Trei soluţii de medicină integrativă pentru sănătatea şi frumuseţea ta

23 februarie, 2022
5 eliade5 jpg jpeg

Dacă există o lecţie preţioasă pe care majoritatea dintre noi am învăţat-o sau ne-am amintit-o în ultima perioadă, marcată de criza sanitară, acesta ne arată cât de preţioasă este sănătatea şi că starea noastră de bine ar trebui să reprezinte întotdeauna o prioritate.

Dacă şi tu ai făcut din sănătatea ta o prioritate şi te interesează metodele de diagnostic şi terapiile non-invazive, care propun o abordare holistică şi naturală,îţi prezentăm trei soluţii care te vor ajuta să-ţi redobândeşti echilibrul interior. 

Iridologia

Iridologia este o metodă de diagnostic, neinvazivă, care presupune o analiză detaliată a  irisului. Această analiză se efectuează cu o sursă de lumină şi o lupă de mărire, fără să comporte vreun risc sau să aibă vreun efect advers asupra sănătăţii pacientului, plecând de la premisa că irisul este organul care prezintă cele mai multe informaţii despre stadiul diferitelor afecƫiunii din organism şi poate oferi detalii semnificative despre predispoziţiile moştenite genetic. Prin această metodă, medicul iridolog poate depista inclusiv afecţiunile care încă nu prezintă simptome şi te poate orienta către tratamentul adecvat. Prin intermediul acestui tip de diagnostic se pot descoperi, printre altele, gradul de longevitate, predispoziţiile ereditare la boli, starea sistemului imunitar, cauzele infertilităƫii şi impotenƫei sau capacitatea de efort intelectual. Aceste informaţii pot fi deosebit de utile pentru tine, de la găsirea tratamentului potrivit pentru problemele actuale de sănătate, la adaptarea stilului de viaţă astfel încât să eviţi altele pe viitor. 

Iridologia are o lungă tradiţie în Europa. În anii 1800, Ignaz von Peczely, un om de ştiinţă şi homeopat maghiar, a observat apariţia unei pete negre în irisul unei bufniţe, de la ochiul aflat pe aceeaşi parte pe care pasărea avea piciorul rupt. Această observaţie l-a făcut pe omul de ştiinţă, după ani întregi de cercetări, să ajungă la concluzia că există o legătură între specificul irisului unui individ - modelul său, petele sale, deformările sale, culoarea sa - şi starea sa de sănătate.

Ozonoterapia

Ozonul este un gaz mult mai benefic pentru sănătate decât s-ar putea crede la prima vedere şi este folosit de mulţi ani în contextul tratamentelor medicale şi medico-estetice. În primul rând, trebuie menţionat că ozonul este un germicid redutabil. El este capabil să atace şi să elimine o mare cantitate de viruşi, bacterii şi ciuperci, fie la nivelul superficial al pielii, dar şi în structurile interne. În al doilea rând este important de precizat că ozonul este, de asemenea, benefic pentru sistemul circulator, deoarece ajută celulele roşii din sânge să elibereze mai mult oxigen. Datorită calităţilor sale antiinflamatoare, stimulează circulaţia sângelui în ţesuturile deteriorate şi astfel ajută la recuperarea acestora. Acest caracter regenerativ este cel care face ca ozonul să fie adesea folosit în terapii pentru recuperarea patologiilor neurologice, precum şi pentru vindecarea leziunilor. În ultimul rând, dar nu mai puţin important, ozonul ajută la stimularea globulelor albe, crescând apărarea organismului împotriva agresiunilor externe şi interne. 

Terapia cu oxigen este folosită şi pe post de calmant pentru persoane care suferă, de exemplu, de reumatism sau de alte boli care cauzează dureri cronice, precum osteoartrita. Mai mult decât atât, acest tip de terapie poate fi benefică şi pentru persoanele care suferă de episoade de anxietate sau depresie, deoarece favorizează eliberarea de endorfine, denumite „hormonii fericirii”, care contracarează hormonii stresului, al căror nivel crescut are efecte nocive asupra sănătăţii. 

Sauna cu infraroşu

Sauna cu infraroşu a fost patentată în Japonia în 1965, de doctorul Tadashi Ishikawa. Mult timp această terapie a fost folosită doar în spitalele şi clinici pentru a ajuta la vindecarea ţesuturilor deteriorate. Ideală pentru persoanele cărora nu le place căldura, sauna terapeutică cu infraroşu nu prezintă dezavantajele şi contraindicaţiile saunelor tradiţionale care incalzesc corpul indirect prin încălzirea aerului din jur. Într-o saună cu infraroşu, corpul este încălzit direct de căldura radiaţiei, fără a creşte temperatura ambientală. Penetrând epiderma până la patru milimetri, încălzirea are loc în ţesutul muscular, determinând astfel o transpiraţie abundentă, de până la trei ori mai mari decât saunele tradiţionale. 

Sauna cu infraroşu ajută inclusiv la refacerea ţesutul muscular, creşte funcţiile celulare, ameliorează circulaţia sângelui şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardiovascular şi a celui imunitar. Energia radiantă a saunei lucrează prin frecvenţă de rezonanţă direct asupra membranei celulare, permiţând o detoxifiere profundă. Temperatura saunei se menţine în general între 50°C şi 70°C, spre deosebire de saunele convenţionale cu aburi, care pot ajunge şi la impresionanta temperatură de 100°C. Efectele asupra sănătăţii ale acestui instrument puternic de detoxifiere a corpului depăşesc cu mult simpla ameliorare a stresului, oboselii, durerilor cronice, artritei sau rigidităţii musculare. Sauna cu infrarosu are proprietăţi terapeutice şi în controlul greutatii, eliminarea celulitei şi întărirea sistemului imunitar.

Aşadar, există modalităţi de diagnostic şi de terapie care nu sunt invazive şi care răspund necesităţilor specifice ale organismului tău. Lasă-te inspirată de sugestiile noastre şi  ia toate măsurile pentru a acorda sănătăţii tale atenţia cuvenită!

Sursă foto: clinicaeliade.ro



Recente pe Ok! Magazine

Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg
Ghid de intretinere pentru prelungirea vietii masinii de spalat jpg
Cum să alegi aparatul de vidat potrivit pentru nevoile tale jpg
Cum să îți planifici călătoria perfectă cu ajutorul unui serviciu de închirieri mașini jpg
okaymagazine ro friteuza cu aer cald  jpg
Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (1) jpg