Vedetele pierd contract de imagine din cauza noilor legi pentru jocurile de noroc

24 martie, 2023
1  OKMagazine (1) (1) jpg

Vedetele s-au revoltat după ce au auzit că nu vor mai avea voie să facă publicitate la case de pariuri și la cazinouri, dar Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, are o veste bună pentru ele.

Liberalii au venit cu un proiect de lege pentru interzicerea totală a publicității la jocuri de noroc. Senatul a votat acest proiect, dar numai după ce au fost aduse unele modificări: publicitatea la cazinouri și la case de pariuri nu va fi interzisă, ci doar restricționată la intervalul 23:00 – 06:00, iar influencerii nu vor mai avea voie să apară în spoturi publicitare prin care se promovează gamblingul.

Cel din urmă amendament a fost propus de un reprezentant al USMR. Dacă legea va trece în această formă și de Camera Deputaților, atunci multe persoane publice, printre care Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Bogdan Stelea, Ciprian Marica, Cătălin Moroșanu, Ruby, Bianca Drăgușanu, Daniela Crudu sau Serghei Mizil, vor rămâne fără contracte de mii de euro.

Bianca Drăgușanu este ambasador de imagine al cazinoului românesc Get’s Bet, unul dintre cele mai populare site-uri de păcănele online, potrivit Cote Pariuri. Ea a fost cea mai vocală vedetă, după mediatizarea noii legi a publicității cazinourilor, considerând că i se interzice dreptul la muncă și că ar fi o discriminare dacă legea va fi pusă în aplicare.

„Suntem luați de proști?”

1  OKMagazine (2) (1) jpg

„S-a gândit cineva la aceasta situație, că poate și sportivii și ceilalți colegi, care fac reclame, trăiesc doar din aceste contracte? Am muncit, ani la rând, pentru numele meu, pentru imaginea mea, eu și din asta trăiesc, din reclame, din ședințe foto”, a declarat Drăgușanu, conform Playtech. Femeia și-a continuat tirada împotriva parlamentarilor: „Să facă legile cum vor ei, pentru ei, acolo, în Parlament, acolo să pună un maxim de 1.000 de euro la venituri. Au văzut ei că la Londra sunt alte legi? Pai, cine spune asta să se mute acolo, dacă nu îi plac legile din țara noastră! Ce, suntem luați de proști?”.

În principiu, ce a spus Bianca Drăgușanu este susținut și de un specialist în Drept, fostul președinte al Curții Constituționale. August Zegrean consideră că o asemenea lege ar încălca Articolul 45 din Constituția României, care prevede că „accesul liber al persoanei, la o activitate economică, libera inițiativă și exercitarea acestora, în condițiile legii, sunt garantate”. 

Cel care a fost în fruntea CCR în perioada 2010-2016 a dezvoltat: „Oriunde, în lumea asta, marii sportivi din asta trăiesc, după ce nu mai fac sport de înaltă performanță. Adică, fac reclame la haine, păpuși, mașini, case, inclusiv la jocuri de noroc! Dacă statul român face asta, prin reprezentanții săi, atunci se pune problema de a-i întreține, de a le da bani! Ar fi trebuit poate ca el să fi fost citit cu maximă atenție atunci când au luat decizia respectivă. După mine, această posibilă lege se va opri undeva”.

Zegrean a opinat că deputații vor citi cu mai mare încredere proiectul de lege și vor elimina prevederile neconstituționale, printre care se numără și cea care interzice vedetelor să facă publicitate la cazinouri sau betting.Recente pe Ok! Magazine

Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg