Trauma pe nume ”cancer” nu-i dă pace Angelinei Jolie, nici după ce și-a extirpat sânii

9 mai, 2023

Nu mai este un secret pentru nimeni că superba Angelina Jolie a suferit în trecut o intervenție chirurgicală preventivă, care i-a extirpat atât sânii, cât și uterul.

Angelina Jolie

Toate acestea au fost ulterior reconstruite, însă celebra actriță a vrut să înlăture o mare spaimă personală, căci după ce și-a pierdut mama răpusă de cancer, Angelina Jolie a luat această decizie tranșantă.

angelina JOLIE MAIN jpg

În 2013, vedeta a trecut prin mastectomie și histerectomie

Histerectomia reprezintă intervenția chirurgicală de extirpare a uterului. Este cea mai frecventă intervenție chirurgicală ginecologică, neconsiderând cezariana.

Mastectomia este operația chirurgicală de îndepărtare a sânului, în urma diagnosticului de cancer mamar. Până în anii 1980, mastectomia era aproape mereu recomandată pentru tratarea cancerului de sân.

Mastectomia se poate face și preventiv, așa cum a făcut Angelina Jolie. Terifiată de cancer, actrița a dorit ”să taie răul de la rădăcină”. Într-un articol intitulat "Opțiunea mea medicală", publicat în New York Times, actrița americană a scris că a suferit această operație deoarece poartă o genă "defectuoasă" care îi crește riscul de cancer ovarian și de sân.

"Sunt purtătoarea unei gene BRCA1 care îmi mărește șansele de a face cancer la sân și ovarian" a explicat actrița Angelina Jolie, câștigătoare a unui premiu Oscar. "Când am aflat care este situația, am decis să iau măsuri pentru a minimaliza riscurile cât se poate de mult", a spus artista, completând: "am decis să fac o dubla mastectomie, preventiv". "Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decat cel de cancer ovarian, iar operația este mai complexă", a detaliat vedeta.

Angelina Jolie a explicat că această operație i-a micsorat cu 87% șansele de a se îmbolnăvi de cancer: "Pot să le spun pe copiilor mei că nu mă vor pierde din cauza cancerului".

Cu toate acestea, trauma pierderii mamei sale nu s-a estompat nici acum.

Angelina Jolie a dezvăluit pe contul său de Instagram o imagine rară cu mama sa, Marcheline Bertrand, alături de care a scris un mesaj emoționant.

Angelina și mama jpg

Actrița în vârstă 47 de ani a vorbit despre lunga bătălie pe care Marcheline a dus-o cu cancerul de sân și ovarian, și le-a încurajat pe femeile din întreaga lume să meargă în mod constant la controalele medicale de rutină.

„Mâine ar fi fost cea de-a 73-a aniversare a mamei mele. Ea a murit în urmă cu 15 ani, după o lungă luptă cu cancerul de sân și ovarian”, a scris Angelina. „În iunie voi fi la o lună distanță de vârsta la care a fost diagnosticată. Am făcut operații preventive pentru a încerca să diminuez șansele, dar continui să fac controale.”, a mai declarat actrița, care a suferit o dublă mastectomie și o procedură de histerectomie.

„Vă rog să vă faceți timp să aveți grijă de voi și să mergeți la mamografii și analize de sânge sau ecografii, în special dacă aveți cazuri de cancer în familie #worldovariancancerday”, și-a încheiat Angelina Jolie mesajul.

Foto: Angelina Jolie Instagram/ GettyRecente pe Ok! Magazine

Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
Angus T  Jones în Doi bărbați și jumătate, Getty (3) jpg
Shakira (12) jpg
adidasi pentru copii jpg
Lily Rose Depp, The Weeknd și Sam Levinson, Foto Getty (3) jpg
Ce fel de parteneri cauți pentru afacerea ta  Iată cum identifici cei mai buni furnizori și clienți jpeg
Jeff Bezos și Lauren Sanchez s au logodit, Foto Profimedia (1) jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg