Una dintre cărțile care îți va schimba viața: Când corpul spune nu, de Gabor Mate

19 mai, 2022
carte1 jpg

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/hgFY1mZY-Y0

Când ai citit ultima dată o carte despre care poți spune că ți-a schimbat viața în bine? Cititul este o activitate relaxantă, productivă, iar unele cărți îți pot influența gândirea și deciziile.

Astfel, îți recomandăm ca pe lângă lecturile pe care le citești în mod obișnuit, să alegi și cărți despre care oamenii spun că le-au schimbat viața. Una dintre acestea este Cand corpul spune nu de Gabor Mate. A fost lansată în anul 2021 și a fost scrisă pe baza observațiilor acumulate în peste 30 de ani de carieră ai autorului.

Gabor Mate este un medic canadian de origine maghiară care și-a dedicat cariera încercând să afle cât mai multe despre legătura dintre corp și minte. Medicina progresează în fiecare an, mai mult decât am crede, iar în ultimii ani s-a pus accent tot mai mult pe felul în care stresul și modul în care gândim ne poate afecta fizic. În momentul în care ești stresat, creierul interpretează această situație ca pe una în care ești în pericol și eliberează anumiți hormoni care să te pregătească pentru fugă.

Pe termen scurt, hormonii și starea de alertă îți pot salva viața, dacă este o situație riscantă. Însă, când ești stresat din cauza unui job care nu îți mai place, din cauza unei relații toxice sau a uneia dificile, din cauză că nu știi ce să alegi pentru următoarea perioadă din viața ta, corpul va fi permanent pregătit să se apere. Astfel, se vor crea anumite dezechilibre și de aici până la boli cronice nu mai este decât un pas.

În cartea Când corpul spune nu, Gabor Mate prezintă legătura dintre stres, bolile moderne (printre care și nemilosul cancer), boli autoimune și așa mai departe. Unele situații stresante pot fi controlate. Spre exemplu, dacă locul de muncă nu îți mai aduce nicio bucurie și dacă te stresezi încă de dinainte să ajungi acolo, ar fi cazul să-ți găsești un nou job. În cazul situațiilor care nu țin de tine și pe care nu le poți controla deloc, tot ce poți face este să înveți cum să reacționezi la stres. Gabor Mate prezintă în carte câteva metode prin care îți poți controla gândurile și felul în care privești situațiile dificile. Poate nu vei reuși din prima, însă cu timpul vei vedea că este mai ușor și stresul nu va mai pune stăpânire pe mintea și pe corpul tău.

carte3 jpg

Pe lângă această carte, mai poți comanda și altele scrise de către Gabor Mate, pentru a te înțelege mai bine. Spre exemplu, dacă ai anumite dependențe, poți alege cartea Pe tărâmul fantomelor întunecate, care sparge orice tipar despre ceea ce înseamnă dependența și mecanismul acesteia.

Așadar, dacă îți dorești să citești cărți care să-ți schimbe viața în bine, alege cu încredere titlurile lui Gabor Mate. Îți garantăm că te vor ajuta foarte mult și ca la rândul tău, le vei recomanda și altor persoane.Recente pe Ok! Magazine

FotoJet (29) jpg
okmagazine pexels cottonbro 7191393 jpg
jocuri noroc reddit jpg
FotoJet (26) jpg
Laura Cosoi în formulă completă jpg
Lambo Bennifer jpg
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (3) jpg
copii de vedete jpg
musk și vivian PNG
douglas@okmagazine ro jpg
1 sandra bullock jpg jpeg
Irina și Răzvan Fodor jpg
angelina jolie profimedia 0701924751 jpg
David Popovici3 jpg
brad pitt profimedia 0607918624 jpg
Credius okmagazine ro jpg
1 mihai morar refugiati ucraina orasul faptelor bune romani pentru ucraineni 6 jpg jpeg
Mariah Carey premiera jpg