Descoperă Kaplankaya - Perla Bodrumului

6 iunie, 2019
1 img 8699 jpg jpeg

Marea Egee a sculptat în maluri această zonă ruptă din Rai, menită să delecteze cele şase simţuri cu albastrul ei unic şi cu noile concepte de slow living si turism sustenabil.

Dacă Bodrumul este cunoscut ca Saint Tropez-ul Turciei, unde magnaţii lumii îşi ancorează fabuloasele yachturi şi îşi petrec vacanţele pe marea turcoaz sau la resorturile exclusiviste, zona Kaplankaya, aflată pe dealurile împânzite cu măslini ce se văd din port, este perla descoperită şi slefuită recent, pusă pe harta turismului de tip integrated wellness de către lanţul hotelier Six Senses.

11 61954316 2361624547401891 6570573671025344512 n jpg jpeg

Zona Bodrum a fost cunoscută în antichitate sub numele de Halikarnassos, o zonă extrem de disputată în cei peste 3000 de ani de istorie pe care îi are în spate. Oraşul a fost creat în jurul a două golfuri, unite de Castelul Sf.Petru, ce este şi astăzi deschis turiştilor. Străduţele ce împânzesc oraşul, casele ale căror uşi sunt vopsite cu albastru de Bodrum, leandri ce dau culoare peninsulei, copacii de eucalip şi tamarisc ce străiujesc plajele din golfuri, toate trec pitorescul la alt nivel. Iar felul în care trecutul istoric a fost îmbinat cu legile prezentului este doar o parte din caracterul unic al acestei zone scăldate în soare.

stanga
dreapta
11 61954316 2361624547401891 6570573671025344512 n jpg jpeg
12 img 9022 jpg jpeg
13 hydrotherapy pool 2 7700 a4 jpg jpeg
14 img 8744 jpg jpeg
15 seaview master suite with pool terrace 7593 a4 jpg jpeg
16 img 8930 jpg jpeg
17 6964810a c1aa 481e a833 601541e4200d jpg jpeg
18 turkish hammam unisex 7710 a4 jpg jpeg
19 seaview master suite with pool 7590 original jpg jpeg

Poziţionarea geografică a regiunii Kaplankaya a permis lanţului Six Senses, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din lume în domeniul hotelier de tipul healthy lifestyle, să amenajeze aici, pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, un sat pentru trup şi suflet, o oază la malul mării, unde uiţi de tumultul cotidian şi te redescoperi pe plajele izolate, printre plantaţiile de măslini sau într-una dintre numeroasele infinity pools din care poţi aculta valurile mării Egee spărgându-se de mal şi sculptând noi forme în ţărmul stâncos.

Cum ajungi?

Un zbor cu Turkish Airlines (www.turkishairlines.com) până în Bodrum începe de la 240 euro/ pers., cu o escală în Istanbul. Escala va fi, şi ea, impresionantă, căci noul aeroport din Istanbul este un fel de oraş ce îţi oferă experienţă de shopping completă, zone de relaxare de 5 stele, dar şi un food-court modern cu bunătăţi din bucătăria lumii.

În Kaplankaya poţi ajunge din Bodrum cu barca, elicopterul sau cu maşina. Barca rapidă costă la 60 euro/pers, iar de transportul cu elicopter se pot bucura la achiziţionarea unui pachet de excursie de 5000 euro/4 persoane, iar cu maşina costul este de 30 euro pe sens, direct de la aeroport.

Ce înseamnă turism sustenabil

Un concept recent intrat în vocabularul turistului de profesie - vacanţa sustenabilă - este menit să ne responsabilizeze şi să ne ajute să înţelegem că nu doar conceptul de all inclusive face o vacanţă perfectă. Artizanul conceptului de turism sustenabil, lanţul hotelier Six Senses, a lansat călătorilor provocarea de a trăi în resorturi de 5 stele cât mai aproape de natură, protejând tot ce are aceasta de oferit, bucurându-te, totodată, de servicii premium.

19 seaview master suite with pool 7590 original jpg jpeg

Grija pentru om,  mediu & confort

Într-o vacanţă la un astfel de hotel, meniurile vor fi pe hârtie reciclată, gelul de duş va fi organic, cu o aroma intensă de extracte naturale, resturile organice vor fi folosite în activităţile de grădinărit, iar copiii vor putea să planteze legume şi fructe în grădina organică din fiecare hotel, în timp ce adulţii îşi pot crea propriul scrub sau săpun natural din fructele sau legumele neconsumate la micul dejun la Earth Lab sau Alchemy Bar. Odihna şi confortul sunt şi ele printre priorităţile acestor resorturi, iar „meniul de perne“ te va ajuta să alegi perna perfecta pentru stilul tău de somn.

Resurse naturale

Producătorii din preajma hotelurilor Six Senses sunt cei mai buni prieteni ai lor, căci de aici vei savura produse bio şi naturale, cultivate cu grijă şi dragoste pentru natură. De la brânzeturi savuroase, la măsline, mirodenii şi cărnuri provenite de la animalele hrănite în natură. Toate acestea sunt integrate în conceptul from farm to table, adică produsele organice şi naturale ajung de la fermă direct la tine în farfurie. Toate locaţiile Six Senses au Earth Lab, sau Laboratorul Pământului, unde proiectele inovatoare de sustenabilitate prind viaţă, dar unde au loc şi acţiuni interactive cu invitaţii.

Consumul de apă din hotel este permanent monitorizat, la fel şi gazul sau electricitatea. Apa este filtrată şi îmbuteliată cu ajutorul unui sistem special. Nu vei vedea sticle sau recipiente de plastic în resorturile Six Senses, iar camerele sunt decorate cu materiele naturale, de la lemn, la ţesături.

Cum ai parte de  o asemenea vacanţă?

Din Europa şi până în îndepărtata Asie, din Orient şi până în America, lanţul Six Senses deţine resorturi exlusiviste, în decoruri naturale impresionate, unde vei descoperi ce înseamnă cu adevărat turism sustenabil. Zona Kaplankaya este în plină dezvolare, preferată în special de cei ce dispun de forţă financiară, deoarece vilele construite aici se încadrează la categoria luxury. Dacă vrei să fii „turist pe viaţă“, află că preţul unei asemenea vile cu piscină şi cel puţin două dormitoare plus living poate fi achiziţionată la preţuri ce pleacă de la 1,5 mil $. Iar atunci când nu stai în ea, aceasta poate fi închiriată în regim hotelier, revenindu-ţi un procent generos din sumă.

15 seaview master suite with pool terrace 7593 a4 jpg jpeg

Conceptul integrated wellness se regăseşte la fiecare colţ. De la plajele izolate, camerele eco-friendly, săpunurile home-made, crearea propriului scrub la alchemy bar, stabilirea unui meniu personalizat încă din ziua sosirii şi până la testarea terapiilor la cel mai mare SPA din Eurasia, toate fac din această zonă o destinaţie de vacanţă 360°, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

Hotelul Six Senses Kaplankaya respectă toate regulile de sustenabilitate şi deţine cel mai mare SPA din Eurasia. Saune, jacuzzi, hammam, salină, terapii tradiţionale şi holistice, dar şi o piscina Watsu şi clase de yoga sunt la dispoziţia celor care le trec pragul. O săptămână în acest paradis porneşte de la 1060 euro/pers, 7 nopţi vilă cu vedere la mare şi mic dejun inclus.(sursa: agenţiile acreditate DERTOUR)

Cum te distrezi?

Barca rapidă de duce în doar 25 de minute pe malul Bodrumului, unde atât ziua, cât şi după căderea nopţii te poţi bucura de locurile ofertante ale acestei staţiuni. Poţi vizita Castelul Bodrum construit în peninsula stâncoasă numită Zephyria de către cavalerii ordinului Sf. Ioan al Rodosului. Dacă eşti pasionat de arheologie, Muzeul de Arheologie Marină, considerat unul dintre cele mai importante zece din lume, expune cea mai veche epavă descoperită vreodată, Uluburun. Poţi petrece o seară într-unul din cluburile exclusiviste sau dacă vrei un sejur de relaxare, poţi experimenta beneficiile peninsulei Kaplankaya, cu tot ceea ce oferă conceptul Six Senses. Pe lângă activităţile clasice de la malul mării: paddle boarding, o plimbare cu ski-jet-ul, snorkeling sau scuba-diving, poţi încerca una dintre terapiile exclusiviste, axate pe conceptele ayurvedice, ce te vor face să te redescoperi. În plus, cel mai mare SPA din Europa şi Turcia te va ajuta să te relaxezi complet, iar dacă îţi place îngrijirea bio, îţi poţi crea propriul scrub la Alchemy Bar cu care ţi se pot realiza terapii.Recente pe Ok! Magazine

FotoJet (29) jpg
okmagazine pexels cottonbro 7191393 jpg
jocuri noroc reddit jpg
FotoJet (26) jpg
Laura Cosoi în formulă completă jpg
Lambo Bennifer jpg
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (3) jpg
copii de vedete jpg
musk și vivian PNG
douglas@okmagazine ro jpg
1 sandra bullock jpg jpeg
Irina și Răzvan Fodor jpg
angelina jolie profimedia 0701924751 jpg
David Popovici3 jpg
brad pitt profimedia 0607918624 jpg
Credius okmagazine ro jpg
1 mihai morar refugiati ucraina orasul faptelor bune romani pentru ucraineni 6 jpg jpeg
Mariah Carey premiera jpg