Tortul de nuntă a avut opt etaje
La recepţia oficială de ieri după-amiază, Prinţul William şi soţia sa, Catherine, ducesă de Cambridge, au tăiat prima felie a impresionantului tort de nuntă. Cofetarii renumitei patiserii a Fionei Cairns
La recepţia oficială de ieri după-amiază, Prinţul William şi soţia sa, Catherine, ducesă de Cambridge, au tăiat prima felie a impresionantului tort de nuntă.
Cofetarii renumitei patiserii a Fionei Cairns şi-au pus la bătaie toată priceperea pentru realizarea unei adevărate opere de artă culinară. Tortul a avut opt etaje, a fost realizat cu fructe şi îmbrăcat în marţipan ivoire şi a fost decorat cu 900 de flori şi petale de zahăr.
Mireasa a fost cea care a insistat ca modelele alese să fie cele de trandafir, crin şi iederă, pentru a da o notă simbolistică tortului. Astfel, trandafirii ar reprezenta fericirea, crinii ar simboliza tandreţea, iar iedera ar fi însemnul căsătoriei.
Fiona Cairns a declarat că aceasta a fost, de departe, cea mai importantă şi solicitantă comandă a ei, fiind vorba despre un proiect la care a lucrat neîntrerupt în ultimele cinci săptămâni.
Totuşi, acesta nu a fost singurul desert gustat de invitaţii lui William şi ai lui Catherine. Mirele şi-a exprimat dorinţa ca, la nunta lui, să aibă şi un tort de ciocolată şi celebrii biscuiţi de ceai McVitie's, pe care prinţul îi adora în copilărie.
Foto: Northfoto