Transformă-ţi livingul într-o încăpere cozy: 5 sfaturi practice

28 septembrie, 2020
1 seminee 1024115590 jpg jpeg

Un living cozy nu e doar despre micile detalii, ci şi despre cum toate elementele din încăpere se completează şi creează un spaţiu perfect pentru relaxare, mai ales în serile răcoroase.

Un living cozy trebuie să fie amenajat de la bun început cu ideea de confort în prim-plan, de la modul în care aranjezi piesele de mobilier, tipul de iluminat ales, covorul pe care îl pui pe jos şi nu numai.

Află, în cele ce urmează, cum îţi poţi transforma livingul într-o încăpere cozy şi care sunt aspectele şi detaliile care nu ar trebui să lipsească. Iată sfaturile noastre:

Alege covorul potrivit

O podea rece poate influenţa în mare măsură atmosfera din living şi, de cele mai multe ori, un covor potrivit este ceea ce ai nevoie pentru a transforma această încăpere într-una primitoare. Covoarele adaugă textură, căldură şi culoare unei camere, dar cel mai important este cât de pufos şi moale se simte sub tălpi.

Bineînţeles, vrei un covor care să arate chic, însă e necesar să îţi dea şi acel sentiment de căldură şi confort. Aşadar, poţi opta pentru covoare din blană artificială, precum şi pentru cele cu fir lung sau pluşate, care sunt extrem de pufoase şi confortabile, încât te poţi relaxa stând pe jos, cu o cană de ciocolată caldă în mână.

Instalează un şemineu

Un şemineu în living este ceea ce ai nevoie pentru un plus de căldură şi pentru a transforma această încăpere într-una cu adevărat cozy. Imaginează-ţi serile reci de iarnă când stai lângă şemineu şi te uiţi la serialul preferat sau unde se strânge toată familia pentru a petrece timp de calitate şi vei avea siguranţa că faci cea mai bună alegere.

Poţi găsi foarte uşor modele la preţuri accesibile, cu putere mare de încălzire şi care sunt făcute din materiale rezistente (oţel), precum aceste seminee. Avantajul este că le poţi amplasa în orice colţ din cameră, fără să schimbi designul încăperii şi le poţi găsi cu uşurinţă în magazinele de profil.

Adaugă culoare şi texturi diferite

O soluţie rapidă este să pui cât mai multe perne mici şi colorate, dar şi pături la îndemână. Le poţi aşeza pe canapea, pe fotolii sau pe covor. Textura moale a acestora te va ajuta să creezi un spaţiu intim şi primitor. Într-un living cozy, aproape că simţi cum te scufunzi în canapea, pui capul pe o pernă moale şi te înveleşti cu o pătură călduroasă.

În ceea ce priveşte culorile, poţi opta pentru nuanţe de bej, crem sau maro, dar şi culori puternice şi complementare pentru a crea un design echilibrat, precum galben şi violet, roşu şi verde, portocaliu şi albastru sau albastru marin şi cafeniu.

Amenajează un colţ de lectură

Uneori, amenajarea unui colţ de lectură te poate ajuta să ai într-adevăr acel sentiment de acasă, unde te poţi relaxa după o zi plină şi unde te poţi refugia atunci când vrei să te deconectezi puţin. Prin faptul că oferi acestui spaţiu o semnificaţie mai profundă, vei reuşi să creezi un living cozy şi primitor, care nu ţine doar de aspectele estetice.

Colţul tău de lectură poate fi amenajat oriunde doreşti, fie că vrei să stai la fereastră sau lângă căldura unui şemineu, sub o pătură pufoasă.

Foloseşte surse de lumină de diferite intensităţi

Lumina dintr-o încăpere are capacitatea de a transforma complet atmosfera interioară. Cel mai potrivit tip de lumină pentru un living cozy este cea caldă, apropiată de galben. Aceasta influenţează atât starea noastră de spirit şi ne face să ne simţim confortabil, cât şi atmosfera dintr-o încăpere, care devine intimă şi primitoare.

Ţine cont că pentru colţul de lectură vei avea nevoie, în schimb, de lumină rece, dar nu foarte puternică, pentru a putea citi fără griji. Acest tip mai este numit şi „lumină bună pentru ochi” deoarece nu oboseşte vederea. E suficient să amplasezi o lampă lângă colţul tău pentru citit, iar restul camerei să aibă parte de o lumină caldă cu ajutorul unei lustre. Pentru o atmosferă şi mai cozy, nu uita să aprinzi şi câteva lumânări parfumate.

Aşadar, dacă ţii cont de sfaturile de mai sus, vei reuşi să îţi transformi livingul într-un spaţiu cozy şi primitor, unde te vei simţi mereu confortabil.

Sursă foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg
Michelle Obama jpg
nic7 webp
Courtney Love (3) jpg
mada5 jpg
Nic PNG
augusta8 jpg
sas1 jpg
jay z beyonce si fiica lor blue ivy foto guliver/getty images
Mariah Carey și Olivia Newton John (2) jpg
Monica Davidescu 50 (2) jpg
chef3 jpg
locuri de munca remote jpg
Vlad Gherman și Oana Moșneagu de ziua ei (3) jpg
Imagine featured okmagazine JPG
magazin