Vedetele pierd contract de imagine din cauza noilor legi pentru jocurile de noroc

24 martie, 2023
1  OKMagazine (1) (1) jpg

Vedetele s-au revoltat după ce au auzit că nu vor mai avea voie să facă publicitate la case de pariuri și la cazinouri, dar Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, are o veste bună pentru ele.

Liberalii au venit cu un proiect de lege pentru interzicerea totală a publicității la jocuri de noroc. Senatul a votat acest proiect, dar numai după ce au fost aduse unele modificări: publicitatea la cazinouri și la case de pariuri nu va fi interzisă, ci doar restricționată la intervalul 23:00 – 06:00, iar influencerii nu vor mai avea voie să apară în spoturi publicitare prin care se promovează gamblingul.

Cel din urmă amendament a fost propus de un reprezentant al USMR. Dacă legea va trece în această formă și de Camera Deputaților, atunci multe persoane publice, printre care Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Bogdan Stelea, Ciprian Marica, Cătălin Moroșanu, Ruby, Bianca Drăgușanu, Daniela Crudu sau Serghei Mizil, vor rămâne fără contracte de mii de euro.

Bianca Drăgușanu este ambasador de imagine al cazinoului românesc Get’s Bet, unul dintre cele mai populare site-uri de păcănele online, potrivit Cote Pariuri. Ea a fost cea mai vocală vedetă, după mediatizarea noii legi a publicității cazinourilor, considerând că i se interzice dreptul la muncă și că ar fi o discriminare dacă legea va fi pusă în aplicare.

„Suntem luați de proști?”

1  OKMagazine (2) (1) jpg

„S-a gândit cineva la aceasta situație, că poate și sportivii și ceilalți colegi, care fac reclame, trăiesc doar din aceste contracte? Am muncit, ani la rând, pentru numele meu, pentru imaginea mea, eu și din asta trăiesc, din reclame, din ședințe foto”, a declarat Drăgușanu, conform Playtech. Femeia și-a continuat tirada împotriva parlamentarilor: „Să facă legile cum vor ei, pentru ei, acolo, în Parlament, acolo să pună un maxim de 1.000 de euro la venituri. Au văzut ei că la Londra sunt alte legi? Pai, cine spune asta să se mute acolo, dacă nu îi plac legile din țara noastră! Ce, suntem luați de proști?”.

În principiu, ce a spus Bianca Drăgușanu este susținut și de un specialist în Drept, fostul președinte al Curții Constituționale. August Zegrean consideră că o asemenea lege ar încălca Articolul 45 din Constituția României, care prevede că „accesul liber al persoanei, la o activitate economică, libera inițiativă și exercitarea acestora, în condițiile legii, sunt garantate”. 

Cel care a fost în fruntea CCR în perioada 2010-2016 a dezvoltat: „Oriunde, în lumea asta, marii sportivi din asta trăiesc, după ce nu mai fac sport de înaltă performanță. Adică, fac reclame la haine, păpuși, mașini, case, inclusiv la jocuri de noroc! Dacă statul român face asta, prin reprezentanții săi, atunci se pune problema de a-i întreține, de a le da bani! Ar fi trebuit poate ca el să fi fost citit cu maximă atenție atunci când au luat decizia respectivă. După mine, această posibilă lege se va opri undeva”.

Zegrean a opinat că deputații vor citi cu mai mare încredere proiectul de lege și vor elimina prevederile neconstituționale, printre care se numără și cea care interzice vedetelor să facă publicitate la cazinouri sau betting.



Recente pe Ok! Magazine

cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg
OKMagazine (2) (8) jpg
IMG 7838 PNG
massif jpg
xpertbeauty lac de unghii profesional jpg
cursuri functionari curs social media marketing jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Despagubiri zbor foto3 jpg
Ce hobby uri să trec în CV  1 png
okmagazine ro jpg
James Bond locații jpg