Tu știi cum se face igiena orală dacă porți aparat dentar? AFLĂ câteva sfaturi utile pentru tratamentul tău

5 octombrie, 2022
Tu stii cum se face igiena orala daca porti aparat dentar AFLA cateva sfaturi utile pentru tratamentul tau jpg

Purtarea unui aparat dentar poate fi o corvoadă pentru cei care nu au mai avut parte de un asemenea tratament. O igienă orală precară nu va face altceva decât să îngreuneze situația și să ducă, în timp, la apariția altor probleme. Însă dacă vrei să obții cele mai bune rezultate și o dantură frumoasă, descoperă în următoarele rânduri câteva recomandări interesante.

Ce poți face pentru a avea dinți sănătoși în timp ce porți aparatul dentar

  • Periajul interdentar este important

Odată cu montarea aparatului dentar, medicul ortodont îți va spune și ce înseamnă igiena orală în acest caz. De exemplu, periuțele interdentare îți vor fi “prietene” până la finalul tratamentului. Acestea sunt utile pentru îndepărtarea resturilor de mâncare blocate între dinți și aparat. 

Recomandarea medicului ortodont este ca folosirea periutelor interdentare să se facă în mod constant, imediat după servirea mesei pentru a evita apariția cariilor în timp.

  • Apa de gură, un aliat împotriva cariilor și tartrului

Exact ca și în cazul pacienților care nu poartă aparat dentar, apa de gură este recomandată pentru combaterea plăcii bacteriene, tartrului și cariilor. Folosită zilnic, ca un ultim pas după periajul dentar, apa de gură pe baza de flor protejează dantura și oferă prospețime respirației. Este indicat însă, să vorbești cu ortodontul tău și să afli care este cea mai bună apă de gură pentru tratamentul de care beneficiezi.

  • Curățarea dinților se face cu o periuță moale

Dacă vrei un tratament de specialitate și cauți aparate dentare care să vină în ajutorul problemelor tale, poți accesa Citransilvania.ro și descoperi categoriile de produse oferite. Însă dacă ești la început de tratament, ar trebui să știi câte ceva despre periajul zilnic. 

Medicul ortodont recomandă folosirea unei periuțe cu perii moi pentru a proteja gingiile și pentru a nu dezlipi brackeții aparatului dentar - în mod normal, periajul se face după fiecare masă pentru a elimina resturile de mâncare și a avea dantura mereu curată. Cât despre pasta de dinți necesară, există produse special dedicate tratamentului de îndreptare a dinților, însă nu sunt excluse și cele deja întâlnite pe piață.

  • Spălarea dinților înainte de culcare, un pas esențial

Igiena orală presupune o atenție deosebită, mai ales atunci când porți aparat dentar. Chiar dacă oboseala te poate împiedica să îți duci la bun sfârșit obiceiurile zilnice cum ar fi dușul, demachierea sau spălatul pe dinți, este recomandat să faci un efort și să te ții de ele. 

Periajul de seară al dinților ajută la menținerea unei igiene orale corecte pentru tratamentul de îndreptare a danturii. În plus, vei evita halitoza (gura urât mirositoare) și apariția cariilor atât de neplăcute.

Așadar, dacă ții cont de sfaturile de mai sus, te poți bucura de un tratament benefic și rezultate pe măsură. În final, zâmbetul frumos, cu dinții drepți și sănătoși, este ceea ce îți dorești.

Sursă foto: Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg