Vedete din străinătate care au făcut carieră în politică

11 martie, 2016
Vedete din strainatate care au facut cariera in politica jpeg

Mulţi actori au jucat în roluri de politicieni, dar puţini au fost aceia care au făcut tranziţia în viaţa lor personală. Vedetele s-au folosit de charisma lor, de faptul că arată bine şi de popularitatea de care se bucură pentru a începe o viaţă politică. Iată, aşadar, câteva vedete din străinătate care au făcut carieră în politică.

Vedete din străinătate care au făcut carieră în politică - Clint Eastwood, actor, regizor şi om politic conservator

Clint Eastwood a făcut furori cu discursul său din august 2012

Clint Eastwood, unul dintre cei mai cunoscuţi actori, regizori şi câştigători ai Premiului Oscar, a intrat în lumea filmului cu western-ul televizat "Rawhide". Se ştie că Eastwood este un suporter al Partidului Republican, apărând în pe primele pagini ale marilor tabloide în 2012 când a vorbit Convenţia Naţională Republicană.

În 1986, Clint Eastwood a fost ales primar al oraşului Carmel, California şi a avut această funcţie vreme de 2 ani. Ceea ce l-a făcut, totuşi, faimos în lumea politică a fost discursul său din august 2012, la care a vorbit cu un scaun gol, pe care şi-a imaginat că stă preşedintele Barack Obama. "Cred că este vremea să vină altcineva în loc pentru a rezolva problema. Când unii nu fac treabă, trebuie să le spui că ar fi bine să plece", a spus frecvent actorul în timpul discursului.

Vedete din străinătate care au făcut carieră în politică - fostul preşedinte SUA, Ronald Reagan, a apărut în peste 50 de filme înainte de a începe cariera politică

Fostul actor şi preşedinte SUA, Ronald Reagan, în 1982

Fostul preşedinte al Americii, Ronald Reagan şi-a început cariera ca actor, înainte de a avea o carieră de succes în politică. Reagan a apărut în peste 50 de filme. După ce a fost guverantorul Californiei de două ori la rând, Reagan a câştigat preşedenţia făcând parte din Partidul Republican, deşi la bază era liberal-democrat.

Reagan a intrat în sfera politicii naţionale ăn 1964, după ce a ţinut un discurs televizat foarte bine primit de public, discurs ce îl promova pe candidatul la preşedenţie Barry Goldwater, reprezentant al Partidului Republican, recunoscut ca important conservator. După două încercări eşuate de a prelua preşedenţia Americii (1968 şi 1976), Reagan a devenit preşedinte în 1980, după ce l-a învins pe democratul Jimmy Carter.

Arnold Schwarzenegger, ţinând un discurs

Arnold Schwarzenegger a câştigat popularitate ca sportiv, culturist, iar acest lucru i-a adus mai multe beneficii, mai întâi cariera de actor, apoi cariera politică. Cunoscut ca unul dintre cei mai buni culturişti din lume, Arnold Schwarzenegger avea să fie un mare nume şi la Hollywood.

După ce a dat lovitura cu câteva filme de succes, actorul a intrat şi în sfera politicii, devenind în 2003 guvernatorul Californiei. În 2012 a revenit în lumea filmului, unde a apărut alături de Bruce Willis, Sylvester Stalone şi Jean-Claude van Damme în "The Expendables 2".

Vedete din străinătate care au făcut carieră în politică - Glenda Jackson, câştigătoare a două premii Oscar şi membru al Parlamentului britanic din 1992

Glenda Jackson, actriţă de film şi teatru şi membră a Parlamentului britanic

Actriţa de origine britanică, Glenda Jackson, cunoscută pentru cele două premii Oscar, pentru rolurile din "Women in Love" şi "A Touch of Class", a intrat în sfera politică, unde a avut un mare succes. Actriţa a avut mare succes şi pe scenă, fiind una dintre cele mai importante figuri teatrale ale Marii Britanii. Rolurile în care a jucat se pare că i-au adus multă faimă, căci actriţa a câştigat uşor un loc în Camera Comunelor din Marea Britanie în 1992, fiind membru de Parlament. Deşi a participat pentru postul de primar al Londrei, actriţa a rămas în continuare activă în Camera Comunelor. De altfel, actriţa a ţinut mai multe discursuri pe diferite probleme, inclusiv pe problema implicării Angliei în războiul din Iraq.

Vedete din străinătate care au făcut carieră în politică - producător, actor şi om politic implicat în multe probleme ale ţării sale, Joseph Estrada

Joseph Estrada, actor şi regizor de origine filipineză, a fost cel de-al 13-lea preşedinte al statului Filipine. Estrada a jucat în peste 80 de filme şi a fost producător apeste 70 de pelicule. În 1992 a devenit vice-preşedinte în statul natal, Filipine, iar în 1998 devine preşedintele ţării. În 2001 este arestat şi închis pentru 6 ani.

Încă din 1967, Estrada şi-a folosit talentul actoricesc pentru a câştiga popularitate şi pentru a aduna voturi pentru postul de primar al oraşului San Juan. Timp de 17 ani a fost primar, concentrându-se pe reforme educaţionale şi de sănătate. Până să devină vice-preşedinte, actorul a câştigat un loc în Senat, unde s-a ocupat mai ales de dezvoltarea rurală şi culturală a comunitătilor, cât şi de sănătate, resurse naturale şi ecologie.

Pe 25 aprilie 2001, peşedintele a fost arestat pe baza acuzării de jaf din partea adevrsarilor săi politici. După un proces umilitor, acesta este închis timp de 6 ani în Tanay şi eliberat în octombrie 2007.



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
Top 7 schimbari care te intineresc dupa 35 de ani jpg
Câine, Pexels (1) jpg
Emme, stânga, fiica lui J Lo și dreapta fiica lui Ben Affleck, Seraphina, Profimedia jpg
George Nicolescu (1) jpg
Rapid și SOS Satele 3 jpg
Penelope Cruz, Profimedia (3) jpg
okmagazine (2) jpg
cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg
OKMagazine (2) (8) jpg
IMG 7838 PNG