Vedete la vernisajul de pictură al fotografului Zoltan Lorencz

1 aprilie, 2016
Zoltan Lorencz jpeg

Fotograful vedetelor a fost, la rândul său, vedetă pentru o seară, la inaugurarea propriei expoziţii de picturi.

image

Zoltan Lorencz este cunoscut în lumea mondenă pentru fotografiile sale. Însă Zoltan este un artist în adevăratul sens al cuvântului, iar vocaţia sa este pictura.

   

image image

Aflat la al treilea vernisaj al său său, Zoltan Lorencz a fost felicitat de vedetele venite să-i admire picturile realizate în manieră suprarealistă. Gazda evenimentului a fost Laurenţiu Constantin care, alături de care criticul de artă Marius Tita, a deschis oficial expoziţia de pictură în ulei, intitulată „Tu şi eu“, un adevărat omagiu adus frumuseţii femeii, ca muză absolută.

image

Pe lângă tablourile care au la bază tema „jocului dintre un bărbat şi o femeie”, una dintre lucrări are un mesaj aparte, fiind inspirată de tragedia din Clubul Colectiv. Este vorba despre lucrarea „Strigăt Mut”, care a fost începută în a treia zi după incidentul care a zguduit România.

"Strigăt mut"

„Toate atentatele, toate conflictele dintre religii s-au amplificat în timp în mintea mea. Tragedia de la Colectiv a amplificat şi mai tare totul. Ne-a atras atenţia asupra naivităţii în care am trăit mereu. Am lucrat două săptămâni pentru acest tablou. E un termen foarte foarte scurt, cel puţin pentru mine. Pictez numai când simt. Nu dau niciodată zor să termin. Strigătul mut este strigătul meu, de aceea apar în tablou. Când se năruieşte totul în jur, strigi, ceri ajutorul”, a explicat Lorencz într-un interviu acordat agenţiei de PR Tudor Communication.

Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii obţinuţi în urma vânzării, care valorează, potrivit artistului, mai bine de 20.000 de euro, vor fi folosiţi în scop caritabil, pentru construcţia unui spital.

image

Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice şi Fotografie, Lorencz consideră că fotografia este ceva tehnic, pe când pictura este bazată pe talent şi simţire. „În pictură, concentrarea e atât de mare, pe când în fotografie e ceva tehnic la mijloc. E ca la maşină. Dacă nu conduci bine, mergi în zig-zag. La pictat poţi să fi mort de beat, tot îţi iese. Când pictez, trebuie să am lângă mine ceva. Cafea, whisky, vin. Şi fumez foarte mult. Vinul merge bine cu pictura, nu cu fotografiatul”, a declarat Zoltan Lorencz.

Printre cei care i-au admirat cele 18 opere expuse la Galeria Alert Art s-au aflat Oana Sârbu, Lucian Mîndruţă, Codruţ Kegheş (Dezbărcatu') şi Octavian Ursulescu.

image

Evenimentul a coincis şi cu lansarea propriei game de vin, „Muzele by Zoltan Lorencz“ – o Fetească Neagră din domeniile Dealul Mare Urlaţi.

image

Vernisajul este deschis publicului până la sfârşitul lunii aprilie la Galeria Alert Art din str. Părintele Galeriu, nr 7-9, Bucureşti.

image


Recente pe Ok! Magazine

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg
OkMagazine (1) (5) jpg
UNTOLD 2024   SOLD OUT (16x9) jpeg
1000088088 jpg
Eu în Procida 20240602 110927 jpg
Allan   CEO Saga jpg
POSTER DROPDOWN A1 landscape jpg
Cum să atragi mai multe talente în echipa ta   Ghid pentru angajatori jpg
Beach Please bilete GA jpeg