TOP 5 lucruri pe care speciali╚Ötii ╚Öi istoricii le spun despre semin╚Ťele de cannabis

15 iunie, 2022
TOP 5 lucruri pe care speciali╚Ötii ╚Öi istoricii le spun despre semin╚Ťele de cannabis jpg

Se spune c─â, ├«nc─â din cele mai vechi timpuri, cannabisul a ocupat un rol important at├ót ├«n diferite ritualuri ale unor culturi, c├ót ╚Öi ├«n medicin─â, fiind un subiect controversat ├«n zilele actuale. Cea mai veche m─ârturie legat─â de acest lucru a fost descoperit─â ├«n patru papirusuri din Egiptul Antic, adic─â ├«n anul 1700 ├«. Hr. Speciali╚Ötii ╚Öi istoricii au dezv─âluit informa╚Ťii interesante despre semin╚Ťele de cannabis pe care le po╚Ťi cunoa╚Öte ╚Öi tu, mai jos.

Iat─â c├óteva informa╚Ťii oferite de speciali╚Öti despre cannabis:

  • Prezen╚Ťa acestei plante dateaz─â ├«nc─â de acum zece mii de ani ╚Öi s-a r─âsp├óndit at├ót ├«n partea asiatic─â, c├ót ╚Öi ├«n partea de Est a Europei. Iar, odat─â cu procesul de modernizare ╚Öi tehnologizare, oamenii au descoperit ╚Öi metode prin care s─â extind─â aceast─â parte. Iar, cum pia╚Ťa a ├«nceput s─â ia amploare ├«n aceast─â zon─â, exist─â semin╚Ťe de cannabis ├«n Rom├ónia pe care, de exemplu, Seedsmafia.ro le are ├«n ofert─â ╚Öi pe care le po╚Ťi achizi╚Ťiona sub form─â de suvenir. Istoricii sus╚Ťin faptul c─â, ├«n Antichitate, acestea erau folosite at├ót pentru tratarea hemoroizilor, c├ót ╚Öi atunci c├ónd te-ai fi confruntat cu dureri de cap. Aceast─â plant─â ╚Öi subspeciile sale erau folosite ├«n tratamentele medicale naturiste chineze.
  • Tot din punct de vedere istoric, cannabisul a ocupat un loc important ├«n cultura religioas─â din India. Cu mii de ani ├«nainte, vindec─âtorii ├«l foloseau pentru a trata insomnia, dar ╚Öi tulbur─ârile gastrice. ╚śi, mai mult dec├ót at├ót, se spunea c─â atunci c├ónd o femeie n─â╚Ötea, i se oferea aceast─â plant─â sub form─â de anestezic.
  •  ├Än alte culturi, din aceast─â plant─â se f─âceau diferite articole vestimentare, de la c─âm─â╚Öi din fibr─â de c├ónep─â, p├ón─â la pantaloni lungi pe care i-ai fi putut purta ├«n sezonul torid. De asemenea, ├«nc─â din cele mai vechi timpuri, c├ónepa era folosit─â ╚Öi sub alte forme. Aceasta era procesat─â ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â devin─â h├órtie, sfoar─â, dar folosit─â ╚Öi ca material biodegradabil.
  • Totodat─â, din planta respectiv─â se extrage ╚Öi un ulei care nu este psihotrop. Potrivit speciali╚Ötilor, CBD (canabidiolul) ar putea trata anumite afec╚Ťiuni cu care te-ai putea confrunta.
  • Pe de alt─â parte, chiar dac─â ├«n anumite state ale lumii este dezincriminat consumul lui, speciali╚Ötii trag un semnal de alarm─â ╚Öi explic─â faptul c─â, ├«n condi╚Ťiile ├«n care o persoan─â ar folosi cannabisul ├«n scopuri recrea╚Ťionale, s-ar putea confrunta cu episoade de depresie. De asemenea, din punct de vedere legal, 7 state europene pedepsesc cu ├«nchisoarea comportamentul de consum, ├«n alte 5 state este considerat un comportament ilegal, iar ├«n celelalte 15 state ale UE nu sunt prev─âzute sanc╚Ťiuni.

├Än Rom├ónia, c├ónepa este o plant─â care se folose╚Öte specific pentru produc╚Ťia de fibre, sub form─â de cultur─â industrial─â. Paradoxal, planta de c├ónep─â ar putea fi utilizat─â ├«n produc╚Ťia c├ótorva mii de tipuri de produse, de la dinamit─â p├ón─â la celofan. Practic, este utilizat─â fiecare parte a plantei, de la tulpin─â la s─âm├ón╚Ť─â, g─âsindu-╚Öi locul ca materie prim─â ├«n diverse produse industriale, precum fibre, m─âtase artificial─â, h├órtie sau pl─âci din lemn, ca hran─â pentru p─âs─âri, margarin─â, puf tehnic pentru izolare fonic─â, dar ╚Öi materie prim─â pentru medicin─â. Nu ├«n ultimul r├ónd, semin╚Ťele de cannabis con╚Ťin uleiuri, proteine, extracte neazotate, celuloz─â ╚Öi cenu╚Ö─â, compozi╚Ťii care determin─â utilizarea semin╚Ťei de cannabis at├ót ├«n industria alimentar─â, c├ót ╚Öi ├«n industria fabric─ârii de diverse materiale.  

Surs─â foto: Pexels.comRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg