Topul jocurilor potrivite pentru prichindei, indiferent de vârstă

11 decembrie, 2023

Știm deja că cei mici parcă sunt băgați în priză, iar dacă ești părinte, probabil că știi deja despre ce vorbim.

okmagazine ro (1) jpg

Doar gândește-te la ieșirile în parc sau la drumurile până la școală și înapoi în care tot auzi „dar de ce?”. Probabil că ești familiarizat cu asta. Pe lângă energia debordantă de care dau dovadă cei mici, ei sunt și extrem, dar extrem de curioși. Dacă văd o mașină, te pot întreba de ce e roșie sau cum de merge pe șosea.

Ori, dacă vede luna, te poate întreba cum de stă ea pe cer sau de ce nu vă mutați acolo. Pe scurt, dai de întrebări care te pot pune uneori în dificultate. Dar copiii sunt copiii și e mai mare dragul când vezi că sunt atât de curioși, dar și energici. Bine, partea cu energia ține doar pânâ când trebuie să se culce de prânz.

Mai mult ca sigur că l-ai regăsit măcar puțin pe cel mic, iar dacă te întrebi cum poți să îi îndrepți toată această curiozitate și energie în altă parte, ai nimerit unde trebuie. În acest articol o să vorbim despre câteva jocuri care să-i dezvolte creativitatea, dar și alte aptitudini. Așa că, dacă ai puțin timp liber, iar cel mic doarme de prânz sau se uită la desene, rămâi să citești articolul.

Un joc de Jenga care să-i dezvolte gândirea analitică

Primul joc este Jenga, iar ceea ce e cu adevărat cool la acest joc este simplitatea lui. Practic, primești mai multe bucăți de lemn pe care le pui cap la cap, astfel încât să se formeze un turn. Și aici vine partea fun, trebuie să extragi cu grijă câte o piesă, fără să dărâmi turnul. La prima vedere, totul pare simplu, nu-i așa? Dar în realitate, se dovedește a fi un test de concentrare și gândire strategică pentru cel mic, deoarece trebuie să identifice piesa care poate fi extrasă fără să destabilizeze turnul.

Deci, dacă micuțul tău este plin de energie sau bate din picioare spunând că n-are chef să doarmă la prânz, cumpără-i un joc Jenga. Mai mult ca sigur că nu o să reușească din prima să păstreze turnul intact pentru multă vreme, dar dacă se va tot juca, o să înțeleagă că trebuie să aibă răbdare și să gândească înainte de a acționa.

Un set Lego care să-i dezvolte răbdarea

Am amintit deja mai sus despre creativitatea și energia celor mici. Așa că, ele două trebuie să se concentreze pe un lucru. Astfel, a doua opțiune din lista de jocuri este un set Lego. Toți copiii 

și să aibă libertate. Și, ca să-ți faci o idee despre cât de wow sunt seturile Lego, gândește-te că și adulții se mai joacă.

Înainte să îi cumperi celui mic seturi Lego cu grămada, ar trebui să te asiguri că a depășit faza în care orice jucărie este ronțăită. De ce? Pentru că seturile Lego conțin piese mici, așa că este crucial să fii atent la acest aspect. Asta se aplică în cazul seturilor Lego obișnuite, însă există și Lego Duplo, care sunt variante pentru copiii mai mici.

și sunt mai mari.

Nu ar trebui să te îngrijorezi că n-o să găsești un set pe placul copilului tău. Pe piață există o groază de modele dintre care poți alege. Uite, de exemplu, dacă îi plac foarte mult mașinile, poți opta pentru un set Lego Technic.

Un joc de societate sau un puzzle

Ultimele variante sunt jocurile de societate și puzzle-urile, dar variantele astea sunt pentru copiii puțin mai mari. Printre cele mai tari și distractive jocuri de societate sunt Catan sau Monopoly, oferindu-le celor mici o șansă de a-și dezvolta abilități precum gândirea strategică.

Puzzle-urile variază de la cele cu doar câteva piese, potrivite pentru copiii mai mici, la cele cu sute de piese, captând cu totul atenția copilului pentru o perioadă îndelungată.



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg