Una dintre cărțile care îți va schimba viața: Când corpul spune nu, de Gabor Mate

19 mai, 2022
carte1 jpg

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/hgFY1mZY-Y0

Când ai citit ultima dată o carte despre care poți spune că ți-a schimbat viața în bine? Cititul este o activitate relaxantă, productivă, iar unele cărți îți pot influența gândirea și deciziile.

Astfel, îți recomandăm ca pe lângă lecturile pe care le citești în mod obișnuit, să alegi și cărți despre care oamenii spun că le-au schimbat viața. Una dintre acestea este Cand corpul spune nu de Gabor Mate. A fost lansată în anul 2021 și a fost scrisă pe baza observațiilor acumulate în peste 30 de ani de carieră ai autorului.

Gabor Mate este un medic canadian de origine maghiară care și-a dedicat cariera încercând să afle cât mai multe despre legătura dintre corp și minte. Medicina progresează în fiecare an, mai mult decât am crede, iar în ultimii ani s-a pus accent tot mai mult pe felul în care stresul și modul în care gândim ne poate afecta fizic. În momentul în care ești stresat, creierul interpretează această situație ca pe una în care ești în pericol și eliberează anumiți hormoni care să te pregătească pentru fugă.

Pe termen scurt, hormonii și starea de alertă îți pot salva viața, dacă este o situație riscantă. Însă, când ești stresat din cauza unui job care nu îți mai place, din cauza unei relații toxice sau a uneia dificile, din cauză că nu știi ce să alegi pentru următoarea perioadă din viața ta, corpul va fi permanent pregătit să se apere. Astfel, se vor crea anumite dezechilibre și de aici până la boli cronice nu mai este decât un pas.

În cartea Când corpul spune nu, Gabor Mate prezintă legătura dintre stres, bolile moderne (printre care și nemilosul cancer), boli autoimune și așa mai departe. Unele situații stresante pot fi controlate. Spre exemplu, dacă locul de muncă nu îți mai aduce nicio bucurie și dacă te stresezi încă de dinainte să ajungi acolo, ar fi cazul să-ți găsești un nou job. În cazul situațiilor care nu țin de tine și pe care nu le poți controla deloc, tot ce poți face este să înveți cum să reacționezi la stres. Gabor Mate prezintă în carte câteva metode prin care îți poți controla gândurile și felul în care privești situațiile dificile. Poate nu vei reuși din prima, însă cu timpul vei vedea că este mai ușor și stresul nu va mai pune stăpânire pe mintea și pe corpul tău.

carte3 jpg

Pe lângă această carte, mai poți comanda și altele scrise de către Gabor Mate, pentru a te înțelege mai bine. Spre exemplu, dacă ai anumite dependențe, poți alege cartea Pe tărâmul fantomelor întunecate, care sparge orice tipar despre ceea ce înseamnă dependența și mecanismul acesteia.

Așadar, dacă îți dorești să citești cărți care să-ți schimbe viața în bine, alege cu încredere titlurile lui Gabor Mate. Îți garantăm că te vor ajuta foarte mult și ca la rândul tău, le vei recomanda și altor persoane.



Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg