Top 3 reguli simple pentru a cumpăra mereu cadoul perfect

28 februarie, 2023

Alegerea unui cadou poate fi un gest mai intim decât am putea crede la prima vedere. Dincolo de suma cheltuită, cadoul reprezintă atenția la detalii și importanța acordată nevoilor și plăcerilor persoanei care îl va primi.

oferirea unui cadou jpg

Una din marile frumuseți ale vieții este faptul că oamenii sunt atât de diferiți. Deși suntem peste opt miliarde de oameni în întreaga lume, fiecare dintre noi are propriile valori, păreri, gusturi și pasiuni. Lucrurile care ne fac unici sunt, de multe ori, și cele pentru care suntem apreciați.

În privința cadourilor, oamenii se împart în două mari categorii: cei care adoră să primească și cei care se simt cel mai bine oferindu-le. Indiferent de categoria din care faci parte, un mic ghid cu idei pentru a face mereu alegerea corectă a cadoului îți va prinde bine. Iată câteva reguli simple pe care le poți urma pentru a fi sigur că oferi de fiecare dată cadou potrivit:

1.   Cadoul perfect nu trebuie să coste o avere

Primul gând al tuturor este că suma cheltuită pentru un cadou este direct proporțională cu aprecierea avută pentru persoana care îl va primi și cu bucuria pe care aceasta o va simți. Bineînțeles, acest lucru este complet fals. Deși pare un clișeu, este adevărat că intenția este darul real pe care îl oferim atunci când facem un cadou. În funcție de bugetul pe care îl aloci, poți găsi o gamă largă de parfumuri de damă sau parfumuri barbatesti. Fie știi deja brandul preferat, fie te bazezi pe descrierile produselor, poți găsi cadoul ideal fără a cheltui o avere. Stabilește bugetul pe care vrei să îl aloci acestui cadou și identifică cea mai bună opțiune.

2.   Un cadou practic, atunci când nu-i știi preferințele

Atunci când nu cunoști suficiente detalii despre persoana căreia îi vei face un dar, nu poți da niciodată greș cu un cadou practic. Bine, nu ne referim acum la un robot de bucătărie sau la un aspirator, ci mai degrabă la un voucher de cumpărături ori un abonament. Acestea sunt două idei de cadouri potrivite pentru persoanele apărute recent în viața ta. Avantajul lor constă în faptul că te poți încadra în bugetul pe care ți l-ai propus, iar persoana care îl va primi îl poate folosi pentru ea sau pentru cineva apropiat.

3.   Dacă știi că își dorește ceva anume, oferă-i acel lucru

De multe ori, plăcerea de a oferi un cadou constă în surpriza care se citește pe chipul celui ce îl primește, în momentul deschiderii. Și, deși pare cel mai logic că-i oferi unei persoane ceva ce știi că vrea, de multe ori oamenii reacționează fix invers. Fie pentru că ne gândim că ar fi prea previzibil, fie că e posibil să-l primească și de la alte persoane, evităm să cumpărăm acel lucru despre care știm că și l-ar dori. Ei bine, indicat ar fi să nu analizăm mai mult decât este cazul și să-l cumpărăm. Bucuria va exista, deoarece oricine se simte bine atunci când știe că i-au fost ascultate dorințele, iar dacă îl are deja sau îl va mai primi, va alege ce să facă. Îl poate oferi cadou mai departe sau îl poate returna, dar cu siguranță va aprecia faptul că ai fost atent la ceea ce și-a dorit.

Oferirea unui cadou ar trebui să fie o experiență plăcută pentru ambele persoane implicate. Pe de altă parte, pentru a face un cadou memorabil nu este neapărat nevoie să cumperi un obiect. O cină la restaurantul preferat sau bilete la un spectacol de excepție pot fi două dintre cele mai frumoase cadouri, deoarece implică și momentele plăcute petrecute împreună.

Sursa foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg
1  OKMagazine (1) (1) jpg