Cele mai frumoase drumuri şi trasee din Europa

7 decembrie, 2020
7 spania jpg jpeg

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat obiceiurile, pasiunile şi aşteptările, dar lucrurile vor reveni încet-încet la normal. Multe industrii au fost afectate şi s-au adaptat, iar una dintre ramurile economiei care au avut cel mai mult de suferit a fost turismul.

Cu toate acestea, pentru cei pasionaţi de călătorii, chiar dacă regulile vor fi diferite, nu mai este mult până vom descoperi noi locuri şi ne vom bucura de tradiţiile zonelor pe care le vom vizita.

Aşadar, până când vor fi puse la punct noi mecanisme, putem folosi această perioadă pentru a crea noi itinerarii şi să ne gândim ce ne-am dori să experimentăm. Şi, chiar dacă uneori este mai confortabil şi rapid cu avionul, cel mai probabil după această perioadă, mulţi dintre noi vom alege să plecăm în vacanţă cu maşina personală şi vom căuta drumuri spectaculoase. Drumul desăvârşit nu există, dar sunt câteva ce aproape ating perfecţiunea, care ne oferă privelişti de vis, indiferent că te vei afla într-un Renault Captur sau Porsche Cayenne.

Ruta NC500

Traseul NC500 se află în Scoţia, are aproximativ 800 de kilometri dus-întors şi se află în partea de nord a Highlands-ului scoţian, care începe de la Inverness şi îşi urmează cursul pe lângă Marea Nordului, ajunge apoi în cel mai nordic punct, la John O’Groats, şi se întoarce la Inverness pe coasta de est. Drumul este superb, cu castele, ruine, lacuri şi plaje nisipoase.

6 nc500 jpg jpeg

Transfăgărăşan

Cunoscut oficial ca DN7C, Transfăgărăşanul este un drum montan care traversează munţii Făgăraş şi leagă Muntenia de Transilvania. Drumul a fost construit între 1970 şi 1974 şi urcă până la o altitudine de 2.042 de metri. Drumul trece pe lângă barajul şi lacul Vidraru, lacul şi cascada Bâlea, Valea cu Peşti şi Cetatea Poenari.

2 transfagarasan jpg jpeg

Coasta Puglia

În loc de a merge pe coasta Amalfi, care chiar şi după pandemie va fi aglomerată, o variantă la fel de spectaculoasă este Puglia. Unii spun despre această zonă a Italiei că este un muzeu în aer liber: catedrale, castele, domuri, parcuri, rezervaţii naturale şi peşteri.

4 puglia jpg jpeg

Trecătoarea Susten

Acest drum din Elveţia este accesibil doar între lunile iunie şi octombrie şi vârful său este la 2260 de metri deasupra nivelului mării. Drumul oferă o privelişte incredibilă, cu tuneluri săpate în stâncă pe lângă gheţari şi vârfuri înzăpezite. Are 26 de poduri şi tunele şi este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume.

Traseul romantic

Traseul romantic a prins viaţă din dorinţa Germaniei de a-şi reconstrui turismul după cel de-al Doilea Război Mondial. Drumul are 350 de kilometri şi trece prin zone culturale şi istorice, oferind o mulţime de locuri unde se poate lua o gustare. Castelul Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase castele europene, este situat în apropierea acestui traseu.

1 traseul romantic jpg jpeg

Satele Albe din Andaluzia

Sunt 19 localităţi vopsite în alb, construite pe coline şi la poalele munţilor. Aşezări mici, liniştite, ce se deosebesc prin casele lor simple, influenţate de arhitectura berberă din Africa de Nord, pământul natal al maurilor. Acest traseu, considerat unul dintre cele mai frumoase din Spania, îşi croieşte drum prin peisaje uimitoare, regiuni montane sălbatice şi văi pline de verdeaţă şi oferă o evadare binevenită în natură şi într-o lume cu un ritm de viaţă mai relaxat.

Drumul Trolilor 

Drumul Trolilor, cunoscut şi sub denumirile de Trollstigen sau Trolls Path, este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri ale Norvegiei. Trollstigen se desfăşoară pe 106 kilometri din coasta vestică a Norvegiei şi există zone unde se poate staţiona pentru o panoramă deosebită asupra văii Isterdale. De asemenea, cascadele uimitoare oferă oportunităţi fotografice unice, la fel şi semnele cu avertizarea privind prezenţa trolilor în zonă.

5 norvegia jpg jpeg

Europa are peisaje spectaculoase, cu munţi, lacuri şi văi înguste. Are castele, cetăţi şi ruine care trebuie vizitate. Are o gastronomie inedită şi plină de savoare. Aşadar, oriunde ai alege să călătoreşti, vei avea parte de amintiri superbe. 

Sursă foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg