Trăsături de caracter necesare pentru un management de succes al finanțelor personale

8 aprilie, 2024

Un management financiar personal de succes necesită cunoștințe, tehnici și instrumente relevante. Cu toate acestea, dotarea cu instrumentele potrivite pentru a vă gestiona finanțele transcende însă simplele instrumente și tehnici. Totul se rezumă la trăsăturile de caracter pe care trebuie să le dezvolți în tine.

okm jpg

Aceste trăsături sunt cruciale, deoarece te ajută să iei decizii înțelepte, cum ar fi atunci când este ideal să obții credite online rapide sau nu. Această postare împărtășește aceste trăsături de caracter esențiale pe care trebuie să le dezvolți pentru a deveni un manager financiar mai bun. Continuați să citiți pentru a deveni un administrator mai fericit și mai responsabil al banilor câștigați cu greu.

1. Disciplină de nivel înalt

Călătoria dvs. spre un management financiar de succes depinde de disciplină. Toate celelalte chei nu vor funcționa dacă nu îmbrățișezi disciplina, deoarece disciplina este ca și lipiciul care ține ceilalți piloni la locul lor. Ar trebui să dezvoltați o disciplină financiară strictă pentru a vă asigura că nu cheltuiți nimic pentru care nu ați prevăzut în buget sau care nu este necesar.

Disciplina vă ajută să stabiliți obiective financiare SMART și să urmăriți realizarea acestora. Puteți să creați un buget, să constituiți economii și să aveți un fond de urgență. În acest fel, veți fi mai bine poziționat pentru a progresa spre un viitor financiar stabil și prosper.

2. Zero conexiune emoțională

Emoțiile sunt bune atunci când sunt aplicate în contextul potrivit. Cu toate acestea, ele nu ar trebui să îți influențeze deciziile de management financiar. Astfel, trebuie să înveți cum să elimini emoțiile din tranzacțiile tale financiare.

Folosirea emoțiilor în astfel de decizii vă poate duce la cumpărături impulsive, ceea ce vă poate cauza multe dificultăți financiare. Achizițiile impulsive vă pot forța să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie cu banii pe care nu îi aveți. În cele din urmă, puteți ajunge într-o capcană a datoriilor și puteți interfera în mod grosolan cu obiectivele dumneavoastră de investiții pe termen lung.

Lucrurile se pot chiar înrăutăți atunci când aveți o familie care depinde de dumneavoastră. Cum le explici soției și copiilor tăi de ce le lipsesc elementele de bază ale vieții pentru că tu ai cheltuit banii pentru a cumpăra un obiect care nu le aduce beneficii? Ce se întâmplă dacă familia ta are nevoie de un credit rapid online fără acte ca urmare a unor astfel de decizii? Emoțiile tale ar trebui să vină pe ultimul loc pentru a sărbători rezultatele deciziilor raționale pe care le-ai luat și nu pentru a participa la luarea lor.

3. Un simț sporit al sincronizării

În timp ce timpul este esențial pentru povestea ta de management financiar, sincronizarea este mai importantă. Înțelegerea momentului este vitală, deoarece vă ajută să luați decizii în timp util și în cunoștință de cauză. Să folosim acest exemplu pentru a ilustra acest aspect.

Să presupunem că sunteți student la facultate, aveți o trusă de urgență de 3.000 de euro și doriți să vă răsfățați. O bicicletă montană de lux costă 3.000 de euro, dar trebuie, de asemenea, să începeți să investiți. Apoi, un alt gând vă spune că investiția în acțiuni de creștere poate aștepta încă un an, deoarece presupuneți că aveți mult timp la dispoziție pentru a investi.

Cu toate acestea, amânarea investiției cu un an vă poate afecta semnificativ viitorul financiar. Cei 3.000 de euro pe care i-ați folosit pentru a cumpăra o bicicletă de munte s-ar fi ridicat la aproximativ 49.000 de euro în 40 de ani, la o dobândă de 7%. Așadar, trebuie să vă ascuțiți instinctul de sincronizare pentru a face ceea ce trebuie să faceți fără întârzieri nejustificate.

4. O cultură consecventă a economisirii 

Inculcarea unei culturi consecvente a economisirii în managementul tău financiar este un alt pilon vital pe care trebuie să-l adopți. Europeanul mediu cheltuiește în medie 15% din salariul său lunar pentru a economisi pentru pensie. Construirea unei consecvențe în economiile dumneavoastră poate aduce dividende pe termen lung.

Cu toate acestea, ar trebui să vă echilibrați prioritățile actuale, mai ales dacă sunteți încă tânăr. De exemplu, trebuie să vă asigurați că economiile pentru pensie nu interferează cu nevoile dvs. actuale. De exemplu, este posibil să aveți nevoie să vă achitați împrumuturile pentru studenți, cum ar fi un credit rapid fără ANAF, să vă cumpărați o mașină sau să cumpărați o casă. Va trebui să vă echilibrați bine finanțele pentru a profita la maximum de euro limitați.

5. Investiții pe termen lung

O gestionare financiară de succes necesită să dezvoltați o abordare a lucrurilor pe termen lung în ceea ce privește investițiile, ceea ce include îmbrățișarea unui risc rezonabil. Dacă sunteți un investitor tânăr, această perspectivă vă permite să vă țineți de regula "buy-and-hold". Este una dintre cele mai bune modalități de a pune în scenă o evadare din închisoarea financiară.

Această viziune investițională pe termen lung vă permite să vă adaptați la diversele piețe în schimbare, care pot face o diferență semnificativă între a câștiga bani sau a vă minimiza pierderile și a sta cu mâinile în sân pentru a vedea cum economiile dvs. câștigate cu greu se diminuează.

De ce funcționează bine această abordare pentru tinerii investitori? Pentru că aceștia au un orizont de timp lung pentru investiții. Astfel, dacă înregistrează pierderi temporale, au la dispoziție o perioadă mai lungă pentru a le recupera. Cu toate acestea, vă descurajăm să vă asumați riscuri nejustificate în investițiile pe termen scurt și mediu.

De cealaltă parte a flipchart-ului, investitorii care se apropie de pensionare pot reduce la cele mai sigure investiții. De ce? Asumarea unui risc mai mic este crucială, deoarece numărul de ani pe care îl au la dispoziție pentru a câștiga mai mulți bani și a recupera eventualele pierderi este limitat.

6. Fiți gata să încălcați regulile

Lumea finanțelor personale are multe reguli și sfaturi de urmat. Deși aceste sfaturi și reguli sunt bune, circumstanțele financiare individuale diferă. Astfel, aveți nevoie de prudență pentru a ști ce reguli se aplică situației dumneavoastră actuale și pentru a le respecta. Cele care nu oferă o valoare reală pe termen scurt sau lung pot fi lăsate deoparte. Așadar, înțelepciunea este primordială aici pentru a ști când, unde și cum să îndoiți unele reguli pentru a naviga în circumstanțele dvs. actuale.

Observații de încheiere

În timp ce aveți nevoie de cunoștințe și de alte instrumente relevante pentru a fi un manager responsabil al finanțelor personale, aveți nevoie, de asemenea, să lucrați la trăsăturile dumneavoastră de caracter. Succesul în acest domeniu necesită să vă echilibrați caracterul pentru a avea o bază solidă pentru a pune în aplicare celelalte chei ale unui management de succes al finanțelor personale.

Am împărtășit cele șapte trăsături de caracter care vă vor ajuta să vă gestionați în mod optim finanțele limitate. Mingea este în terenul tău pentru a dezvolta aceste trăsături în viața ta pentru a atinge libertatea financiară.



Recente pe Ok! Magazine

prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg