Vedete la lansarea colecţiei Irinei Voinea, stilista lui Smiley

Stilistul, designerul și fondatorul brandului de menswear IVY a lansat prima ei colecţie de menswear, Intro.

Irina Voinea, cunoscută pentru colaborarea cu Smiley în materie de styling vestimentar, a lansat ieri prima ei colecție de menswear prezentată sub denumirea INTRO: o celebrare a artelor – poezie, muzică, creații vestimentare, construcții, lumini, video-proiecții, măști cablate.

Tânăra artistă a reușit să transforme ideea clasică de prezentare de modă, într-un show de fashion eterogen prin talentul de-a alătura și armoniza mai multe domenii artistice într-o manieră inedită, într-o colecție smart luxury streetwear: „Îmi place ideea de-a ieși din realitatea cotidiană, într-o lume fantasy, imaginară, pe care o poți interpreta așa cum vrei tu, unde imaginația de fapt nu are nicio limită și unde orice e posibil. Ca în basme, pe Tărâmul Celălalt”, a declarat Irina Voinea.

În deschiderea lansării a cântat Valeria Stoica, artista neconvențională din Republica Moldova, iar Smiley și Pavel Bartoș, cu ținute special create de Irina au prezentat întregul eveniment.

Alături de Irina, la lansarea colecției INTRO au fost Andi Moisescu, Cornel Ilie, Alin Gălăţescu, Giulia, Răzvan Ciobanu, mulți prieteni și persoane dragi care au felicitat-o pentru acest debut spectaculos.

Irina a studiat design vestimentar la prestigioasă universitate University for the Creative Arts din Londra, unde a fost remarcată încă din primul an pentru simțul incredibil al materialelor fine, pentru exploziile de culoare curajoase și croielile avangardiste.

A impresionat la London Graduate Fashion Week în Londra și a invadat podiumul cu o colecție inedită la Soirees de la Mode în București. Deși a primit oferte de colaborare de la designeri celebri, (Dsquared și McQueen), Irina a ales să evolueze în direcție personală, să-și exprime liber fanteziile vestimentare și, în 2012 începe să-și construiască propriul drum, IVY.

“Am avut câteva oferte, am intrat în contact cu McQueen și designerii de la Dsquared – care erau foarte entuziasmați de colecția mea de la London Graduate Fashion Week. Am decis, însă, să merg pe evoluția propriului brand așa că, în 2012, în camera de zi a părinților, am conceput primele 30 de tricouri pe care le-am făcut în colaborare cu pictorul Paul Hitter. M-am dus la un târg cu primele mele creații și nu am vândut nici măcar unul! A fost extrem de dezamăgitor! Dar apoi le-am dat câtorva artiști celebri din România, printre care Smiley, Alex Velea, Antonia, Giulia etc. Și așa a început totul.” – a mărturisit Irina.

Şi Alin Gălăţescu a ţinut să vorbească despre Irina Voinea:

„Ea a debutat, acum câţiva ani, cu o colecţie mixtă în cadrul Galei AVANPREMIERE 16. A fost o plăcere să o văd şi la prima ei experienţă individuală, cum a evoluat şi a confirmat. Mai ales că a fost înconjurată cu mult drag de oamenii cu care lucrează de la PRO şi de la HaHa Production – Smiley, Pavel Bartoş, Andi Moisescu, Cristina Stănciulescu, „Valeria” (care a şi avut un mic recital), alături de Cornel Ilie, Răzvan Ciobanu, Dacian S. Foldi şi mulţi alţii. A meritat.
Lansarea – pe buna ecuaţie a celor specific masculine – cu haine purtabile, dar cu personalitate, cu măşti spectaculoase şi inspirate (mai puţin cea cu flori), pe o muzică mixată remarcabil, cu mişcări sacadate de performing robocop-style… a avut toate ingredientele unui show „de cameră”, monobrand, foarte reuşit. Bravo!”

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA