Viaţa lui Celine Dion. Destinul unei învingătoare

8 iunie, 2015

Cântăreaţa de muzică pop, de origine franceză-canadiană, Celine Dion, a dominat topurile muzicale în perioada anilor 1990. A rămas o artistă la fel de populară ca şi atunci şi este a doua muziciană din lume cu cele mai mari câştiguri.

Născută pe 30 martie 1968 în Charlemagne, Quebec, Canada, Celine Dion a înregistrat 9 albume în franceză şi a câştigat numeroase premii pe vremea când avea doar 18 ani. Primul album în engleză l-a înregistrat în 1990, albumul Unison. Dion a fost însă descoperită după ce a înregistrat coloana sonoră a filmului de animaţie de la Disney, Frumoasa şi Bestia. Apoi au urmat recorduri numeroase cu diferite hituri, precum The Power of Love, Because You Loved Me, My Heart Will Go On şiI’m Your Angel.

Viaţa lui Celine Dion. Destinul unei învingătoare – venită dintr-o familie numeroasă şi modestă, Celine a impresionat cu talentul său

Celine a crescut într-o familie numeroasă, fiind cea mai tânără dintre cei 14 copii ai familiei Dion. Numele său complet este Celine Marie Claudette Dion şi se trage dintr-o familie de muzicieni, Familia Dion având concerte pe când Celine era mic copil. După ce au deschis un bar cu pian, Celine, în vârstă de numai 5 ani încânta clienţii fideli cu vocea sa suavă.

La vârsta de 12 ani, Celine a înregistrat un demo al unui cântec compus împreună cu mama ei. Au trimis caseta managerului şi producătorului Rene Angelil. După ce a auzit caseta, acesta a vrut imediat să o vadă pe Celine şi a semnat imediat cu ea sub condiţia de a avea control absolut asupra carierei sale. Casa sa de muzică a finanţat primul album al lui Celine, La Voix du bon Dieu.

Până la vârsta de 18 ani, Celine a înregistrat 9 albume în franceză, iar în 1988 a câştigat concursul Eurovision din Dublin, Irlanda, iar vocea ei a putut fi auzită în toată Europa, dar şi Orientul Mijlociu, Australia şi Japonia. Primul ei album în engleză a vândut 1 milion de copii în întreaga lume.

Cântecul pentru Frumoasa şi Bestia a făcut-o faimoasă şi în America, albumul a vândut peste 12 milioane de copii în toată lumea. De asemenea, cântecul If You Asked Me To a fost trecut pe locul 4 în lista Billboard Hot 100 şi pe locul 1 pe lista cântăreţilor contemporani, ceea ce a dus-o pe Celine pe drumul succesului în primul său turneu în SUA.

Viaţa lui Celine Dion. Destinul unei învingătoare – coloana sonoră din Titanic i-a adus lui Celine şi mai mare faimă

De aici, cariera sa a fost din ce în ce mai înfloritoare, iar albumul The Colour of My Love, din 1993, i-a adus multă faimă din nou. În 1994 Celine se căsătoreşte cu Angelil, cu care avea deja o viaţă amoroasă încă de pe vremea când acesta divorţase a doua oară, în 1980. Ceremonia a fost celebrată în toată Canada, şi a avut loc la Biserica Notre Dame din Montreal.

Renumele divei pop a început să răsune şi mai mult începând cu anul 1996, cu albumul Falling Into You, care include piesa numărul 1 Because You Loved Me (soundtrack-ul filmului Up Close and Personal). Albumul a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album pop din acel an. Anul următor, 1997, îi aduce învingătoarei Dion o şi mai mare glorie cu cântecul de pe coloana sonoră a filmului Titanic, care a făcut adevărate ravagii. Piesa My Heart Will Go On a câştigat 11 premii Oscar, inclusiv pentru cea mai bună piesă muzicală. Piesa s-a aflat pe locul 1 în lista Billboard Hot 100 şi a vândut, împreună cu albumul Let’s Talk About Loveîn jur de 50 de milioane de copii în lumea întreagă.

Celine Dion a primit Ordinul Naţional al Quebec-ului, cea mai mare onoare a regiunii în aprilie 1998. Tot în timpul aceluiaşi an a apărut alături de alte dive pop, precum Aretha Franklin, Mariah Carey, Gloria Estefan şi Shania Twain în concertul televizat Divas Live, difuzat live pe postul VH-1 în 1998.

Anul 1998 s-a dovedit a fi foarte fertil, câştigând numeroase alte premii, precum cea mai bună cântăreaţă a anului şi pentru cel mai bun album al anului. Turneul extins în 14 ţări a început în vara lui 1998 şi a terminat cu un concert în Montreal pe 31 decembrie 1999, în onoarea noului mileniu. Dion a venit cu o altă piesă numărul 1,

, într-un duet cu cântăreţul R. Kelly.

Viaţa lui Celine Dion. Destinul unei învingătoare – viaţa personală, o poveste de dragoste adevărată precum îi sunt toate albumele

La începutul anului 2000 Dion şi-a anunţat perioada de pauză în carieră, pentru a se putea concentra pe viaţa de familie. După mai multe încercări şi tratamente pentru a putea avea copii, fertilizarea in vitro a funcţionat până la urmă. Pe 25 ianuarie 2001, Dion l-a adus pe lume pe Rene-Charles, iar pe 23 octombrie 2010, la vârsta de 42 de ani, Dion a mai născut încă doi băieţi gemeni.

După doi ani de pauză, în 2002, Dion s-a reîntors şi a scos albumul A New Day Has Come, care a fost în topul a peste 17 ţări. Parteneriatul cu fotograful Anne Geddes a scos albumul Miracle: A Celebration of New Life (2004), apoi a mai scos încă două album în limba franceză.

Chiar dacă nu mai domină listele muzicale mondiale, Celine Dion rămâne o artistă desăvârşită şi o femeie de succes, o mamă extraordinară şi un suflet sensibil. Revista Forbes a clasat-o în iunie 2009 a doua cântăreaţă cu cele mai mari câştiguri după Madonna, câştigând în jur de 100 milioane de dolari în anul 2008.

În august 2014, Dion şi-a anulat toate spectacolele din 22 martie 2015 pentru a se putea focusa pe soţul ei în vârstă de 72 de ani, căruia i-a recidivat cancerul de piele, cu care a fost diagnosticat în 1999 prima oară. Dion a declarat: “Vreau să îmi dedic toate puterile mele şi energia mea pentru vindecarea soţului meu, iar pentru a face asta, este foarte important pentru mine să îmi dedic cât mai mult timp lui şi copiilor noştri”. În plus, diva trebuie să lupte şi cu problemele sale de sănătate, se pare că suferă de inflamaţii ale muşchilor gâtului, fapt ce a dus la imposibilitatea de a cânta la Las Vegas în 29 iulie 2014. Dion şi-a cerut scuze pentru inconvenient şi a mulţumit spectatorilor pentru înţelegea şi devotamentul lor de-a lungul anilor.Recente pe Ok! Magazine

XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg
Andrei și soția3 (1) jpg
crema PNG
credit noua casa jpg
sustenabilitate jpg
colegi la birou jpg
FotoJetGolase jpg
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
Hugh Grant și Andie MacDowell la Oscaruri, Getty (1) jpg