Varekai, o nouă producţie Cirque du Soleil. Când va avea loc?

27 aprilie, 2017
Varekai 2017[41] jpeg

Showul Varekai, o nou─â produc┼úie Cirque du Soleil, va avea ┼čapte reprezenta┼úii la Romexpo, Pavilionul Central, de pe 3 p├ón─â pe 7 mai 2017.

image

O produc┼úie clasic─â Cirque du Soleil, Varekai a fermecat 10 de milioane de spectatori din ├«ntreaga lume, de la premiera sa din 2002, la Montreal. Spectacolul include 12 acte ┼či dureaz─â aproximativ dou─â ore, cu o pauz─â de 25 de minute.

Momentele dramatice se ├«mpletesc cu elemente acrobatice deosebite, precum zborul lui Icar, acroba┼úii cu be┼úe sau Leag─ânul Rusesc. Personajul central, Icar, este inocent ┼či vulnerabil, r─ânit ├«ntr-o lume misterioas─â. Dorin┼úa sa de a tr─âi ┼či de a ├«┼či dep─â┼či temerile ├«l va purta pe noi culmi ┼či, ├«n cele din urm─â, ├«l va ajuta s─â renasc─â. La Promise, o creatur─â exotic─â care ├«l cucere┼čte pe Icar cu senzualitatea sa, devine centrul universului s─âu.

Toate spectacolele Cirque du Soleil se joac─â pe muzic─â live ┼či Varekai nu face excep┼úie. Pe scen─â vor fi ┼čapte instrumenti┼čti (clape, tobe, percu┼úie, bass, vioar─â) ┼či doi interpre┼úi: o voce masculin─â (Patriarhul) ┼či o voce feminin─â (Muza). Pentru a crea muzica din Varekai, Violaine Corradi s-a inspirat dintr-un repertoriu amplu, fiecare pies─â suger├ónd un melanj cultural nu ├«ntotdeauna u┼čor de identificat. Corradi a combinat sunete rituale hawaiene, c├óntecele trubadurilor din secolul XI, din sudul Fran┼úei, melodii tradi┼úionale din Armenia, muzic─â gospel ┼či aranjamente moderne, pentru a crea un univers muzical unic.

image

Despre Varekai

├Än ad├ónc de p─âdure, pe v├órful unui vulcan, exist─â o lume extraordinar─â, o lume ├«n care orice altceva e posibil. O lume cu numele de Varekai. ÔÇŁVarekaiÔÇŁ ├«nseamn─â "oriunde" ├«n limba rroma, limba hoinarilor universali. Regizat─â de Dominic Champagne, aceast─â produc┼úie aduce un omagiu sufletului nomad, spiritului ┼či artei tradi┼úionale a circului, precum ┼či celor care-┼či caut─â mereu, cu o pasiune infinit─â, calea c─âtre Varekai.

image

Sponsori ┼či parteneri

Cirque du Soleil mul┼úume┼čte: Orange (sponsor oficial al turneului din Rom├ónia), Carrefour (sponsor), precum ┼či Events, organizatorul evenimentului.

Pentru informa┼úii complete despre spectacol ┼či bilete, accesa┼úi www.cirquedusoleil.com/varekai<http://www.cirquedusoleil.com/varekai>.