Trei lucruri pe care le "scapi din mână" mai ușor când ești freelancer

1 februarie, 2023
Freelancer PNG

Pare că dacă ești freelancer ai câștigat lozul cel mare în ceea ce privește viața profesională. Lucrezi de acasă, ai timp cât vrei, ești și plătit pentru asta, ce poate fi rău? Mulți gândesc așa despre viața de freelancer. Realitatea nu este chiar atât de „roz”. Are și părți bune, dar are și unele dezavantaje, lucruri pe care poți foarte ușor să nu le mai ai sub control când devii freelancer. 

Uite trei lucruri pe care poți ușor să le scapi din mână când lucrezi ca freelancer 

Obiceiurile nesănătoase 

Nu prea îți mai vine să te ridici când lucrezi din dormitor. Mănânci și fumezi în fața laptopului, că e mai comod. Nu puțini sunt aceia care spun că, de când lucrează de acasă, ca freelancer ori ca angajat în sistem work from home fumează mai mult, au dureri de spate mai mari sau kilograme în plus. Tocmai pentru că, din comoditate, își alimentează obiceiurile. În ce privește fumatul, ca să nu sporească și mai mult adicția, mulți au înlocuit țigara clasică cu una electronică, cu țigara electronică Vapepro de la Vaperia spre exemplu. Produce aburi, nu fum, și are un miros plăcut. Este o alternativă mai puțin nocivă la țigara clasică și practică într-un așa context, dar care vine, totuși, cu unele riscuri. Și ele trebuie luate în serios. 

Timpul 

Deși pare că timpul este de partea ta, și într-adevăr îți faci singur programul, tocmai asta te poate aduce în situația în care să lași mai ușor lucrurile "pe mâine". Dacă nu ai o rutină și un autocontrol, va fi tot mai greu să-ți gestionezi timpul. Mediul confortabil de acasă și unii factori care te pot distrage ușor de la ce faci pot să te încurce, mai rău decât să te ajute. Nu degeaba freelancerii ajung de multe ori să lucreze în weekenduri ori la ore la care alții se odihnesc deja. Poți să-ți faci singur programul, dar poți foarte ușor să-l dai cu totul peste cap. 

Venitul

Ca freelancer, nu ai niciodată un venit stabil. Când lucrezi într-o companie, știi că la final de lună primești o anumită sumă de bani, și îți calculezi din timp cheltuielile. Când ești freelancer, nu prea se întâmplă ca aceeași sumă să îți intre în cont două luni la rând. Pot fi luni mai proaste și luni mai bune, în funcție de proiectele pe care le ai în lucru. Pentru că se întâmplă asta, apare un sentiment de nesiguranță cu care mai greu să trăiești în zilele noastre. Și dacă în privința programului stă în puterea ta să revii pe drumul bun când te pierzi, aici nu prea ai ce face dacă proiectele nu vin. Și se poate întâmpla să fie așa. 

Este și bună și rea viața de freelancer, depinde cum o privești. Nu neapărat mai bună sau mai rea decât a unui angajat, pentru că ambele vin cu avantaje și dezavantaje, dar este mai liberă în alegeri, și când vorbim de a alege pentru ei, oamenii pot ușor să piardă controlul asupra lucrurilor. Când este ținută sub control, viața de freelancer este așa cum trebuie să fie. 

Sursa foto: pexels.comRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg