune terapii pentru minte şi suflet. Cei care iubesc natura se folosesc de orice prilej pentru a ajunge câteva zile la munte. Însă, chiar și atunci când sunt acasă, pasiunea pentru munte este prezentă. Astfel, aceștia își achiziționează, în timp, numeroase lucruri ce au legătură directă cu această pasiune: de la ghetele ideale pentru a urca pe munte, la autoturismele de teren și chiar o casă de vacanță la munte.

Iată în ce investesc iubitorii muntelui sume importante:

1.   Îmbrăcăminte și echipament sportiv

Mare parte a articolelor de îmbrăcăminte sport pot fi folosite și în viața de zi cu zi în oraș. Calitatea acestora este, de cele mai multe ori, mult mai bună decât a altor produse create doar pentru fashion. Îmbrăcămintea și încălțămintea sport, ideale pentru cei ce doresc să le folosească la munte, sunt create din materiale impermeabile, cu o mare atenție la detalii, pentru a asigura un confort sporit organismului.

Bluzele, pantalonii și gecile sunt confecționate din materiale ușoare, dar rezistente, ce împiedică vântul și apa să intre în contact cu pielea. Pantofii sport, fie că sunt adidași, fie bocanci, au o talpă rezistentă la alunecare, suficient de flexibilă pentru a putea avea stabilitate, dar solidă pentru a împiedica frigul și umezeala. În schimb, echipamentele sport sunt folosite, în cea mai mare parte, pentru sporturile de iarnă, precum schiul sau snow-boardul.

2.   Mașinile 4x4

Aproape toate orașele României sunt supraaglomerate din cauza numărului mult prea mare de autoturisme aflate în trafic. Haosul zilnic întâlnit pe șoselele din Românie este cauzat, în special, de faptul că infrastructura a fost creată pentru un număr mult mai mic de participanți în trafic. Astfel, fiind nevoiți să petreacă zilnic un timp semnificativ în trafic, șoferii și pasagerii au nevoie de un confort sporit. Acest lucru face ca mașinile 4X4, precum autoturismele Nissan Murano, să fie utile inclusiv în viața de zi cu zi, nu doar în vacanțele la munte.

Însă, escapadele la munte, fie că durează un weekend, fie că se transformă într-o vacanță de câteva zile, sunt completate de ajutorul oferit de o mașină de teren, mai ales pe terenurile accidentate.

3.   O casă de vacanță la munte

A avea propriul refugiu la poalele munților este visul oricărui iubitor de natură. Cumpărarea sau construirea unei cabane la munte înseamnă, dincolo de o investiție pentru familie, și o modalitate a avea un venit suplimentar. Chiar dacă nu poți ajunge cât de des ți-ai dori, întotdeauna știi că ai un refugiu împotriva muncii, traficului și stresului, care te așteaptă.

Atunci când nu este ocupată de cei dragi, aceasta poate fi închiriată cu ajutorul site-urilor de profil sau chiar recomandărilor cunoscuților. Astfel, investiția personală poate aduce anual venituri suplimentare, amortizând în acest mod parte din cheltuieli.

După perioada pandemiei, tot mai mulți oameni preferă acum să închirieze o cabană sau o vilă întreagă pentru câteva zile, în detrimentul hotelurilor aglomerate. Acest lucru face ca numărul rezervărilor să crească pe toată perioada anului, nu doar în cea a vacanțelor copiilor sau a iernii.

Timpul petrecut în mijlocul naturii reprezintă o bună modalitate de a te conecta cu oamenii dragi. Fie că staţi la un picnic, fie că preferaţi să parcurgeţi trasee montane, acesta este un timp de calitate ce creează numeroase amintiri frumoase pentru întreaga familie.

Sursa foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
avanpremiera romina (13) jpeg
Jennifer Garner, Getty (4) jpg
Georgina Rodriguez la Joy Awards in Riad, Arabia Saudita   Instagram (2) jpg
cub carmen brumă png
Sursa de imagine Dmitri Gromov Shutterstock com jpg
Ai răcit și vrei să    PNG
Jennifer Lopez la premiera filmului Shotgun Wedding, Profimedia (4) jpg
Colaj Diana Kim Kardashian jpg
Salma Hayek jpg
Cover Photo De ce sa consumi produse lactate bio Iata care sunt cele mai importante beneficii (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}