Top 8 actori cu origini româneşti

3 aprilie, 2017
The Black Swan Premieres In NYC jpeg

Actori celebri, îi ştii din filmele cele mai cunoscute, mai noi sau mai vechi şi i-ai admirat de-a lungul timpului. Însă ce nu cunoşti despre ei este faptul că au ceva în comun şi anume au origini româneşti.

Sunt o mulţime de actori de succes care au pătruns în lumea Hollywood-ului. Probabil i-ai văzut pe Marcel Iureş şi pe Maia Morgestern în mai multe pelicule de top, însă ştiai că sunt şi alţi actori despre care nu bănuiai măcar că ar avea rădăcini româneşti?

1. Sebastian Stan

image

S-a născut pe 13 august, 1982, în Constanţa. În prezent este considerat unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani. Când avea 8 ani s-a mutat în Viena împreuna cu mama sa, care era pianistă, iar la 12 ani în New York. Debutul şi l-a făcut în „Captain America”. Printre numeroasele sale apariţii în filme se numără şi: „Harvey”, „Little shop of horrors”, „Hot tube machine”, „The Martian” şi cunoscutul serial „Gossip girl”.

2. Natalie Portman

image

Născută pe 8 iunie, 1981, în Israel, cu numele evreiesc real Neta-Lee, actriţa are şi origini româneşti din partea străbunicii din partea tatălui, fost spion pentru serviciile secrete britanice din perioada celui de-al Doilea Război mondial. Cele mai cunoscute şi apreciate filme în care a jucat sunt: „Closer”, film cu care a câştigat şi Premiul Globul de aur, „V for Vendetta”, „Black Swan”.

 3. Winona Ryder

image

Celebra actriţă, în vâstă de 44 de ani, s-a născut la 29 aprilie, 1971. Numele său întreg este Winona Laura Horowitz. Bunicii săi, de origine evereiască au emigrat în Statele Unite din Rusia şi România. Este cunoscută pentru o mulţime de roluri, însă unele dintre cele mai cunoscute ale sale sunt cel din filmele: „Beetlejuice”,  „The age of innocence”- film cu care a câştigat şi rolul pentru cea mai bună actriţă.

Citeşte aici continuarea acestui articol!Recente pe Ok! Magazine

FotoJetLana jpg
laura73 jpg
apartament7 jpg
Elena Chiriac Oana Ciocan Survivor jpg
nastase44 jpg
pantaloni9 jpg
cib9 jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
profihairshop@okmagazine ro jpg
laufer1 jpg
Mihai Radu jpg
SIS5 jpg
Candace Bushnell jpg
Stefa jpg
Survivor Stefania Stefan 2 jpg
tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg