Tu știi cum funcționează o mașină de spălat vase?

13 noiembrie, 2023

Mașina de spălat vase automată reprezintă o economie extraordinară de timp și efort.

okmagazine ro jpg

Reduce la minimum spargerea farfuriilor preferate prin manipularea redusă a vaselor. Ajută la menținerea bucătăriei mai îngrijită și mai ordonată. Și nu uita că face curățarea vaselor după o seară de distracție cu prietenii mult mai simplă.

Acestea sunt beneficii care atrag mult consumatorii. Pentru a se asigura că standardele de sănătate publică sunt menținute, spitalele și multe alte instituții de servicii alimentare sunt obligate prin lege să curețe vasele prin metode automate de spălat vase.

Beneficiile unei mașinării automate de spălat vase și a detergenților și produselor de spălat vase special formulate pot fi obținute doar dacă sunt utilizate corect. Prin urmare, este important ca tu să înțelegi cum funcționează acest aparat electrocasnic, scopul caracteristicilor acestuia și cum să o încarci și să o operezi corect. Manualele utilizatorului și pachetele de detergent conțin aceste informații, deci nu trebuie să îți faci prea multe griji.

Tot ce trebuie să știi despre mașina de spălat vase

Funcția principală a unei astfel de mașinării este de a asigura acțiunea mecanică necesară distribuirii și direcționării soluției de detergent și apei peste, sub și în jurul vaselor pentru a îndepărta murdăria. De asemenea, mașina trebuie să elimine din cuvă apa murdară după fiecare fază a ciclului și să asigure uscarea vaselor după finalizarea procesului de curățare.

Sisteme de spălare a vaselor

Mașinile automate variază în ceea ce privește designul sistemelor de spălare (sau, mai bine zis, a mijloacelor prin care este distribuită apa). Unele au o singură sursă de apă, altele pot avea mai multe surse de apă. Apa este distribuită în mașinile de spălat prin brațe de pulverizare sau turnuri de pulverizare (sau în cazul unor modele mai vechi printr-un rotor). Designul brațelor de pulverizare sau turnurilor poate diferi în ceea ce privește dimensiunea, forma și amplasarea în mașina de spălat sau în numărul, dimensiunea și locația orificiilor de apă ale acestora (găuri prin care apa este împinsă în interior).

Toate sistemele de spălare fac o treabă bună, dar cele cu mai puține surse de apă necesită o grijă mai mare la încărcarea vaselor pentru a preveni blocarea acțiunii de spălare a diferitelor părți ale mașinii, în special a colțurilor.

Rolul apei în mașina de spălat vase

Rolul apei este de a dizolva și de a transporta detergent, de a umezi și de a îndepărta mizeria și de a clăti eficient vasele. Viteza cu care apa este distribuită în mașina de spălat asigură acțiunea de spălare pentru îndepărta murdăria.

• Ce cantitate de apă folosește o mașină de spălat vase?

Curățarea în mașina de spălat vase se realizează cu un volum relativ mic de apă. Spre deosebire de ceea ce cred unii oameni, mașina pentru vase nu se umple complet la fel ca o mașină de spălat rufe. Cea pentru vase, în schimb, folosește mai multe umpleri mici în timpul unui ciclu pentru a realiza operațiunile de spălare și clătire.

Volumul total de apă utilizat într-un ciclu complet poate varia de la 20 la 40 de litri, în funcție de numărul de spălări și clătiri incluse în acel ciclu particular.

Presiunea apei într-o casă poate fi redusă considerabil uneori din cauza numeroaselor cereri de apă din gospodărie. Ca urmare, poate apărea insuficientă apă în mașina de spălat. Acest lucru poate fi evitat prin menținerea la minimum a spălării rufelor și a altor activități care necesită cantități de apă în timp ce mașina pentru vase este în funcțiune.

·        La ce temperatură ajunge apa din mașina de spălat?

Temperatura apei este un factor important în dizolvarea detergentului, îndepărtarea murdăriei alimentare și uscarea corectă a vaselor. Pentru a face aceste lucruri cel mai eficient, temperatura apei la mașina pentru vase nu trebuie să fie mai mică de 54,4 grade C. Pe măsură ce temperatura este redusă, îndepărtarea grăsimii și uleiului devine mai dificilă. Pot apărea pete și urme inestetice pe vase, precum și uscarea necorespunzătoare.



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg