Top 5 curiozități despre jocurile de noroc

28 martie, 2023
img okmag jpg

Un hobby îndrăgit de oameni din toate generațiile, jocurile de noroc sunt diverse, atractive și mereu surprinzătoare. Iată câteva curiozități despre vedetele din cazinouri: ruletă, blackjack, poker, baccarat, zaruri, sloturi și pariuri pe numere.

Jocurile de noroc au apărut încă din antichitate

Istoria jocurilor de noroc începe încă din cele mai vechi timpuri. Vestigii antice stau mărturie că vechii greci, romanii, chinezii practicau activități sportive și recreative asemănătoare cu rummy, zaruri, cărți de joc, tarot, bile și loterii cu numere.

De-a lungul timpului, mari gânditori ai lumii au studiat metode pentru jocuri de noroc, mai ales reguli și strategii de ruletă. Blaise Pascal este cel mai cunoscut exemplu, matematicianul francez fiind considerat părintele jocului modern de ruletă. Probabilități, reguli și superstiții, legende și eroi ai sălilor de cazinou - toate acestea fac parte din farmecul jocurilor de noroc.

Binecunoscutul sandwich a fost inventat la jocuri de cazino

Pasiunea pentru jocuri de noroc a dat naștere unor întâmplări amuzante. Faimosul sandwich, un preparat culinar preferat astăzi de oamenii de pe toate continentele, a fost inventat de John Montague, Conte de Sandwich. Politicianul britanic era un fan al jocurilor de cărți din saloanele nobiliare. Pentru că nu dorea să întrerupă partidele ce aveau mize atractive, el a renunțat la pauzele de masă. În schimb a ales o gustare ingenioasă: o bucată de carne între două felii de pâine, specialitate care-i poartă numele și astăzi.

Jocurile de noroc au intrat în Cartea Recordurilor

Guinness Book of World Records cuprinde multe înregistrări despre performanțe incredibile din lumea cazinourilor. Cel mai mare castel din cărți de joc a avut nu mai puțin de  218.792 de piese, iar cel mai lungă partidă de poker a durat 115 ore. Sloturile, păcănele, jocurile ca la aparate - orice nume ar purta ele - sunt jocurile cu cele mai multe versiuni, peste 10000 de titluri diferite. Fructe, șeptari, stele, trifoi, potcoave, personaje mitice, eroi din filme, vedete, staruri rock, povești fantastice sunt doar câteva dintre miile de teme pentru sloturi online și păcănele din săli de joc.

Jucătorii de cazinou sunt în topul fanilor de pariuri sportive și loterii

O altă curiozitate despre jucătorii de cazinou este interesul pe care aceștia îl acordă pariurilor sportive și jocurilor de tip loto, keno sau bingo. În căutarea norocului și cu dorința de a experimenta senzații noi, pasionații de ruletă, blackjack sau poker sunt printre cei mai înfocațI suporteri la pariuri live pe fotbal, tenis, Formula 1, sporturi cu motor și multe altele. Cazinourile au deja oferte cu mixuri atractive și promoții pentru beturi, rotiri free și bilete de loterie.

Tehnologiile noi au determinat apariția unor noi jocuri de noroc

Dispozitivele mobile și tehnologiile digitale au revoluționat jocurile de cazino, iar operatorii de betting au lansat jocuri noi, la care nici nu visam în urmă cu treizeci de ani. Sunt disponibile jocuri de live casino, cu dealeri reali și transmisii în direct din sălile de joc. Pe telefon, tabletă sau laptop, mizele sunt la un click distanță, iar distracția este online și offline deopotrivă. Pariurile sportive s-au dezvoltat spectaculos, cu oferte interesante, precum pariuri virtuale și pariuri pe sporturi electronice, denumite și eSports. 

Pe device-uri performante sau în săli de joc, în aplicații mobile de sport betting sau agenții de pariuri, jucătorii trebuie să aibă aceeași prioritate: jocul responsabil. Se recomandă mize moderate, limite de timp pentru durata jocurilor și atenție în alegerea site-urilor de cazino.Recente pe Ok! Magazine

Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg