Cum să îți convingi copiii să petreacă mai mult timp afară?

27 februarie, 2023
Copii afara PNG

Petrecerea timpului în aer liber poate avea un impact pozitiv asupra sănătății fizice, bunăstării mentale, abilităților sociale, creativității și învățării copiilor. Încurajarea copiilor să petreacă timp afară este o modalitate excelentă de a le susține dezvoltarea și bunăstarea generală. Totuși, în societatea actuală, se poate dovedi a fi dificil să convingi copiii să se joace afară, în detrimentul calculatorului. Vrei să descoperi cum îl poți face să petreacă mai mult timp afară?

Iată câteva sfaturi care ar putea fi de ajutor:

1. Dă-i un exemplu

Copiii urmează adesea exemplul părinților lor. Dacă vă văd că vă bucurați de activități în aer liber, cum ar fi grădinăritul, drumețiile sau sportul, este mai probabil ca ei înșiși să dezvolte un interes pentru activitățile în aer liber.

2. Planificați activități distractive în aer liber

Copiii sunt mai predispuși să petreacă timp afară dacă se distrează. Planificați activități care le plac copiilor dumneavoastră, cum ar fi plimbări cu bicicleta, picnicuri sau jocuri în aer liber. Lasă-i să încerce mai multe activități, cumpără-i întâi o trotinetă de copii de la altex.ro și vezi dacă are înclinații spre astfel de activități. Acest lucru îi va dezvolta echilibrul, dar și sănătatea fizică generală.

3. Limitați timpul petrecut în fața ecranului

Timpul excesiv petrecut în fața ecranelor poate fi o barieră majoră în calea petrecerii timpului în aer liber. Stabiliți limite privind timpul pe care copiii dvs. îl pot petrece uitându-se la televizor sau jucând jocuri video și încurajați-i să petreacă acest timp afară în schimb.

4. Petrecerea timpului în aer liber trebuie să fie accesibilă

Pentru a face mai mare dorința copiilor dvs. să petreacă timp afară, spațiile din aer liber ar trebui să fie aproape de casă. Oferindu-le acces ușor la spații în aer liber, cum ar fi curtea din spate sau parcul local, există o șansă mai mare ca aceștia să vrea să iasă afară la joacă. Asigurați-vă că au echipamentul necesar, cum ar fi biciclete, mingi sau frisbee, pentru a profita la maximum de timpul petrecut afară. 

5. Încurajați hobby-urile în aer liber

Încurajați-vă copiii să își dezvolte hobby-uri în aer liber, cum ar fi grădinăritul, observarea păsărilor sau fotografia. Aceste hobby-uri îi pot ajuta să aprecieze natura și să petreacă mai mult timp afară. Dacă le practicați împreună, acestea pot deveni momente neprețuite de apropiere familială.

6. Faceți din timpul petrecut în aer liber o prioritate a familiei

Faceți din petrecerea timpului în aer liber o activitate de familie obișnuită. Rezervați timp în fiecare săptămână pentru o drumeție sau o plimbare cu bicicleta în familie și încurajați-i pe toți să participe. Astfel, această rutină va deveni un obicei dorit de către copiii dvs., pe care îl vor menține chiar și în viața lor de adult cu viitoarea lor familie.

Amintiți-vă că fiecare copil este unic și că ceea ce funcționează pentru un copil poate să nu funcționeze pentru altul. Fiți răbdători și perseverenți și continuați să încercați diferite strategii până când veți găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru familia dumneavoastră.

Sursa foto: pexels.comRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg