Top 7 schimbări care te întineresc după 35 de ani

28 martie, 2024

Indiferent cât de mult am fi de acord cu ideea că „vârsta este doar un număr”, nu putem ignora faptul că, după împlinirea vârstei de 35 de ani, începem să observăm primele semne serioase de îmbătrânire.

Top 7 schimbari care te intineresc dupa 35 de ani jpg

Desigur, îmbătrânirea este un proces natural și de neevitat, însă nu trebuie să fim complet resemnate. Cu trucurile potrivite, poți în continuare să arăți la fel de tânără și plină de energie ca la 25 de ani!

Astfel, îți propunem 7 idei de schimbări de look sau de stil de viață, care să te ajute să îți menții aspectul, corpul și mintea tinere!

1. O tunsoare nouă

Un mini-makeover poate face minuni, atât pentru look-ul tău, cât și pentru starea ta de bine! Astfel, prima propunere este să încerci o tunsoare nouă!

Pentru o schimbare radicală, poți încerca o freză scurtă, tinerească, cum ar fi o tunsoare pixie sau un bob scurt. Dacă ai părul foarte lung și nu vrei o schimbare majoră însă, te poți orienta către tunsori pentru păr mediu: tunsori asimetrice sau filate, bob mediu, păr mediu cu bucle sau cu breton, depinde ce ți se potrivește mai bine. Consultă-te cu hairstilistul și vezi ce te avantajează cel mai mult!

Iar dacă te simți curajoasă, poți alege să îți și vopsești părul! Nuanța aleasă depinde de mai mulți factori, precum subtonul pielii, culoarea ochilor și preferințele personale, însă stiliștii recomandă următoarele opțiuni pentru un look tineresc: blond miere sau platinat, șaten caramel, ciocolatiu cald, roșu sau arămiu intens sau clasicul balayage, dar realizat cât mai natural.

2. Îngrijirea corespunzătoare a pielii

Cu siguranță, majoritatea femeilor vor fi de acord cu această afirmație: primele semne ale îmbătrânirii se observă la nivelul tenului, unde încep să apară liniile fine și primele riduri. Din acest motiv, când treci de 35 de ani, trebuie să acorzi o atenție sporită îngrijirii tenului.

Pentru a preveni deteriorarea la nivelul pielii și îmbătrânirea prematură și/sau accelerată, este esențial să folosești creme cu factor de protecție solară – în fiecare zi, indiferent de anotimp sau vreme (inclusiv iarna și/sau când plouă sau este înnorat afară). Include în rutina ta produse hidratante sau cu proprietăți antioxidante, potrivite tipului tău de ten sau eventualelor probleme sau imperfecțiuni, și utilizează produse de exfoliere blânde (atât pentru ten, cât și pentru corp), pentru a îmbunătăți aspectul și textura pielii.

3. Stil vestimentar confortabil

La 35 de ani, putem considera că ne cunoaștem deja destul de bine stilul vestimentar și preferințele privind articole, culori și materiale. Dacă încă nu ai făcut schimbări pentru a-ți definitiva stilul, acum este momentul potrivit!

În primul rând, nu trebuie să îți lipsească din garderobă anumite piese must-have, care să fie investiții de calitate: o cămașă albă office, un tricou alb netransparent, o pereche de blugi clasici (croi drept), o pereche versatilă de pantaloni din stofă, un sacou bine croit, o rochie neagră elegantă și o pereche comodă de pantofi cu toc, negri sau nude. În al doilea rând, trebuie să alegi piese care să se potrivească bine siluetei tale și să îți pună în valoare formele corpului. În al treilea rând, optează pentru culori neutre (negru, alb, bej, gri, bleumarin) sau alte nuanțe care ți se potrivesc – poți apela la serviciile unui specialist de analiză cromatică dacă nu ești sigură ce alegeri să faci. Nu în ultimul rând, adaugă varietate prin texturi și extra-culoare prin accesorii, pentru a completa perfect fiecare look.

4. Trucuri de machiaj

Te poți folosi foarte ușor și de machiaj pentru a te bucura de un look mai tânăr. Secretul constă într-un make-up mai natural, lejer și luminos, dar cu accent pe anumite zone. Iată ce recomandă profesioniștii din domeniul machiajului:

- folosește o bază de machiaj bună, hidratantă, pentru a netezi tenul;

- aplică un fond de ten cu o formulă specială pentru tenul matur, cu acoperire ușoară spre medie, în combinație cu un corector pentru cearcăne (ideal într-o nuanță mai deschisă decât fondul de ten), care să uniformizeze tonul pielii;

- aplică un fard pentru contouring și un blush în nuanțe cât mai naturale, pentru un look fresh;

- concentrează-te pe ochi: aplică culori neutre, nu foarte intense, pe pleoape, cu iluminator în colțul intern al ochiului, plus o linie subțire de eyeliner și mascara pentru a defini și alungi genele;

- utilizează un creion sau un gel pentru a-ți defini și/sau umple sprâncenele într-un mod cât mai natural;

- pentru buze, alege nuanțe luminoase sau naturale (apropiate culorii buzelor) și evită nuanțele prea închise sau mate.

5. Atenție la alimentație

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, alimentele pe care le consumăm ne pot influența rezistența fizică, aspectul general, sănătatea și chiar calitatea vieții. În plus, începând cu vârsta de 35 de ani, putem observa și o schimbare privind metabolismul, care începe să funcționeze mai greoi, fapt ce poate duce la o ușoară (dar posibil nedorită) creștere în greutate. De aceea, specialiștii recomandă adoptarea unei diete echilibrate – iată de ce să ții cont:

- consumă în principal fructe și legume proaspete, acestea fiind o sursă optimă de nutrienți;

- include alimente care sunt surse de proteine slabe, precum carne slabă (pui, curcan), ouă, lactate (ideal cu conținut redus de grăsimi), leguminoase (fasole, năut);

- asigură un aport de grăsimi sănătoase, consumând alimente precum avocado, nuci și semințe, uleiuri vegetale nerafinate (ulei de măsline), pește gras (somon, macrou);

- cerealele integrale (orez, ovăz, quinoa) și produsele care conțin cereale integrale (pâine integrală, paste integrale) nu trebuie să lipsească din dietă;

- alimente bogate în fibre (banane, afine, prune, broccoli, conopidă, spanac), care vor stimula digestia sănătoasă și te vor ajuta să menții controlul asupra greutății.

În plus, redu cât mai mult consumul de alimente procesate

Și a celor prăjite sau bogate în zahăr adăugat sau sare!

Și, desigur, hidratează-te corespunzător – asigură-te că bei aproximativ 2 litri de lichide pe zi, în principal apă, dar și ceaiuri sau sucuri naturale, și limitează consumul de alcool, cafea sau băuturi carbogazoase.

6. Practică sport

Dacă până acum nu ai fost o persoană activă, acum este momentul potrivit să faci o schimbare în acest sens. Poți începe ușor, mergând mai mult pe jos, făcând jogging în parc sau exerciții simple acasă, iar în timp, în funcție de preferințe, poți practica un sport (tenis, înot) sau poți merge la sală, urmând antrenamentul unui profesionist. Indiferent ce alegi, exercițiile fizice regulate te vor ajuta să îți menții corpul și mintea tinere – iată câteva beneficii:

- susține sănătatea cardiovasculară, reducând riscul apariției afecțiunilor cardiace sau a hipertensiunii, iar o bună circulație a sângelui te va ajuta să ai un ten sănătos;

- este benefic pentru piele: îmbunătățește elasticitatea și stimulează producția de colagen, prevenind apariția ridurilor;

- îmbunătățește și menține mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor și a mușchilor și promovează menținerea densității osoase, prevenind osteoporoza;

- te ajută să îți menții greutatea corporală la o valoare sănătoasă, în special dacă începi să observi o încetinire a funcției metabolice;

- reduce stresul (care poate accelera îmbătrânirea prematură) și promovează sănătatea mentală grație endorfinelor secretate, care îmbunătățesc starea de spirit și calitatea somnului.

7. Zâmbește mai mult

Înainte de a intra în detalii, menționăm pe scurt că igiena orală corespunzătoare și controalele regulate la stomatolog sunt esențiale pentru a te bucura de un zâmbet strălucitor, care te va întineri imediat cu câțiva ani. Însă dacă ai deja un zâmbet radiant, nu lăsa stresul și grijile să te copleșească și să te facă să zâmbești mai rar!

Un zâmbet sincer denotă încredere în sine și o atitudine pozitivă, ceea ce te va ajuta să obții un look tânăr, extrem de atrăgător. În plus, atunci când zâmbim, contribuim semnificativ la menținerea sănătății fizice și mintale:

- când zâmbim, organismul nostru secretă endorfine și serotonină, care ajută la combaterea stresului;

- zâmbetul poate stimula sistemul imunitar și cardiovascular (poate reduce tensiunea arterială);

- endorfinele pot avea și un ușor efect analgezic, astfel că atunci când zâmbim, putem reduce senzația de durere;

- zâmbetul ne îmbunătățește starea de spirit și nivelul de energie, vitalitate și motivație, pentru a avea o atitudine pozitivă și a ne îmbunătăți calitatea vieții.

Lista prezentată poate părea destul de extinsă, însă fiecare truc propus de noi, pe care reușești să îl implementezi în viața de zi cu zi, te va ajuta să îți menții mintea și corpul tinere și pline de vitalitate! Combină propunerile legate de look cu cele asociate stilului de viață și fă schimbările potrivite pentru a te menține tânără chiar și după 35 de ani!



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg