TREI modalități prin care poți reamenaja locuința, fără investiții mari

28 septembrie, 2022
locuinta jpg

Oricât de mult ți-ar plăcea modul în care ți-ai proiectat sau renovat locuința, e posibil să simți întotdeauna nevoia de ceva nou, de o gură de aer proaspătă care să readucă la viață bucuria de a privi în jurul tău.

Cu toții ne dorim ca locuința noastră să fie o oază de liniște și de relaxare. Să fie locul nostru de suflet, unde ne simțim bine, unde nimic nu ne poate strica armonia perfectă cu noi înșine și cu cei din jur.

Fie că ai renovat sau reamenajat de curând casa în care locuiești, fără îndoială că deja simți nevoia de o oarecare schimbare, ceea ce este nu doar firesc, ci și indicat. Elementele nou aduse în jurul tău au rolul de a-ți menține interesul viu pentru acel spațiu și a alunga plictiseala și monotonia vizuală, doar că te poți simți descurajat să începi să faci schimbări, gândindu-te că e nevoie de o investiție foarte mare sau de foarte mult timp. Ei bine, nu este chiar așa, dacă știi exact ce-ți dorești.

Iată câteva metode simple prin care poți da un alt suflu locuinței tale, fără mari investiții:

1. Alege covoarele potrivite

Covoarele sunt din nou la modă și, de fapt, adevărul este că n-au părăsit niciodată tendințele, chiar dacă podelele noastre sunt acum confecționate din materiale cu propriile inserții și modele. Covorul, pe lângă faptul că împiedică pierderile de căldură, are un rol stilistic de neegalat și, totodată, este elementul principal care conferă o notă de intimitate unei încăperi.

Covorul potrivit, atât din perspectiva dimensiunilor, cât și a culorilor, transformă camera într-una primitoare și aparent confortabilă, cu o notă de eleganță și accent pus pe detalii. Dacă ești în căutarea celor mai potrivite soluții pentru tine, poți consulta gama de covoare de la Hornbach.ro. Datorită multitudinii de oferte și design-uri, vei găsi varianta ideală pentru fiecare cameră.

2. Decorează cu multe plante ornamentale

Dacă dorești să acoperi anumite colțuri ale încăperilor ce poate nu îți mai sunt pe plac sau pur și simplu dorești ca încăperile să pară mai spațioase, să primească o alură de spațiu natural și relaxant, alege să pui cât mai multe plante de jur împrejur. Desigur, trebuie ales cu grijă numărul, dar și dimensiunile, în funcție de cât de spațioasă este camera respectivă.

Verdele plantelor este atât de versatil, încât indiferent de combinațiile cromatice ale mobilierului, acesta va completa într-o manieră plăcută vizual întregul tablou al încăperii.

3. Vopsește mobilierul

Apelează la vopsea specială pentru mobilier și recondiționează tot ce simți nevoia că  are nevoie de un alt suflu. Foarte la modă este mobilierul alb, iar soluțiile care permit recolorarea pieselor de mobilier dispun de o tehnologie atât de avansată, încât cu puțin exercițiu poți să readuci la viață toate piesele de mobilă din casă, de la scaune la mese și dulapuri.

Desigur, ai nevoie de răbdare, dar și de informații de bază înainte de a începe, dar din fericire ai acces la ele dintr-o mulțime de surse ce-ți pot deveni adevărați mentori, cum ar fi, de exemplu, site-urile web de specialitate.

În cele din urmă, nu uita că și oglinzile te pot ajuta să aduci o schimbare vizuală importantă într-o casă, la fel o pot face și alte draperii sau mici accesorii pe care le așezi la vedere pe canapea, pe pat sau chiar pe pereți. Nu uita că detaliile fac diferența!

Sursă foto: freepik.comRecente pe Ok! Magazine

machiaj
heyu jpg
stil de viata sanatos jpg
piele fina
dorinta jpg
ela brad
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg
meghan și  harry
3 sfaturi despre cum sa asortezi pantofii cu toc pentru purtarea de zi cu zi jpg
nicole si alti actori
Sacha Walckhoff at Vista Alegre by LAMOUSSE Lionel Balteiro JPG
casnic jpg
Smiley si Horia Moculescu
John F Kennedy  sursa   Profimedia jpg
Melinda si Bill Gates, divort  jpeg
bucatarie PNG
medeea marinescu si florin jpg
copil jpg